-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 05

Rusų žiniasklaida: CSKA įveikė „Žalgirį“, bet turėjo sutriuškinti

Kauno „Žalgiris“ mače su Maskvos CSKA atliko 43 baudos metimus, realizavo 38, ir tai bene labiausiai užkliuvo rungtynes aprašiusiai Rusijos sporto žiniasklaidai. Išliaupsinę Willą Clyburną ir Danielį Hacketą, kurie kartu pelnė 38 taškus, rusų apžvalgininkai konstatavo, kad šeimininkų komandos gyvybę palaikė tik teisėjų sprendimai ir blykstelėjęs Marius Grigonis.
„Žalgiris“ – CSKA
„Žalgiris“ – CSKA / Alfredo Pliadžio nuotr.

Championat.ru apžvalgininkas Maratas Araslanovas pripažino, kad „Žalgiris“ buvo arti pergalės, bet tik dėka 38 baudos metimų, kuriuos pasiuntė į CSKA krepšį.

„Baudos metimai „Žalgiriui“ tapo savotiška duona – vien per pirmuosius du kėlinius 18 taškų jie pelnė baudų metimais. Vis dėlto didelio džiaugsmo lietuviams tai neatnešė – tai dėl tritaškių, kuriuos pataikė armiečiai“.

Jis pabrėžė, kad iš žaidimo prastai atakavęs „Žalgiris“ gerokai palengvino CSKA uždavinius gynyboje, bet išskyrė X faktoriumi tapusio Mariaus Grigonio pasirodymą antroje mačo pusėje.

M.Araslanovas nepamiršo paminėti ir atmosferos, kurią Europoje sukuria tik „Žalgirio“ sirgaliai.

„Metus CSKA pradėjo Lietuvoje, kur „Žalgirio“ sirgaliai turėjo galimybę nušvilpti Maskvos žaidėjus – visus kartu ir kievieną atskirai. Tiesą sakant, jie tai ir padarė. Kaip ir atliko tradicinį ritualą – a capella sugiedojo savo šalies himną, kas išskiria juos iš visų Europos arenų“.

Tuo metu „Sovetskij sport“ apžvalgininkas Levas Tigajus buvo kategoriškesnis. Jis jau antraštėje šovė, kad teisėjai galbėjo „Žalgirį“: „Gaila „Žalgirio“ ir jo teisėjų. Vis dėlto laimėjo CSKA“.

„CSKA įveikė „Žalgirį“ Kaune, o turėjo ne įveikti, bet sutriuškinti“, – pridūrė jis.

L.Tigajus taip pat priminė, kad rungtynės vyko vienoje nuostabiausių krepšinio arenų, tačiau komplimentus žarstė ne „Žalgirio“, o CSKA žaidėjams.

„Žalgiris“ yra gera komanda, tik šįvakar jos nepamatėme. Į Kauną atvyko superklubas, kuris ir žaidė kaip superklubas. Tiesa, ne visuomet CSKA buvo leidžiama žaisti kaip superklubui, bet tiek to“.

„Tai, kad „Žalgiris“ laikėsi įkandin – teisėjų nuopelnas. Man nusispjauti – patinka lietuviams toks teiginys ar ne, bet tai tiesa! Pavyzdžiui, epizodas, kai nebuvo užfiksuota akivaizdi pražanga prieš Sergio Rodriguezą. Tai buvo teisėjavimo nesusipratimas, kokie kartais nutinka netgi NBA lygoje. Ir tokių epizodų buvo daugybė“.

„Vis dėlto mes juos įveikėme. Kartu su teisėjais. Miegok, mano gražuole!“, – reziumavo „Sovetskij sport“ apžvalgininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius