Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 09

Po suteikto šanso – Mareko mintys apie psichologiją: „Buvo pykčio, buvo ambicijų“

Marekui Blaževičiui teko laukti iki paskutinio Eurolygos turo, kad galėtų parodyti, ką jis moka. Po Kauno „Žalgirio“ pergalės prieš Atėnų „Panathinaikos“ 19-metis vidurio puolėjas džiaugėsi suteikta galimybe bei kalbėjo apie psichologinį ūgtelėjimą.

Vienas perspektyviausių šalies krepšininkų Marekas Blaževičius, už kurį Kauno „Žalgiris“ praėjusią vasarą paklojo 120 tūkstančių eurų siekiančią išpirką Vilniaus „Rytui“, padoraus šanso pasirodyti Eurolygoje sulaukė paskutiniame 2020–2021 metų reguliaraus sezono ture.

Nieko nelėmusiame mače prieš Graikijos grandą Atėnų „Panathinaikos“ žaisti negalėjo trys priekinės „Žalgirio“ linijos žaidėjai – legionieriai Nigelas Hayesas, Augustine'as Rubitas ir Joffrey Lauvergne'as, tad 19-metis Marekas fiksavo rekordinį minučių kiekį aikštelėje.

Penkeriose iki tol žaistose Eurolygos rungtynėse centras iš viso ant parketo išbuvo vos 10 minučių ir pelnė 5 taškus, o dvikovoje su „Panathinaikos“ – 7 taškai ir 4 atkovoti kamuoliai per 18 minučių.

M.Blaževičius džiaugėsi pergale ir galimybe pasirodyti ant parketo, bet užsiminė, jog pirmasis sezonas „Žalgirio“ organizacijoje jam buvo sunkus psichologiškai.

„Visų pirma, tai darbo etiką, požiūrį į gyvenimą ir supratimą, kad krepšinyje kartais nesiseka, bet aš esu puikioje situacijoje, – apie šį sezoną gautas pamokas kalbėjo Marekas Blaževičius. – Man 19 metų, aš ką tik baigiau mokyklą, bet esu vienoje geriausių organizacijų Europoje, kurioje žaidžia vieni geriausių Lietuvos žaidėjų – dabartiniai ir buvę. Turime ir superinių legionierių. Čia aš turiu visas galimybes augti. Nėra nieko blogo. Man labai padėjo požiūrio keitimas, tai tikrai buvo į naudą. Jaučiu, kad psichologiškai labai patobulėjau.“

VIDEO: Mareko valanda: blokas buvusiam žalgiriečiui ir solidžiausios minutės Eurolygoje

Koks jausmas tiek laiko žaisti Eurolygos dvikovoje?

„Buvo smagu eiti į aikštelę ir žaisti krepšinį. Šis sezonas man labiau buvo apie patirties įgavimą, individualų darbą, ramybę ir žaidimą trumpomis atkarpomis. Manau, kad man tai naudinga. Man trūksta ramybės ir kantrybės, ką pamatėme ir šiandien. Kartais klysdavau, kartais viskas pavykdavo gerai. Pyktis buvo, ambicijos irgi. Bet, manau, su šansu susitvarkiau neblogai. Puse velnio“, – sakė M.Blaževičius.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Atėnų „Panathinaikos“
Arno Strumilos / 15min nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Atėnų „Panathinaikos“

Kauno „Žalgiris“ sezoną užbaigė įtikinama pergale 93:78.

Dvejonių dėl nukraujavusios Martino Schillerio kariaunos pranašumo ketvirtadienio vakarą Nemuno saloje nebuvo.

Pirmąjį ketvirtį žalgiriečiai laimėjo dviženkle persvara. Nors per antrąjį kėlinį praleido 33 taškus, bet po ilgosios pertraukos „Žalgiris“ dominavo.

Dvikovos pabaigoje šanso debiutuoti Eurolygoje sulaukė ir 19-metis Mantas Rubštavičius, įmetęs abu baudų metimus.

Atėnų „Panathinaikos“ išsiskiria savo ūgiu ir fiziškumu, kiekvienoje pozicijoje turinti aukštesnį už vidurkį žaidėją. Nors išretėjusiai Kauno komandos priekinei linijai teko grumtis su 210 ir 220 cm ūgio Konstantinu Mitoglou ir Georgios Papagianniu, bet didesnį norą rodę šeimininkai kovą dėl kamuolių laimėjo 34:29.

„Rungtynės buvo tikrai labai fiziškos, – sakė M.Blaževičius. – Komanda atvažiavo su dideliu ūgiu, žaidžianti senamadišką krepšinį su dviem dideliais žaidėjais vienu metu. Mes buvome nukraujavę, turėjome tik du centrus – mane ir Marčių (Martinas Gebenas). Paulius žaidė ketvirtoje pozicijoje, kaip ir Pato (Patricio Garino), kurio įprasta pozicija yra trečioji. Manau, kad labai gerai susitvarkėme. Jie atkovojo mažą skaičių kamuolių puolime, pagal kuriuos buvo antri visoje lygoje. Tai treneris akcentavo, mes su tuo susitvarkėme, gerai užbėgome, energija buvo superinė. Varžovai nebenorėjo žaisti, mūsų noras ir energija perlaužė rungtynes.“

VIDEO: Kapitonas lieka: po pergalės P.Jankūnas atskleidė savo sprendimą dėl ateities

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius