Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 15

Rekordus prieš „Žalgirį“ raškęs A.Gudaitis: „Visos rungtynės su „Žalgiriu“ man ypatingos“

Artūras Gudaitis penktadienį ne kartą ropojo ant „Sibur“ arenos parketo, kai po grumtynių su Joffrey Lauvergne'u atsidūrdavo ant žemės. Tačiau iš tos kovos lietuvis išėjo kaip nugalėtojas. Jis pasiekė sezono puolime atkovotų kamuolių rekordą (5), pakartojo naudingumo balų rekordą (28) ir sužaidė dar vieną puikų mačą, o „Zenit“ šventė pergalę 77:65.

Eurolygos TV išrinko Artūrą Gudaitį geriausiu rungtynių žaidėju.

„Aš esu patenkintas pergale, nežinau, ką daugiau pridurti. Žalgiriečiai buvo gerai pasiruošę taktiškai, bet mes laikėmės savo plano ir džiaugiuosi šia pergale“, – sakė 15 taškų ir 8 atkovotus kamuolius surinkęs vidurio puolėjas.

Jis surinko 28 naudingumo balus ir pakartojo savo sezono rekordą – tiek pat naudingumo balų buvo surinkęs trečiadienį Miunchene su „Bayern“.

„Kaskart kai žaidžiu prieš savo buvusią komandą, man tai ypatinga“, – Eurolygos TV neslėpė A.Gudaitis, aikštėje sutikęs savo buvusią komandą.

Per 27 minutes lietuvis dar išrašė vieną bloką ir išprovokavo 7 pražangas, pataikė 3 dvitaškius iš 4 ir realizavo net 9 baudas iš 10.

„Zenit“ gynyba žalgiriečiams leido įmesti tik 65 taškus. Daugiau tik nei dviejuose mačuose šį sezoną – su „Barcelona“ Kaune (62) ir Tel Avive (57).

„Visos rungtynės būna sunkios, bet šiandien tai buvo klampus, gynybinis mačas. Savo gynyba bandėme kontroliuoti rungtynes. Sveikinu žalgiriečius, nes jie labai gerai gynėsi ir bandė sugadinti mūsų kūrybą. Bet dar labiau sveikinu savo auklėtinius, kurie įdėjo dideles pastangas ir rodė charakterį. Mes nusipelnėme pergalės prieš varžovą, kuris pirmas pagal tritaškius, tačiau mes juos sustabdėme“, – pergale džiaugėsi „Zenit“ treneris Xavi Pascualis.

„Žalgiris“ Sankt Peterburge dvitaškius metė 44,2 proc. (19/43), tritaškius – 27,8 proc. (5/18) taiklumu.

„Žymiai geriau atrodėme po pertraukos. Daug geriau gynėmės. Buvome fiziškesni, stipresni ir nesileidome būti apstumdomi. Aš labai džiaugiuosi, kad išlaikėme persvarą, nes prieš žalgiriečius tą padaryti nelengva. Jie labai aktyvūs ir kovoja iki galo, todėl tas pergalės skonis dar saldesnis. Sveikinimai mūsų komandai ir sveikinimai žalgiriečiams – jie žaidė tikrai gerai“, – strategui antrino Mateuszas Ponitka.

„Žalgiris“ su 11 pergalių ir 9 pralaimėjimais žengia ant Eurolygos aštuntuko ribos. „Zenit“ su 12 ir 6 kyla į pirmąjį ketvertą.

VIDEO: Kaip CSKA sunepatogino Žalgirį ir ko trūko iki tobulų rungtynių?
VIDEO: BETVARKĖ KAUNE: Kas turėtų prisiimti atsakomybę?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius