Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 27

Roko Giedraičio pristatymas Vitorijoje: „Jo laukia nuostabi ateitis“

Rokas Giedraitis troško žaisti Vitorijoje, o „Baskonia“ jau kurį laiką stebėjo talentingą krepšininką iš Lietuvos. Pirmoje spaudos konferencijos Ispanijoje dalyvavęs atletas atskleidė, jog sulaukęs baskų pasiūlymo nedvejojo. Duško Ivanovičiaus muštrą treniruotėse jaučiantis 28-erių puolėjas nekantrauja pradėti sezoną.

Pasiruošimo sezonui įkarštyje Vitorijos „Baskonia“ pristatė komandos naujoką, 31-ąjį marškinėlių numerį pasirinkusį 28-erių metų 202 cm ūgio puolėją Roką Giedraitį.

Trejų metų kontraktą su basku klubu sudaręs lietuvis „Fernando Buesa“ arenoje vykusioje spaudos konferencijoje pirmą kartą bendravo su Ispanijos žiniasklaida.

Snaiperis į „Baskonia“ atvyko iš Berlyno ALBA klubo, kuriame jis buvo vienas pagrindinių trenerio Aito Garcia Reneseso ginklų.

Galingai Eurolygoje debiutavęs R.Giedraitis rinko po 13,8 taško (54,8 proc. dvit., 39,8 proc. trit., 84,4 proc. baud.), atkovojo po 4 ir perėmė po 1,4 kamuolio, atliko po 1,4 rezultatyvaus perdavimo, klydo po 1,1 karto ir fiksavo po 14,7 naudingumo balo.

Siautėjusiu lietuviu domėjosi didieji Europos klubai, tarp kurių buvo Madrido „Real“ ir Atėnų „Panathinaikos“, tačiau galiausiai jis nutūpė Vitorijoje.

„Iš Roko tikimės labai daug, – sakė baskų klubo sporto direktorius Felixas Fernandezas. – Kalbame apie žaidėją, kuris puikiai progresuoja, pastaraisiais metais jis labai patobulėjo, žengė didelius žingsnius į priekį. Tai visavertis žaidėjas, kurio žaidimą sekėme jau ilgai. Kalbant apie žaidimo supratimą jis subrendo, gali rungtyniauti keliose pozicijose. Jis universalus žaidėjas, galintis toliau augti, ko mes ir tikimės. Roko laukia nuostabi ateitis.“

F.Fernandezas teigė, kad derybos su puolėju iš Lietuvos ilgai netruko, nes R.Giedraitis po padidinamuoju „Baskonia“ stiklu buvo jau ilgai.

„Tinkamas momentas ir aplinkybės leido įsigyti šį žaidėją, o mes tuo pasinaudojome. Susitarimas įvyko pakankamai greitai, nes žaidėjo augimą stebėjome jau kuris laikas. ACB sezono pratęsimo metu Valensijoje mes susisiekėme su Roku. Dirbome ties tuo. Jis norėjo atvykti, o mes jo laukėme.“

Pirmaisiais įspūdžiais iš treniruočių „Baskonia“ klube pasidalijo ir pats R.Giedraitis, kuris komandoje rado ir dar vieną lietuvį, 22-ejų Tadą Sedekerskį.

„Treniruotės labai alinančios ir sudėtingos, bet tai normalu, nes turime pasiruošti sezonui, įgauti gerą sportinę formą. Jau tris savaites sportuojame, kūnas pripranta prie krūvio, tad nematau problemų. Viskas, ką radau mieste ir klube, yra labai puiku. Komandoje su šiais žmonėmis jaučiuosi patogiai, jie man padeda kiek gali ne tik kalbant apie krepšinį, bet ir kitus dalykus“, – teigė „Baskonia“ naujokas.

Lietuvio treneriu tapo legendinis Duško Ivanovičius. 62-ejų specialistas garsėja sunkiomis treniruotėmis bei geležine disciplina.

„Sulaukęs pasiūlymo, aš nedvejojau. Tai puikus klubas ne tik Ispanijoje, bet ir Europoje. Norėjau čia žaisti, labai džiaugiuosi, kad galėsiu tai daryti. Tikiuosi toliau augti kaip žaidėjas. Noriu padėti komandai augti kartu. Turime jauną komandą su labai dideliu noru laimėti. Kiekvieną kartą aikštelėje atsiduosime 100 proc.

Duško Ivanovičius bando iš mūsų išreikalauti maksimalaus atsidavimo kovoje dėl kiekvieno kamuolio. Man tai patinka. Mes tai parodysime per rungtynes, mes laimėsime visas rungtynes, kurias tik galime“, – sakė R.Giedraitis.

Euroleague.net nuotr./Duško Ivanovičius
Euroleague.net nuotr./Duško Ivanovičius

Taikliarankis lietuvis atskleidė, ko sirgaliai aikštelėje gali iš jo tikėtis.

„Aš bėgu labai greitai, po atkovoto kamuolio gerai pereinu į puolimą. Tikiuosi, kad sirgaliai galės tai pamatyti, mėgausis tuo. Aikštelėje visada rodau didžiules pastangas bei turiu gerą tolimą metimą. Mėgstu varžytis ir laimėti“, – dėstė „Baskonia“ naujokas.

R.Giedraitis nekantrauja pradėti sezoną, o prieš tai – draugiškų rungtynių maratoną. Pirmasis kontrolinis mačas „Baskonia“ laukia penktadienį, antrasis – sekmadienį.

„Norime pradėti žaisti dabar, laukiame sezono starto. Tikiuosi, kad nieko blogo neįvyks, paisydami saugumo priemonių galėsime žaisti krepšinį“, – teigė Tauragėje gimęs atletas.

nuotr. „Twitter“/„Baskonia“/Rokas Giedraitis
nuotr. „Twitter“/„Baskonia“/Rokas Giedraitis

„Baskonia“ sporto direktorius F.Fernandezas žurnalistams pasakojo apie sudėtingą situaciją sporte.

„Deriname kalendorius dėl ACB bei Eurolygos sezono startų. Reikalai keičiasi, tad turime prie to prisitaikyti. Turime būti labai atsakingi susidūrę su šia išskirtine situacija. Mes nuolat vykstame į susitikimus, bandydami rasti normalią išeitį, jog sezonas prasidėtų, kaip ir buvo planuota“, – teigė F.Fernandezas.

Jis akcentavo galimus sunkumus tarptautinio rango turnyruose. Eurolygos startas numatytas spalio mėnesio pradžioje.

„Kelionės šiuo metu yra nepaprastai sudėtingos, bet šiandien mes neturime nieko nutarę. Taip, mes nuolat bendraujame su visomis komandomis turnyre, bet aiškumo nėra, tik kalendorius. Neturiu informacijos apie galimus burbulus Eurolygoje ir panašius dalykus“, – teigė baskų klubo sporto direktorius.

Pirmasis „Baskonia“ ir „Žalgirio“ susitikimas turėtų vykti gruodžio 15-ąją dieną Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius