-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 11

Š.Jasikevičiaus taikinyje – Kaune treniruotas vokietis

Vidurio puolėjo ieškanti „Barcelona“ nusitaikė į Šarūnui Jasikevičiui gerai pažįstamą žaidėją. Pranešama, kad katalonai vilioja į savo gretas Isaiah Hartensteiną.
Isaiah Hartensteinas
Isaiah Hartensteinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anot „HoopsWire“ žurnalisto Samo Amico, „Barca“ įnirtingai kviečiasi 23-ejų vokietį. Žurnalisto teigimu, tam katalonai net ketina pasitelkti Pau Gasolį, kad šis įkalbėtų I.Hartensteiną sugrįžti į Europą.

213 cm ūgio vokietis Šarui pažįstamas dar iš Kauno „Žalgirio“ laikų. Vokietis su Lietuvos čempionais sudarė sutartį dar 2015-ųjų vasarą, kai Š.Jasikevičius dar buvo Gintaro Krapikas asistentas, o Kauno klubą I.Hartensteinas papildė prieš 2016-2017 m. sezoną, kai Šaras jau buvo tapęs vyr. treneriu.

Lietuvos krepšinio lygoje su „Žalgirio“ apranga tuo metu 18-metis aukštaūgis pelnydavo po 4,7 taško ir atkovodavo po 3,4 kamuolio per susitikimą, o Eurolygoje didelio Šaro pasitikėjimo nesulaukė – žaidė tik penkeriose rungtynėse, kuriose iš viso ant parketo praleido 16 minučių, pelnė 5 taškus ir atkovojo 4 kamuolius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Isiah Hartensteinas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Isiah Hartensteinas

2017 m. birželį I.Hartensteiną 43-uoju šaukimu naujokų biržoje pasikvietė „Houston Rockets“, po to jis žaidė „Denver Nuggets“, o nuo šių metų kovo 25-osios vokietis gynė „Cleveland Cavaliers“ garbę.

NBA pirmenybėse 2020-2021 m. sezone I.Hartensteinas vidutiniškai pelnė po 5,1 taško ir atkovojo po 3,9 kamuolio.

„Scanpix“ nuotr./Isaiah Hartensteinas
„Scanpix“ nuotr./Isaiah Hartensteinas

Jo sutartis su „Cavaliers“ galioja dar vienam sezonui, tačiau vokietis turi galimybę nutraukti kontraktą ir tapti neapribotuoju laisvuoju agentu.

Anot S.Amico, „Barca“ jam gali pasiūlyti geresnes sąlygas nei NBA klubai. Be to, į sutartį veikiausiai būtų įtraukta galimybė už išpirką sugrįžti į stipriausią pasaulio lygą.

Dar vakar pasirodė pranešimai ir apie kitą Š.Jasikevičiaus taikinį. 15min žurnalistas Donatas Urbonas pranešė, kad „Barcelona“ vilioja į savo gretas Stambulo „Anadolu Efes“ vidurio puolėją Sertacą Sanli.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius