-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 13

R.Jokubaitis – apie nebe tokį griežtą Šarą ir nustebinusį M.Schillerio atleidimą

Lietuvos krepšinio deimantas Rokas Jokubaitis praėjusią vasarą paliko Kauno „Žalgirį“ ir vėl suvienijo jėgomis su strategu Šarūnu Jasikevičiumi, kuris jam 2018-aisiais metais pravėrė pirmosios „Žalgirio“ komandos duris. Ketverių metų sutartį su „Barcelona“ sudaręs 20-metis įžaidėjas prieš dvikovą su Pirėjo „Olympiakos“ mintimis dalijosi su Graikijos tinklalapio „gazzetta.gr“ žurnalistu Antoniu Kalkavouru.
Rokas Jokubaitis ir Nikola Mirotičius
Rokas Jokubaitis ir Nikola Mirotičius / Euroleague.net

Rokas Jokubaitis staigiai išsikovojo vietą po saule Katalonijos klube, kuris kiekviename turnyre sau kelia aukščiausius tikslus.

Įžaidėjas iš Lietuvos įspūdingai debiutavo Eurolygos turnyre vilkėdamas „Barcelona“ marškinėlius, kuriame pirmuosiuose dviejuose mačuose per 15 minučių rinko po 10,5 taško (83,3 proc. dvit., 100 proc. trit., 100 proc. baud.), atkovojo po 2,5 ir perėmė po 1 kamuolį, atliko po 3 rezultatyvius perdavimus ir fiksavo po 14 naudingumo balų.

Pagal pastarąjį rodiklį R.Jokubaitis nusileidžia tik „Barcelona“ klubo žvaigždėms Nikola Mirotičiui (vid. 25 naud. bal.) ir Cory Higginsui (vid. 14,5 naud. bal.).

ACB turnyre R.Jokubaitis spėjo sužaisti šešiuose mačuose, kuriuose per 13 minučių jis fiksavo po 7 taškus, 1,2 atkovoto kamuolio bei 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

Puikų Roko įsiliejimą į naują komandą lėmė ir puikiai pažįstamas strategas Šarūnas Jasikevičius, su kuriuo jis trejus metus dirbo Kauno „Žalgiryje“.

„Sektinu pavyzdžiu treneris man buvo daugybę metų. Iš tėvų esu daug girdėjęs apie Šarą, kaip žaidėją, o kai jis perėmė „Žalgirį“, ėmiau sekti jį bei žavėtis juo kaip krepšinio asmenybe. Tai žmogus, kuris man atidarė pirmosios „Žalgirio“ komandos duris. Jis man yra pavyzdys. Jis irgi buvo įžaidėjas, visai kaip ir aš. Ir jis buvo vienas geriausių Europoje. Kartu dirbame jau ketvirtąjį sezoną, daug išmokau iš Šaro, su kuriuo žengiau pirmuosius žingsnius profesionaliame krepšinyje. Džiaugiuosi galėdamas vėl dirbti su juo, nes šalia jo, jaučiu, kad tobulėju kasdien“, – tinklalapiui „gazzetta.gr“ sakė R.Jokubaitis.

Ar Šaro darbo metodai, lyginant jo laiką „Žalgiryje“ ir „Barcelonoje“, pasikeitė?

„Negalėčiau pasakyti, jog Šaras yra toks pat griežtas ir reiklus, koks buvo Kaune, – sakė R.Jokubaitis. – Nežinau, galbūt į jį žvelgiu jau kitomis akimis, nei kai buvau 16-metis. Dabar man 20 metų, turiu sukaupęs nemažą darbo su Šaru ir be Šaro patirties. Tikriausiai, jog dabar nebesu ir toks jautrus. Nėra sudėtinga ne tik dėl sukauptos patirties, bet ir dėl mane supančių puikių ir labai patyrusių žaidėjų, kurie žino, kaip reikia elgtis ir dirbti. Galbūt todėl Šaras nėra toks griežtas.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis ir Martin Schiller
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis ir Martin Schiller

Nors perspektyviausiu šalies krepšininku laikomas R.Jokubaitis persikėlė į kitą Europos pusę, bet ir toliau akylai stebi įvykius Kauno „Žalgirio“ stovykloje.

Įžaidėją nustebino žinia, jog jau po antrųjų Eurolygos rungtynių klubo savininkas Paulius Motiejūnas nusprendė atsisveikinti su vyriausiuoju treneriu Martinu Schilleriu, šalia kurio praėjusį sezoną naujomis spalvomis sužibo pats Rokas.

„Daugelis žmonių netikėjo mūsų galimybėmis Eurolygoje. Bet po praėjusio sezono sudėtis stipriai pasikeitė – atvyko nemažai naujokų, tad slogus startas nėra nepateisinamas. Praktiškai visi žaidėjai, kurie 2018-aisiais pasiekė finalo ketvertą, yra palikę komandą. Neslėpsiu, nustebau, jog treneris Schilleris buvo atleistas jau po dvejų Eurolygos rungtynių. Nežinau, ką daugiau ir sakyti. Tikiuosi, jog naujas treneris (Jure Zdovcas) atneš gerus rezultatus ir padės klubui dirbti geriau. „Žalgiris“ visada turės ypatingą vietą mano širdyje, noriu, kad jiems sektųsi kuo įmanoma geriau“, – sakė R.Jokubaitis.

VIDEO: Sukrėtimas Kaune: kodėl reikėjo permainų ir ką atneš naujas treneris? | „Eurolygos diena“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius