Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 28

Prieš antrosios pergalės Eurolygoje medžioklę – Šaro gudrybė

Šarūnas Jasikevičius skaičiuoja. Kauno „Žalgirio“ treneris gudriai paskirstė jėgas dviejų iš eilės Eurolygos rungtynių per tris dienas sprintui. Neišeikvojęs visų degalų Stambule, „Žalgiris“ gali įjungti aukštesnę pavarą namų arenoje.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Maccabi“ | 20:00 | Kaunas

Kai Isaiah Hartensteinas Stambule išbėgo į aikštę likus žaisti 4 min. 33 sek., iš nuostabos atsisukau į kolegą Joną Miklovą ir išpūčiau akis.

„Žalgiris“ tuo metu atsiliko 60:74 ir teoriškai galėjo bandyti kabintis už „Fenerbahče“ krepšininkų pečių. Toks scenarijus būtų labai normalus Eurolygoje, jei žaidžiamos vienerios rungtynės per savaitę.

Bet dabar šaltas protas sako, kad tai buvo visiškai normalus ėjimas. Šaras leido Eurolygoje debiutuoti 18-mečiui vokiečiui taupydamas kitų žaidėjų jėgas penktadienio rungtynėms.

Pamatęs, kad žalgiriečių plano išpildymas nebeleis žengti koja kojon su Turkijos gigantais, Š.Jasikevičius pagalvojo apie penktadienio rungtynes su „Maccabi“ ir pasielgė visiškai suprantamai. Juolab, nugvelbti pergalę iš „Maccabi“, ir dar namuose, daug paprasčiau nei Turkijoje.

„Fenerbahče Ulker Sports“ areną palikę maždaug po 23 val. vakaro, žalgiriečiai jau prieš 5 ryto kėlėsi į ankstyvą skrydį namo į Lietuvą.

Artūras Milaknis Stambule žaidė 25 minutes 41 sekundę – tai buvo didžiausias minučių skaičius visoje „Žalgirio“ komandoje. Brockas Motumas ir Leo Westermannas žaidė po 22 minutes, Antanas Kavaliauskas ir Edgaras Ulanovas – po 20. Visų kitų minučių skaičius buvo mažesnis nei pusė rungtynių krūvio.

Taip sėkmingai pataupyti žaidėjus Eurolygoje pavyko tik Milano „Emporio Armani“ klubui, kuriame Zoranas Dragičius buvo daugiausiai rungtyniavęs žaidėjas su 25 minutėmis 15 sekundžių.

Visose kitose komandose bent vienas žaidėjas gaudavo didesnį krūvį. Šarui pavyko sustyguoti krūvį taip, kad krepšininkai kuo mažiau jėgų išnaudotų prieš rungtynes penktadienį.

„Dabar reikia kuo greičiau užmiršti rungtynes ir gerai kautis penktadienį“, – po rungtynių sakė Š.Jasikevičius. Geriausiai tas rungtynes galėtų padėti pamiršti atsigavęs kūnas.

„Fenerbahče Ulker Sports“ areną palikę maždaug po 23 val. vakaro, žalgiriečiai jau prieš 5 ryto kėlėsi į ankstyvą skrydį namo į Lietuvą, kur apie 8 val. pakilo iš Atatiurko oro uosto.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Žalgiriečių išvyka į Stambulą
Luko Balandžio / 15min nuotr./Žalgiriečių išvyka į Stambulą

Tokia beveik bemiegė naktis išmuša iš vėžių žurnalistą, o ką jau kalbėti apie profesionalų sportininką, kuriam po krūvio reikalingas maksimalus atsistatymas. Ypač, kai kitos rungtynės čia pat ant nosies.

Bet Augusto Lima 7 val. šypsojosi laukdamas skrydžio į Vilnių: „Visiems sąlygos vienodos“.

Aukščiausiems žalgiriečiams klubas išperka bilietus prie šoninių lėktuvo išėjimo durų.

Aišku, ne visai, nes daug klubų skraido užsakomaisiais reisais ir ilgesnio skrydžio metu turi daugiau vietos kojoms, kas yra svarbu išstypusiems krepšininkams. Arba nestovi valandą eilėje prie pasų kontrolės.

Beje, aukščiausiems žalgiriečiams klubas išperka bilietus prie šoninių lėktuvo išėjimo durų, kur dėl saugumo sumetimų tarpai tarp sėdynių yra didesni ir keleiviai turi daugiau vietos kojoms. Tai ypač aktualu 211 cm ūgio Robertui Javtokui ir 208 cm ūgio Augusto Limai, Brockui Motumui bei Antanui Kavaliauskui ar 205 cm ūgio Pauliui Jankūnui.

Kiti žaidėjai išskirstyti sėdi po vieną kraštuose prie tako – kojoms savotiškai taip pat lieka daugiau erdvės ar, pavyzdžiui, nereikia įsisprausti tarp dviejų žmonių iš dešinės ir kairės.

Kita vertus, „Maccabi“ irgi taupėsi. Vienintelis Tel Avivo ekipos puolimo lyderis Andrew Goudelockas pergalingose rungtynėse su „Galatasaray“ žaidė 29 minutes. Victoras Ruddas ir Sonny Weemsas gavo po 25 minutes, Devinas Smithas – 23,5 min.

Bet „Maccabi“ neįprastomis aplinkybėmis trenerio vairą iš Erezo Edelshteino perėmęs Rami Hadaras dirba vienas – be asistentų, todėl pasiruošimas rungtynėms, kai jas skiria vos viena laisva diena, tampa didžiuliu iššūkiu laiko ir energijos atžvilgiu. Šaras ant suolo turi Evaldą Beržininkaitį, Darių Maskoliūną ir Darių Songailą.

Š.Jasikevičius Stambule nuo pirmųjų minučių užspaudė „Žalgirio“ greičio pedalą iki dugno, bet kai matė, kad turimų apsukų neužtenka, atleido akseleratorių. Ar prieš „Maccabi“ tai taps dar vienu reikalingu pranašumu pergalei pasiekti?

VIDEO: Š.Jasikevicius: „Čia reikia išeiti į aikštę „luptis“, o mes išėjom pažaisti“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius