Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 08

R.Giedraičio sutarties sąlygas įvardinęs baskų vadovas: „Jis laimingas ir Vitorijoje“

Rokas Giedraitis užbaigė pirmąjį savo sezoną Vitorijos „Baskonia“ klube, o po puikaus pasirodymo Eurolygoje ir Ispanijos pirmenybėse tikėtina, kad lietuvis ateinantį rudenį į baskų kraštą nebesugrįš. Vis dėlto komandos sporto direktorius Felixas Fernandezas viliasi, kad pavyks išlaikyti vieną geriausių Eurolygos lengvųjų krašto puolėjų.
Rokas Giedraitis
Rokas Giedraitis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Praėjusią vasarą iš Berlyno ALBA į Vitoriją persikėlęs 28-erių lietuvis netruko apšilti kojų Ispanijoje.

Rokas jau antrame Eurolygos mače suvertė net 26 taškus, o viso sezono metu rinko po 12,7 taško ir buvo rezultatyviausias „Baskonia“ žaidėjas.

Dar labiau pasikėlęs savo vertę R.Giedraitis domina vis daugiau klubų ne tik Eurolygoje, bet ir NBA pirmenybėse, tačiau su „Baskonia“ jį saisto dar dvejų metų sutartis.

Vitorijos klubui pasitraukus iš kovos dėl ACB titulo pralaimėjus ketvirtfinalio seriją prieš „Valencia“, baskų sporto direktorius atskleidė R.Giedraičio situaciją ir įvardino sąlygą, pagal kurią lietuvis galėtų palikti dabartinį savo klubą.

„Jis turi išpirkos sąlygą į NBA. Jeigu ateis kita komanda ir investuos daug pinigų, mes nieko negalėsime pakeisti, – pripažino F.Fernandezas. – Tačiau jis laimingas ir Vitorijoje. Likęs čia jis taptų dar geresniu žaidėju.“

K.Kavolėlio/KKF nuotr./Rokas Giedraitis
K.Kavolėlio/KKF nuotr./Rokas Giedraitis

Ispanas taip pat atskleidė ir kitų „Baskonia“ žaidėjų situaciją. Kalbėdamas apie su Stambulo „Fenerbahče“ siejamus Pierria Henry ir Achille Polonara, jis vylėsi, kad žaidėjai pasirinks baskų klubą ir liks Vitorijoje, tačiau pripažino, kad situaciją diktuoja rinka, o ne jo vadovaujama ekipa. F.Fernandezas tikisi šių žaidėjų situaciją išspręsti iki kitos savaitės.

Prabilęs apie kitus krepšininkus, ispanas patvirtino, kad kontraktus su komanda turi Tonye Jekiri, Alecas Petersas, Ilimane Diopas ir Youssoupha Fallas, nors kai kurių iš šių žaidėjų sutartyse numatytos sąlygos nutraukti bendradarbiavimą.

Vitorijoje kitą sezoną ir toliau turėtų žaisti ir ilgalaikę sutartį turintis bei šį sezoną vienu svarbiausių komandos žaidėjų tapęs Tadas Sedekerskis.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Tadas Sedekerskis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Tadas Sedekerskis

Kitąmet „Baskonia“ klubą toliau treniruos Duško Ivanovičius, su klubu sutaręs dėl kontrakto, galiosiančio iki 2022 m. vasaros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius