Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 18

Rusai jau siūlo paminklą CSKA strategui, „Real“ treneris užsiminė apie pražangas

Maskvos CSKA krepšininkai atsidūrė per žingsnį nuo aštuntojo titulo Europos krepšinio elitinėse varžybose po pergalės Eurolygos pusfinalyje prieš Madrido „Real“. Tai sukėlė euforiją Rusijos krepšinio bendruomenėje.

„Fantastika! CSKA nuėmė pusfinalio prakeiksmą“, – trimitavo „Sport-express“ antraštė šeštadienio rytą.

Maskvos krepšinio sirgalių viltis atgijo, nors Eurolygos finalo ketverto turnyrai nėra ta vieta, kur Rusijos čempionams sekasi.

Etatinis Eurolygos favoritas CSKA klubas per pastaruosius du dešimtmečius 17 kartų kovėsi finalo ketverto varžybose, bet titulų laimėjo tik tris (2006, 2008 ir 2016 m.).

Dažniausiai CSKA klupo pusfinalyje, kaip atsitiko ir pernai Belgrade, kur rusus sustabdė Madrido „Real“, o kovoje dėl trečios vietos nugalėjo ir Kauno „Žalgiris“.

VIDEO: Dėjimų fiesta, puiki drama ir CSKA pergalė prieš „Real“ Eurolygos pusfinalyje

Tačiau prakeiksmas nuimtas. Šiemet Vitorijoje CSKA krepšininkams pavyko palaužti „Real“, kuris siekė vienuoliktojo čempiono titulo.

Penktadienį Eurolygos pusfinalyje CSKA laimėjo 95:90, atradusi naujus-senus didvyrius.

„Sport-express“ aukštino komandos lyderius, ypač prancūzą Nando de Colo: „23 taškai, iš kurių didžioji dali per lemiamus momentus. Tai N.De Colo vardo finalo ketvertas?“

Buvo giriamas ir Sergio Rodriguezas. Rusai priminė, kad šis ispanas įžaidėjas buvo nykus pernai Belgrade, bet šiemet Vitorijoje prieš savo buvusią komandą sužaidė puikiai. Kalbama, kad S.Rodriguezo artimieji ir draugai užsiprašė du šimtus bilietų į rungtynes Vitorijoje, tad tai galėjo įkvėpti ispaną.

„Jei ne jo bombardavimo žygdarbiai trečiojo kėlinio pabaigoje ir ketvirto pradžioje, viskas būtų CSKA pasibaigę“, – reziumavo „Sport-express“.

Didžiausias Rusijos sporto dienraštis gyrė ir Willą Clyburną, nes ir amerikiečio puolėjo pastangos padėjo CSKA antrą kartą per mačą likviduoti 10 taškų skirtumą.

Naujienų agentūra TASS citavo Jungtinės lygos prezidentą Sergejų Kuščenką, kuris jau siūlė paminklą CSKA treneriui Dimitriui Itoudžiui.

„Tai neįtikėtina pergalė ir prisikėlimas. Komanda parodė charakterį, kovojo iki pabaigos, o Itoudžiui galima pastatyti paminklą už tai, kaip jis vadovavo komandai, – graiką gyrė S.Kuščenka. – CSKA tiesiog šaunuoliai, jie sugebėjo nubausti „Real“, kurio žaidėjai ketvirtajame kėlinyje prie kiekvieno švilpuko apeliavo į arbitrus, ginčijosi ir elgėsi pernelyg emocingai.“

„Scanpix“ nuotr./Sergejus Kuščenka
„Scanpix“ nuotr./Sergejus Kuščenka

Pražangų kiekis skyrėsi

„Real“ treneris Pablo Laso atkreipė dėmesį į pražangų skaičių.

„Turiu jausmą, kad CSKA metė per daug baudų, bet negaliu teigti to tvirtai, neperžiūrėjęs rungtynių dar kartą“, – sakė P.Laso.

Madrido krepšininkai penktadienį buvo nubausti 10 pražangų daugiau nei CSKA – Ispanijos klubo žaidėjams buvo užfiksuotos 32 pražangos, o Rusijos – 22. Dvi technines pražangas arbitrai skyrė Rudy Fernendezui ir P.Laso.

„Scanpix“ nuotr./Pablo Laso
„Scanpix“ nuotr./Pablo Laso

„Sveikinimai mano komandai dėl gero Eurolygos sezono. Mes laimėjome ketvirtfinalį, atvykome į finalo ketvertą su mintimi gyventi arba laimėti, – kalbėjo P.Laso. – Esame nusivylę dabar, bet neturiu pasakyti nieko bloga apie savo komandą, nes kovojome iki pabaigos.“

CSKA žvalgosi į „Anadolu Efes“

Finale sekmadienį CSKA susitiks su „Anadolu Efes“, kuris pusfinalyje penktadienį 92:73 eliminavo reguliariojo čempionato nugalėtoją Stambulo „Fenerbahče“.

„Prieš dviejų turkų klubų kovą „Anadolu Efes“ atrodė kaip juodasis arkliukas, bet netikėtai pasirodė galva aukštesnis“, – pastebėjo „Sport-express“.

CSKA puolėjas Nikita Kurbanovas sakė: „Fenerbahče“ turėjo bėdų dėl traumų, o tai galiausiai atsiliepė. Tuo labiau, kad „Anadolu Efes“ žaidėjams tas varžovas buvo geriau pažįstamas nei kitoms komandoms, juk jie žaidžia ir nacionaliniame čempionate. „Efes“ puikiai atrodė ir sezono metu, ir ketvirtfinalyje ištempė sunkią seriją (įveikė „Barcelona“). Finalas bus įtemptas, nors mes ir įveikėme juos dusyk reguliariajame čempionate.“

VIDEO: Pamatykite: Anadolu Efes sutriuškino Fenerbahče ir žengė į Eurolygos finalą

CSKA nelaiko varžovų autsaideriais.

„Nemanau, kad kas nors laikė „Efes“ autsaideriu, – sakė N.Kurbanovas. – Taip, praėjęs sezonas jiems buvo nesėkmingas, bet šį jie žaidžia padoriai. Jų sudėtis yra solidi ir gerai subalansuota, turi kelis išreikštus lyderius. Jie nusipelnė žaisti finale. Nors mes praėjome gerą sezoną, nemanau, kad turime pranašumą.“

Eurolygos finalas sekmadienį prasidės 21.30 mūsų šalies laiku.

Prieš tai (18.30) dėl trečios vietos rungtyniaus „Fenerbahče“ ir Madrido „Real“.

VIDEO: Eurolygos mini filmas: netikėtos ir dramatiškos pusfinalio kovos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius