-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 05

„Ryto“ rotacijos pakraštyje atsidūręs M.Girdžiūnas nepanikuoja: „Dirbu savo darbą“

Mindaugas Girdžiūnas išgyvena bene sudėtingiausią laikotarpį karjeroje. 30-metis klaipėdietis dar praėjusiame tarpsezonyje su Vilniaus „Rytu“ pratęsė kontraktą iki 2021-ųjų vasaros, tačiau sezono starte atsidūrė Dainiaus Adomaičio žaidybinio plano pakraštyje.
Mindaugas Girdžiūnas
Mindaugas Girdžiūnas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Sostinės ekipos žaidėjas fiksuoja prasčiausius asmeninius rezultatus per septynerius metus trunkančią karjerą tarptautiniame krepšinyje, kai nuo 2013-ųjų atstovaudamas Klaipėdos „Neptūno“ ir „Ryto“ komandoms jis žaidė Europos taurės, Eurolygos bei FIBA Čempionų lygos turnyruose.

Šį sezoną antrajame pagal pajėgumo Senojo žemyno turnyre M.Girdžiūnas vidutiniškai žaidžia po 10 minučių (10 rezultatas komandoje, nusileidžiantis tik 18-mečiui Marekui Blaževičiui), pelno po 1,6 taško (paskutinė vieta komandoje), atlieka po rezultatyvų perdavimą bei fiksuoja po 1,2 naudingumo balo.

Palyginimui, dar praėjusiame sezone „Ryto“ gynėjas žaidė po 20 minučių bei pelnydavo po 7,4 taško, tritaškius mesdamas puikiu 47,8 proc. tikslumu.

„Žinoma, kad nesu patenkintas savo žaidimu, – Eurolyga.lt prieš išvyką į Krasnodarą sakė M.Girdžiūnas. – Tikiuosi, kad minučių kiekis augs, o mano žaidimas su tomis minutėmis tik gėrės. Toks yra sprendimas, o aš dirbu savo darbą. Jaučiuosi normaliai, didelio krūvio šiemet negaunu, tai fiziškai jaučiuosi gerai.“

Gero klaipėdiečio žaidimo labai reikėtų ir sostinės komandai, pergalių rinkime Europos taurėje užstrigusiai jau ties pirmuoju turu. „Lokomotiv“ atidarymo rungtynėse pranokęs „Rytas“ vėliau patyrė keturis pralaimėjimus iš eilės bei grupėje užima paskutinę vietą.

„Lietuvoje viskas yra normaliai, kaip ir turi būti, bet Europoje tikėjomės geriau. Kol turime šansų, tol bandysime kautis“, – sakė M.Girdžiūnas.

Europos taurėje „Rytas“ pelno po 73,4 taško, o tai yra 21 rezultatas tarp 24 komandų turnyre. Vilniečiams nesiseka ir gynyboje, kurioje varžovams leidžia pelnyti po 81,2 taško – penktas pagal blogumą rezultatas pirmenybėse.

„Rytas“ renka po 79 naudingumo balus (15 vieta), atkovoja po 36,8 kamuolio (9 vieta), atlieka po 16,2 rezultatyvaus perdavimo (14 vieta) bei yra šešta labiausiai klystanti (vid. 15,2 kld.) komanda Europos taurėje.

„Sunku pasakyti buksavimo priežastis, jų yra daug, vienos neišskirčiau, – sakė M.Girdžiūnas. – Pralaimėjome namuose, kur turime laimėti, o išvykoje matėte patys. Turėjome šansą laimėti, bet nepasinaudojome. Turime pagerinti žaidimą gynyboje. Buvo rungtynių, kur neužpuolėme, bet turime koncertuotis gynyboje.“

VIDEO: „Ginčas“ dėl Kuzios: kas lėmė tokį kritimą žemyn? Ir kur jam geriausia žaisti?

Nors „Rytas“ B grupėje yra priremtas prie sienos, tačiau išlieka kovoje dėl patekimo į „Top 16“ etapą. Pergalė antradienio susitikime Krasnodare vilniečius pakeltų į ketvirtąją vietą grupėje.

O kaip laimėti prieš „Lokomotiv“ ekipą, D.Adomaičio auklėtiniai jau žino. Atidarymo rungtynėse „Rytas“ triumfavo 92:86. Pergalę paženklino istorinis antrasis kėlinys, kurio metu 40 taškų pelnęs „Rytas“ užfiksavo geriausią klubo rezultatą Europos taurės istorijoje.

„Pamatėme, kad galime žaisti ir įveikti. Žinoma, išvykoje bus sunkiau, bet važiuojame ir tikimės pergalės. Toks mūsų tikslas“, – sakė tikėjimo nepraradęs M.Girdžiūnas.

„Lokomotiv“ nuo pirmojo mačo stipriai į priekį nepasistūmėjo. Savojo žaidimo dar ieškanti Luca Banchi kariauna per pirmąjį ratą iškovojo dvi pergales, nors jai yra lipdoma Europos taurės favoritės etiketė.

Išsibalansimą puolime parodo ir statistika – Krasnodaro ekipa yra ketvirta labiausiai klystanti turnyro komanda (vid. 15,4) bei pelno po 77,8 taško (12 vieta).

Treneris D.Adomaitis prieš išvyką akcentavo „Loko“ fiziškumą – Rusijos ekipa atkovoja po 37,4 kamuolio, o L.Banchi neretai trečiu numeriu naudoja 206 cm ūgio Samą Dekkerį, kuris pridaro didelių nemalonumų varžovams.

Vis dėlto sunku išskirti vieną Krasnodaro ekipos lyderį, kai komandoje penki žaidėjai renka po dviženklį pelnytų taškų bei naudingumo balų skaičių.

„Kažkiek „Loko“ rezultatas pirmajame rate stebina, bet jie dar įsižais ir eis toli, – apie būsimą varžovą kalbėjo M.Girdžiūnas. – Žaidžia iš tikrųjų brandų krepšinį, turi patyrusių žaidėjų, yra ir Mantas Kalnietis, kuris yra patyręs krepšininkas, reguliuojantis žaidimą. Talentinga komanda, kaip ir visos Europos taurėje.“

Nors sezono startas krepšininkui ir komandai yra slogus, tačiau M.Girdžiūnas džiaugiasi būdamas Vilniuje. Savaitgalį LKL rungtynių neturėjęs „Rytas“ keturias dienas Birštone paskyrė baterijų perkrovimui bei treniruočių ritmo pakeitimui.

Reikia tikėtis, kad tai klubui duos postūmį į priekį, o stovyklos naudą pamatysime jau antradienio susitikime Krasnodare. Rungtynių su „Lokomotiv“ pradžia – 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius