-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 12 10

Rolandas Jarutis: „Krapiko darbas – nuostabus, Šaras – auganti megažvaigždė“

Kai Kauno „Žalgirį“ Atėnuose ir Krasnodare daužė 35 ir 30 taškų skirtumais, spjaudėsi daugelis žaliai-baltų sirgalių. Bet tik ne krepšinio specialistas Rolandas Jarutis. Jis kantriai laukė, kol žalgiriečiai išlips iš duobės ir grįš į vėžes. Negana to, „Žalgirio“ potencialu sužavėtas buvęs krepšininkas prognozuoja, kad „Top 16“ etape čempionai gali gerokai nustebinti.
Gintaras Krapikas ir Šarūnas Jasikevičius
Gintaras Krapikas ir Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | „Barcelona“ – Kauno „Žalgiris“ | 22:00 | Barselona

„Žalgiris“ gali tapti ta komanda, kuri gali būti ne tik sunkiai įveikiama tituluotiems ir gerokai turtingesniems klubams, bet ir pateikti nemažą staigmeną“, – optimizmo pliūpsnį paleido R.Jarutis.​

Jo teigimu, „Žalgiris“ turi viską, kad galėtų tapti „Top 16“ etapo juoduoju arkliuku: puikius žaidėjus, šaunų trenerių kolektyvą ir gerąja prasme nenormalius sirgalius.

„Galbūt žaidimas nėra tobulas, bet jis tikrai geras“, – prieš „Žalgirio“ dvikovą Barselonoje 24sek.lt tikino R.Jarutis.

Baigęs profesionalo karjerą krepšinio virtuvėje besisukantis R.Jarutis užstojo „Žalgirio“ trenerį Gintarą Krapiką.

Jo darbą specialistas vadino „nuostabiu“, o asistentą Šarūną Jasikevičių – „augančia megažvaigžde“.

Savo optimizmą R.Jarutis aiškino duodamas interviu 24sek.lt.


Rolando Jaručio akcentai

Augusto Didžgalvio nuotr./Rolandas Jarutis
Augusto Didžgalvio nuotr./Rolandas Jarutis
  • „Žalgiris“ puikiai sukomplektuotas.
  • Žalgiriečiai turi fantastišką trenerių štabą.
  • Pralaimėjimų „Panathinaikos“, „Lokomotiv“ ir „Nevėžiui“ nereikia sureikšminti.
  • „Žalgiris“ kitame etape gali tapti Eurolygos siurprizu.
  • Čempionai turi daugybę rezervų.
  • Galimas vaistas išvykose – atkaklus darbas gynyboje.
  • Žalgiriečiai neturi teisės Barselonoje sužaisti bet kaip.

– Kišenėje – bilietas į „Top 16“. Kokį įspūdį paliko žalgiriečių žygis į kitą etapą?

– „Žalgirio“ vadovai gerai sukomplektavo komandą su gero lygio lietuviais ir legionieriais. Turbūt Jasikevičiaus dėka atvykęs Ianas Vougioukas išgyvena savo karjeros renesansą. Jaunieji Motumas ir Hanlanas supranta, kur atvažiavo ir koks tai klubas. Jie turi didžiulę galimybę susikurti savo vertę ir tapti pageidaujama preke gero lygio Europos komandose. Tai yra labai geras tramplinas su labai geru vardu – „Žalgiris“.

Turint nuostabiai dirbantį Gintarą Krapiką, augančią megažvaigždę Šarūną Jasikevičių, „Žalgiryje“ sudarytos visos sąlygos demonstruoti gerą krepšinį.

Be abejo, Lietuvos rinktinės žaidėjai, kurie atstovauja „Žalgiriui“... Tas pats Siimas-Sanderis Venė, Kasparas Vecvagaras... Komplektacija yra puiki. Pagarba vadovams.

Mano nuomone, šiais laikais turbūt retai pasitaikantis dalykas – protingas trenerių štabas, kuris ne tik kad nepakito, bet pasipildė vienu geriausių sunkiųjų krašto puolėjų ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje (Dariumi Songaila, – aut. past.). Turint nuostabiai dirbantį, puikią darbo etiką ir supratimą turintį Gintarą Krapiką, augančią megažvaigždę Šarūną Jasikevičių, „Žalgiryje“ sudarytos visos sąlygos demonstruoti gerą krepšinį prie nenormalaus palaikymo Kaune.

– O ką manote apie „Žalgirio“ žaidimą?

– Tas žaidimas yra tikrai geras. Gal jis nėra tobulas. Tai yra sezonas ir visko būna. Išskyrus tas dvejas rungtynes Atėnuose ir Krasnodare, patekimas į „Top 16” yra dėsningas.

„Žalgiris“ gali tapti ta komanda, kuri gali būti ne tik sunkiai įveikiama favoritams, bet ir pateikti nemažą staigmeną.

Net neverta kalbėti apie pralaimėjimą „Nevėžiui“. Taip, gal kažką nustebino vienos dienos sensacija. „Nevėžis“ gali pasidžiaugti, šaunuoliai, bet „Žalgiriui“ buvo ne ta diena, nenusiteikimas ar kiti dalykai. Tačiau viskas stojo į savas vėžes.

„Žalgirio“ žaidimas „Top 16“ etape bus dar geresnis. Kodėl gi ši „Žalgirio“ komanda su tokiais sirgaliais, treneriais ir žaidėjais negalėtų pateikti nemažai siurprizų?

– Iš kokių rezervų būtų galima sukurti tuos siurprizus?

– Pernai trečioje pozicijoje nuostabiai žaidė Jamesas Andersonas, todėl galbūt ši grandis dabar šiek tiek silpnesnė. Kita vertus, Edgaras Ulanovas demonstruoja labai gero lygio krepšinį.  Norėtųsi, kad jis būtų dar agresyvesnis prie tritaškio linijos, nes jo pataikymo procentas yra vienas geresnių komandoje.

 

Tik laiko klausimas dėl Martyno Pociaus. Laikui bėgant jis tikrai įsivažiuos. Sezonas dar ilgas ir yra užtektinai laiko atsigauti. 

Tas pats Mantas Kalnietis. Yra tokie žaidėjai kaip Jankūnas, Vougioukas, po traumos atsigaus Seibutis. Neabejoju, kad su tokiu rezervu žaidimas tik gerės.

„Žalgiris“ gali tapti ta komanda, kuri gali būti ne tik sunkiai įveikiama tituluotiems ir gerokai turtingesniems klubams, bet ir pateikti nemažą staigmeną. Linkiu, kad ši mano prognozė išsipildytų.

VIDEO: Gintaras Krapikas į Barseloną išvyksta sutelkęs dėmesį „Žalgirio“ Achilo kulnui

– Kalbant apie taisytinus dalykus, „Žalgirio“ spragas geriausiai pamatėme Atėnuose ir Krasnodare. Kodėl komanda subyrėjo?

– Tokių apibūdinimų, kaip bloga ar juoda diena, profesionalų sporte neturėtų būti. Bet jokiais būdais negalima kaltinti trenerių štabo, kad nenuteikė žaidėjų kovai. Gerai pažįstu Gintarą Krapiką – tai yra aukščiausio lygio specialistas: tiek motyvacine, tiek darbo puse. Jis turi milžinišką žinių bagažą.

Galbūt tiesiog tose rungtynėse tiek graikai, tiek rusai sužaidė labai geras rungtynes. Bet kartais galima įdėti dar daugiau pastangų, valios ir charakterio bandant primesti savo žaidimą. Neleisti varžovams žaisti taip, kaip nori ir gali.

Bet nesureikšminčiau tų rezultatų. Tie sutriuškinimai tėra skambios antraštės. Svarbiausia, kad „Žalgiris“ yra „Top 16” komanda. Reikia būtinai padaryti išvadas iš tų triuškinančių pralaimėjimų. Tikiu, kad jos jau padarytos.

Tai neturėtų pasikartoti. Ir to nereikia sureikšminti, nes bendras rezultatas yra geras.

– Ar po tokių dviejų skaudžių pralaimėjimų trečią kartą startuoti išvykos rungtynėse su tokiu stipriu varžovu kaip „Barcelona“ žaidėjams nebus psichologiškai sudėtinga?

– Bijai vilko, neik į mišką. Tai nėra „Dream Team“, kuri būtų dominuojanti jėga. Tai tie patys krepšininkai, žaidimas vyksta penki prieš penkis.

Gali tą dieną nesisekti vieni, kiti dalykai, bet yra gynyba, kai gali apsiginti ir primesti galbūt varžovams neparankų žaidimą. O psichologiniai momentai tokiame lygyje yra labai svarbūs, bet Eurolygos žaidėjams tokių problemų kilti neturėtų. Jei ne, reikia keisti sporto šaką.

VIDEO: #DėmesysEurolygai. „Žalgiris“ dar sykį susitiks su „FC Barcelona“

Svarbu, kad nesusiklosčius rungtynių pradžiai žaidėjai nenuleistų rankų. Kad nebūtų taip, kad šiandien nieko nebegalime padaryti, mums nesiseka, ir oi kaip puikiai jie žaidžia. Vis tiek reikia kovoti ir bandyti grįžti į rungtynes. Ką daro aukščiausio lygio žaidėjai. O kad pasitaiko duobių... Tai yra sportas.

– Ką prognozuojate Barselonoje?

– Rungtynės nebus lengvos. „Žalgirio“ nebeslėgs jokia atsakomybė, bet „Barcelona“ iš visų jėgų kausis dėl pirmosios vietos. Žalgiriečiai turi suprasti, kad atstovauja klubui, gina jo garbę ir nieko nelemiančios rungtynės nereiškia, kad galima sužaisti taip, kaip išeina.

Palinkėčiau žalgiriečiams padaryti gerą dovaną Šarūnui Jasikevičiui, kuris Barselonoje praleido tiek daug metų ir iškovojo tiek titulų. 

„Orakulo“ prognozė
„Orakulo“ prognozė
„Orakulo“ statistika
„Orakulo“ statistika

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius