Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 08

Prognozė: grįžęs B.Daviesas, Barselonos žvaigždės „Žalgiriui“ nieko gera nežada

Kauno „Žalgirio“ klubui tenka rimtas išbandymas – į Eurolygos rungtynes atvyko galingoji „Barcelona“. Žvaigždžių desantu vasarą prisipildę katalonai Eurolygoje per šešerias rungtynes yra patyrę vos vieną nesėkmę.
Brandonas Daviesas
Brandonas Daviesas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Būtent po pralaimėjimo „Barcelona“ ir atvyksta į Lietuvą. Praėjusią savaitę katalonai 70:83 nusileido Milano „Olimpia“ ekipai. Traumų kamuojamai „Barcelona“ ekipai kiek sunkiau sekasi vietinėse pirmenybėse, kur per septynerias rungtynes buvo patirti jau du pralaimėjimai.

Prie kiek netikėtų pralaimėjimų itin prisideda nesibaigiančios „Barcelona“ ekipos gynėjų traumos.

Katalonams Kaune tikrai nepadės iki sausio nežaisiantis Thomas Heurtelis, kojos pirštą susižeidęs buvęs žalgirietis Kevinas Pangosas, šį sezoną dar nežaidęs, tačiau jau į Kauną atvykęs Pau Ribas. 4-6 savaitėms iš rikiuotės taip pat iškrito Victoras Claveras, kai tuo tarpu Adamas Hanga susižeidė paskutinio turo rungtynėse. Legionierius praleido Ispanijos lygos susitikimą savaitgalį ir nėra aišku ar žais prieš žalgiriečius.

Tiesa, patys kauniečiai turi nemenkų praradimų. „Žalgiriui“ gali nepadėti praėjusios savaitės didvyris Marius Grigonis, kuris jaučia pėdos skausmus. Tuo tarpu Rokas Jokubaitis jau yra pasiruošęs padėti komandai po riešo traumos. Į rikiuotę praėjusią savaitę taip pat sugrįžo Alexas Perezas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Alexas Perezas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Alexas Perezas

Nepaisant „Barcelona“ žaidėjų traumų, kauniečiams vis tiek teks itin sudėtinga užduotis: tvarkytis su svečių priekine linija. Joje žiba į Kauną grįžtantis Brandonas Daviesas ir iš NBA atvykęs Nikola Mirotičius.

Šis duetas „Barcelona“ ekipai renka po 29 taškus per rungtynes. Jie kartu atkovoja ir po 10,1 kamuolio. Naudingiausi „Barcelona“ ekipos žaidėjai yra pasiryžę pridaryti daug problemų Lietuvos čempionams.

N.Mirotičius yra žaidėjas, kurio visiškai sustabdyti beveik neįmanoma, o B.Daviesui tai bus emocionalus mačas prieš buvusią savo ekipą.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Brandonas Daviesas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Brandonas Daviesas

Nesustabdomai rungtyniaujančių aukštaūgių ir Eurolygos čempiono Cory Higginso vedama „Barcelona“ ir bus favoritė „Žalgirio“ arenoje.

„Barcelona“ ekipos šansai sugrįžti į pergalių kelią TOPsport lažybininkų yra vertinami 67 proc., kai kauniečių galimybės pasiekti antrąjį laimėjimą iš eilės – 33 proc.

TOPsport ekspertai abejoja, kad Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams pavyks susitvarkyti su „Barcos“ lyderiais. Lažybininkai prognozuoja, kad N.Mirotičius rungtynes užbaigs su 17 taškų, C.Higginsas su 13, o B.Daviesas – 10.

Lažybininkai spėja, kad kauniečių gretose rezultatyviausiai ir vėl žais Zachas LeDay su 13 taškų, tuo tarpu jam geriausiai talkins M.Grigonis su 10. Vis dėlto, jeigu kaunietis negalės rungtyniauti, jo stygius puolime ir gynyboje stabdant C.Higginsą turėtų itin pasijausti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius