-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 25

Rekordiniu tempu Eurolygoje startavęs Rimas Kurtinaitis: „Aš laimingas“

Pirmą pergalę išvykoje šį sezoną įsirašęs Rimas Kurtinaitis Eurolygoje startavo puikiu tempu. Tik 2009 ir 2015 metais lietuviui pavyko pradėti Eurolygos varžybas 3 pergalėmis per 4 turus. „Aš laimingas“, – po solidaus triumfo Miunchene 87:74 pareiškė Maskvos srities „Chimki“ treneris.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Per daug klydome pirmoje rungtynių pusėje. 12 klaidų yra per daug kaip tokiam mačui. Bet džiaugiuosi, kad mano žaidėjai suprato, jog tai yra negerai, – spaudos konferencijoje po mačo sakė R.Kurtinaitis. – Kontroliavome rungtynes, buvome susikoncentravę iki pabaigos ir tai buvo gera pergalė. Aišku, visos komandos nori gerai gintis, bet jei visada būtų taip, kaip nori treneriai, rezultatas būtų 0-0! Bet kokiu atveju, mes geri puolime. Kai renkame taškus, pasitikime savimi. Bet pridurčiau, kad Miunchene dar ir gerai gynėmės.“

Jeigu kitą savaitę „Chimki“ namuose nugalės Atėnų „Panathinaikos“, tai bus geriausias R.Kurtinaičio penkerių rungtynių startas Eurolygos istorijoje.

Lietuvis turės daugiau laiko pasiruošti antradienio mačui – savaitgalį Pamaskvės klubas neturės VTB lygos rungtynių. Tai R.Kurtinaičiui leido apdovanoti savo komandą.

„Savaitgalį mums nereikia žaisti VTB lygoje, tad visi, be abejo, gaus po laisvadienį“, – tikino strategas.

Tai buvo pirmoji „Chimki“ pergalė prieš „Bayern“ po šešių pralaimėjimų vokiečiams iš eilės. Pastarąjį kartą Chimkų klubas Miuncheno ekipą paguldė tik 2015-aisiais.

„Po tų pralaimėjimų mums buvo labai svarbu laimėti šį vakarą, – tikino 19 taškų ir 9 rezultatyvius perdavimus surinkęs Aleksejus Švedas. – Žaidėme tikrai gerai. Žaidėme ir gynyboje.“

„Chimki“ pataikė net 57,6 proc. dvitaškių (19/33) ir 52,2 proc. tritaškių (12/23) bei privertė „Bayern“ suklysti net 19 kartų.

„Darau tai, ko manęs prašo treneris, – sakė 17 taškų įmetęs R.Kurtinaičio auklėtinis Anthony Gillas. – Bet svarbiausia, kad pademonstravome gerą komandinę gynybą. Miunchenas yra puiki komanda ir čia visada sunku pasiekti pergalę. Smagiausia, kad žaidėme kaip komanda ir pasitempėme svarbiausiais momentais. Turime išlikti komanda. Jei žaisime po vieną, neturėsime šansų.“

„Bayern“ po šios nesėkmės R.Kurtinaičio ekipai turi 2 pergales ir 2 pralaimėjimus.

VIDEO: „Eurolygos diena“: Š.Jasikevičiaus „Žalgiris“ prieš T.Parkerio ASVEL

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius