Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 20

R.Kurtinaitis įžvelgia modernaus krepšinio problemą: „Viską lemia žvaigždės“

Maskvos srities „Chimki“ treneris Rimas Kurtinaitis Rusijos žiniasklaidai duotame interviu pasakojo apie modernaus krepšinio problemas, kilusias iš didelio aukšto lygio rungtynių skaičiaus. Pasak specialisto iš Lietuvos, dabar viską lemia žvaigždės, o trenerių įtaka žaidimui sparčiai mažėja.

„Mes artėjame prie NBA pagal žaidžiamų rungtynių skaičių, – sakė R.Kurtinaitis. – Skrydžių daug, tad laiko poilsiui yra mažai. Šioje situacijoje laimi klubai, žaidžiantys silpnesniuose nacionaliniuose čempionatuose. Mes kiekvieną savaitę žaidžiame Eurolygoje, o vietiniame čempionate laukia mūšiai su CSKA, UNIKS, „Lokomotiv“ ar „Zenit“. Kitaip sakant, kiekvieną savaitę dukart žaidžiame prieš savo lygio oponentus. Tai yra sudėtinga, tai trukdo normaliam treniruočių procesui. Daugiausiai atliekame taktinį pasiruošimą. Tai Eurolygos klubų problema. Pažiūrėkite, kiek daug žaidėjų turnyre negali žaisti dėl traumų. Jie neatlaiko tokio didelio krūvio.“

Eurolygos reguliariajame sezone komandos iš viso sužais po 34-erias rungtynes. VTB lygoje – po 26. Jei Pamaskvės krepšininkai nužygiuotų iki finalo vietiniame fronte, o stipriausiame Senojo žemyno turnyre pasiektų ketvirtfinalį, tuomet bendras R.Kurtinaičio kariaunos rungtynių skaičius siektų apie 80.

Panašiai, kiek NBA klubai sužaidė reguliariajame sezone – 82.

„Tokioje situacijoje treneriai privalo mažinti derinių skaičių nuo 12-15 iki 3-4, tad viską sprendžia žaidėjai. Jei savo ekipoje turi Sh.Larkiną ir V.Micičių, M.Delaney ir N.Mirotičių, F.Campazzo ir S.Llullą, tuomet tu esi viršūnėje. Tai aukšto intelekto krepšininkai, galintys priimti nestandartinius sprendimus ar nuspręsti dvikovos likimą vienu metimu. Panašiai yra NBA – privalai savo sudėtyje turėti dvi superžvaigždes.

Akivaizdu, jog trenerio įtaka moderniame krepšinyje mažėja pastebimai. Praeityje galėdavome skrupulingai dirbti ties kiekvienu deriniu atakoje ir gynyboje, dabar tam nebeturime laiko. Dabar dėmesį skiriame tik į susitarimus gynyboje. Krepšinis tampa paprastesniu bei vis labiau priklausomu nuo komandos lyderių žaidimo“, – konstatavo „Chimki“ treneris iš Lietuvos.

Šį vakarą R.Kurtinaičio vadovaujama „Chimki“ stos į mūšį Milane prieš Artūro Gudaičio atstovaujamą „Olimpia“. Madų sostinės krepšininkai šiuo metu turi viena pergale daugiau, tačiau pirmajame tarpusavio mače Pamaskvėje triumfavo „Chimki“, o pergalė Italijoje jiems suteiktų didelį pranašumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius