Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 01

Charakterio pergalė: Mariaus Grigonio šūvis pražudė „Fenerbahče“!

Kauno „Žalgiris“ pratęsė Stambulo „Fenerbahče“ pergalių sausrą. Lietuvos čempionai Turkijoje perlaužė rungtynių eigą, puikiai kovėsi po pertraukos ir po puikios paskutinės mačo minutės, karūnuotos Mariaus Grigonio dvitaškiu, 79:76 (17:17, 16:23, 19:19, 27:17) palaužė Željko Obradovičiaus kariauną, likusią vos su viena pergale šiame Eurolygos sezone.

Karštą fantastiškos pergalės aptarimą laidoje „Karštom pėdom“ stebėkite 15min feisbuke.

Rungtynes labai gerai pradėjo Alexas Perezas, puikiai dirigavęs „Žalgirio“ atakoms. Žaidimas vyko lygiai ir po pirmųjų 10-ties minučių degė rezultatas 17:17. Nerimo sukėlęs buvo Marius Grigonis, kuris paliko aikštę ir šlubčiodamas išžygiavo į rūbinę. Tiesa, gynėjas dar pirmojo kėlinio pabaigoje grįžo į žaidimą.

Antrojo kėlinio pradžioje „Žalgiris“ laikėsi priekyje, bet tuomet „Fenerbahče“ ekipa, vedama Nando De Colo, spurtavo 13:3 ir persvėrė rezultatą.

Į didžiąją pertrauką komandos išėjo Stambulo komandai pirmaujant 40:33. Per pirmąją mačo pusę turkai suklydo vos du kartus, o „Žalgiris“ – aštuonis. Tai buvo viena pagrindinių varžovo spurto priežasčių.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Stambulo „Fenerbahče“ – Kauno „Žalgiris“
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Stambulo „Fenerbahče“ – Kauno „Žalgiris“

Po pertraukos „Žalgiris“ ant parketo grįžo užtikrintai ir kaip mat nukirpo oponentų turėtą pranašumą bei po šešių minučių darbo išlygino rezultatą 47:47. Vis dėlto gerą atkarpą keitė bloga, o tuo „Fenerbahče“ naudojosi meistriškai: baudė už klaidas, kietai gynėsi ir baudė už koncentracijos trūkumą. To rezultatas – septynių taškų Lietuvos čempionų deficitas prieš lemiamą 10-ties minučių atkarpą (52:59).

Stambulo krepšininkai toliau laikėsi priekyje ilgą laiką ketvirtajame kėlinyje, bet po Nigelo Hayeso ir Edgaro Ulanovo tritaškių „Žalgirio“ deficitas sumenko iki dviejų taškelių (67:69).

Kai laikrodis ėmė skaičiuoti paskutinę minutę, turkai pirmavo dar septyniais taškais (76:69), tačiau tuomet prasidėjo „Žalgirio“ vakarėlis Stambule. Taip ištirpo visa Ž.Obradovičiaus auklėtinių persvara.

Likus žaisti 7 sekundes, M.Grigonis prasiveržė iki galo ir pataikė itin sudėtingą metimą, persvėrusį rezultatą (77:76). „Fenerbahče“ neužpuolė ir pasiuntė M.Grigonį mesti baudų. Gynėjas neklydo. „Žalgiris“ laimėjo.

VIDEO: „Karštom pėdom“: „Žalgirio“ dantimis ir nagais išplėšta fantastinė pergalė

Taigi, žalgiriečiai paskutinę susitikimo atkarpą laimėjo net 10:0.

Iš viso M.Grigonis pelnė 19 taškų (3/4 dvit., 2/5 trit., 7/8 baud. met.), atkovojo 4 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, kartą suklydo, 2 kartus prasižengė ir išprovokavo 7 varžovų nuobaudas. Jo sąskaitoje – 23 naudingumo balai.

Varžovų komandoje išsiskyrė Nando De Colo, pelnęs net 29 taškus (6/9 dvit., 4/5 trit., 4/5 baud. met.). Tiesa, jis pačioje rungtynių pabaigoje užsidirbo penktąją pražangą.

Žalgiriečiai šiose rungtynėse suklydo net 19 kartų, bet neblogai pataikė tiek dvitaškius (61 proc.), tiek tritaškius (47 proc.).

O štai „Fenerbahče“ taikiklis nebuvo suderintas taip patikimai. Tikslą pasiekė 47 proc. dvitaškių ir 38 proc. tritaškių.

„Žalgiris“: M.Grigonis 19, Z.LeDay 16 (5 atk. kam.), P.Jankūnas (6 atk. kam.) ir N.Hayesas po 9, J.Landale'as 8 (5 pr.), A.Perezas 7 (4 rez. perd.), Th.Walkupas (5 rez. perd.) ir E.Ulanovas po 4, A.Milaknis 3.

„Fenerbahče“: N.De Colo 29 (6/9 dvit., 4/5 trit., 5/5 baud. met., 5 pr.), K.Sloukas 13 (9 rez. perd.), D.Williamsas 12.

Zalgiris Kaunas STATISTIKA Fenerbahce Beko Istanbul
20/33 (61 proc.) Dvitaškių pataikymas 18/38 (47 proc.)
7/15 (47 proc.) Tritaškių pataikymas 8/21 (38 proc.)
18/21 (86 proc.) Baudų metimų pataikymas 16/26 (62 proc.)
32 Atkovoti kamuoliai 23
16 Rezultatyvūs perdavimai 15
6 Perimti kamuoliai 7
0 Blokuoti metimai 0
19 Klaidos 12
26 Pražangų skaičius 25
VIDEO: Š.Jasikevičius: fantastiška pergalė
VIDEO: Karštas M.Grigonio komentaras apie pergalingą metimą
VIDEO: Z.LeDay išskyrė svarbiausià Žalgirio stebuklo akcentą
VIDEO: Pirmoje pusėje blizgėjęs A.Perezas dėkingas už duotą galimybę
VIDEO: Thomasas Walkupas su šypsena žvelgė į stebuklingą žalgiriečių pergalę

Rungtynių eiga. Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Fenerbahče“ 79:76 (17:17, 16:23, 19:19, 27:17)

Ketvirtas kėlinys. „Žalgiris“ – „Fenerbahče“

Likus 3 sek. M.Grigonis dar sumetė du baudų metimus. Tai buvo fantastiška rungtynių atomazga. Tai buvo puikus komandos charakteris.

Likus 7 sek. M.Grigonis! Du taškai! „Žalgiris“ priekyje! Neįtikėtinas metimas!

Likus 23 sek. „Žalgiris“ apsigynė!

Likus 48 sek. E.Ulanovas perėmė kamuolį, o N.Hayesas pelnė dvitaškį su pražanga! Atsilikimas sumažėjo – 75:76.

Maža to, N.De Colo užsidirbo penktąją pražangą.

Likus 51 sek. M.Grigonis įsmeigė tritaškį – 76:72.

Likus 1:03 min. J.Vesely nepataikė net į lanką.

Likus 1:28 min. „Žalgiris“ suklydo.

Likus 1:46 min. D.Williamsas sutraiškė Th.Walkupą dėjimu iš viršaus – 76:69.

Likus 2:03 min. M.Grigonis baudų metimais sumažino atsilikimą – 69:74.

Likus 2:20 min. D.Williamsas pataikė labai sunkų dvitaškį po kontakto. Deficitas dar padidėjo – 67:74.

37:30 min. Koks laisvas paliktas L.Datome. Italas baudžia tritaškiu ir didina „Žalgirio“ atsilikimą – 67:72.

37 min. Eeedgaraaas Ulaaanovas! Jis jau ne pirmą kartą šiame sezone pataikė itin svarbų tolimą metimą – 67:69.

36 min. N.Hayesas pataikė tritaškį – 64:69.

35 min. D.Williamsas smeigė iš toli, bet Šaras, vos paprašęs minutės pertraukėlės, rodė teisėjams, kad ankstesniame epizode vienas iš varžovų nešiojo kamuolį. Deja, bet atsilikimas padidėjo dar kartą – 69:61.

35 min. Z.LeDay įkrovė iš viršaus greitoje atakoje – 61:66.

34 min. Th.Walkupas pataikė itin svarbų tolimą metimą. Deja, tritaškiu atsakė N.De Colo ir žalgiriečių deficitas vėl padidėjo –59:66.

33 min. Nesportinė pražanga? Ar jūs juokaujat? A.Perezas tikrai prasižengė, bet iki nesportinės čia – kaip iki Mėnulio. Nebent kažko neparodė transliacijos režisieriai. Maža to, teisėjai dar ir pasinaudojo vaizdo peržiūra.

32 min. Z.LeDay pelnė dvitaškį su N.Kaliničiaus pražanga – 57:61.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas Stambule

Kaliničius įtūžęs ant suolo daužo „Ulker“ arenos LED reklaminį stendą. Prieš tai jis vos neprakiurdė kamuolio, daužydamas jį pamatęs, jog yra keičiamas.

31 min. J.Landale'as kėlinį atidarė taškais, bet jam atsakė L.Datome – 54:59.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas Stambule

Žalgiriečiai nori lygaus taisyklių traktavimo. Vienoje aikštės pusėje Williamsas nusistumia žalgirietį ir įridena du lengvus taškus. Kitoje pusėje beveik analogiškoje situacijoje pražanga fiksuojama puolančiam J.Landale'ui. Australas dar papriekaištauja Sloukui už galbūt suvaidintą pražangą. Šaras irgi prašo teisėjų vienodai vertinti panašius epizodus.

Deja, deja... Penktąją pražangą užsidirbo J.Landale'as.

Trečias kėlinys. „Žalgiris“ – „Fenerbahče“ 52:59

30 min. Prieš lemiamą kėlinį – septynių taškų „Žalgirio“ atsilikimas.

29 min. N.De Colo... Du taškai su Z.LeDay pražanga. O atrodė, kad „Žalgiris“ buvo netoli žaidimo kontrolės perėmimo. Dabar jau minus devyni – 50:59.

Beje, Šaro minutės pertraukėlė buvo kupina lengvos ironijos, aiškinant žaidimą savo auklėtiniams.

28 min. K.Sloukas padidino „Fenerbahče“ persvarą iki keturių taškų, o J.Landale'as dar užsidirbo ketvirtąją asmeninę pražangą. K.Sloukas dar padidino „Žalgirio“ deficitą – 50:56.

27 min. Z.LeDay puikiai sužaidė abejose aikštės pusėse. Puolime jis sugrūdo kamuolį su mėsomis, o gynyboje atstovėjo ir išprovokavo J.Lauvergne'o pražangą.

26 min. M.Grigonis! Agresyviai, kai to labai reikia, žaidė gynėjas ir pelnė du taškus. Po minutės pertraukėlės „Žalgiris“ jau išlygino rezultatą – 47:47.

Deja... N.De Colo pataikė tritaškį ir žalgiriečiai vėl atsiliko. Dvitaškį dar pridėjo J.Lauvergne'as – 47:52.

25 min. Oi... Th.Walkupas jau bėgo į greitą ataką, bet jam iš nugaros kamuolį varžovas išmušė, o tai reiškė triuškinantį D.Williamso dėjimą iš viršaus. „Žalgiris“ atsilieka – 41:45.

23 min. N.De Colo sumedžiojo nesportinę Th.Walkupo pražangą. Tiesa, iš to varžovai išpešė du taškus, o štai P.Jankūnas pelnė dvitaškį su pražanga – 41:43.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas Stambule

„Žalgiris“ atidavė per daug pigių taškų. Du bene patikimiausi žalgiriečiai Ulanovas ir Grigonis dalija du kamuolius iš eilės. „Fenerbahče“ šį vakarą ryškiai išsiskiria antrųjų šansų taškais ir taškais po „Žalgirio“ klaidų. Keista matyti tokius svarbius „Žalgirio“ krepšininkus taip klystančius. Su tiek dovanėlių žaliai balti rungtynių nelaimės.

22 min. J.Vesely labai karštai sureagavo į teisėjų švilpuką, bet pražanga prieš Z.LeDay buvo neabejotina. Deficitas dar sumažėjo – 38:41.

21 min. Pirmoji kėlinio ataka, kurią organizavo „Žalgiris“, nesusiklostė. Bet antroji – sėkminga: tritaškį įsmeigė M.Grigonis, sumažinęs atsilikimą – 36:40.

Antras kėlinys. „Žalgiris“ – „Fenerbahče“ 33:40

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas Stambule

„Žalgiris“ gerai laikėsi kovoje, kol nepasipylė nedidelės klaidos, leidusios „Fenerbahče“ spurtuoti 13:3 ir atitrūkti. Marius Grigonis du kartus praleido Nando De Colo įkirtimus ir privertė Šarą griebtis už galvos. Deja, žalgirietis didžiąja dalimi atsakingas už De Colo 16 taškų pirmoje pusėje, nes ne taip neseniai dėl jo klaidos keičiantis gynyboje į „Žalgirio“ krepšį skriejo tritaškis. Alexas Perezas ėmė truputį savivaliauti puolime, bet tą išprovokavo ir efektyvi „Fenerbahče“ gynyba. Zachas LeDay, atrodo, pasiklydęs vaikšto abiejose aikštės pusėse. Tačiau 7 taškų skirtumas nėra nepanaikinamas. Eliminavus elementarias klaidas, galima tikėtis geresnio vaizdo po pertraukos.

20 min. Baigėsi antrasis kėlinys. Priešakyje – daug sunkaus darbo.

19 min. Gera „Fenerbahče“ gynyba ir patikimas puolimas. Skirtumas didėjo iki devynių, bet laaabai svarbų tritaškį pataikė N.Hayesas – 32:38.

18 min. Koooks M.Grigonio reidas ir koks sudėtingas dvitaškis. Tiesa, N.De Colo vėl smeigė iš toli. „Žalgiris“ atsilieka penkiais taškais – 29:34.

17 min. P.Jankūnas puikiai apsigynė prieš J.Vesely išpuolį. E.Ulanovas viena tikslia bauda apkarpė atsilikimą. Tačiau K.Sloukas vėl priminė apie save – pakabino kamuolį virš lanko D.Williamsui. „Fenerbahče“ persvara padidėjo iki keturių taškų – 31:27.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas Stambule

Mariui Grigoniui – turkų grasinimai. Nando De Colo, atrodo, po lietuvio smūgio suklupo prie parketo ir susiėmęs už krūtinės ilgai nepakilo ant kojų. „Fenerbahče“ aistruoliai keikia Grigonį, o žalgirietis skėsčioja rankomis – jam atrodo, kad prancūzas antrą kartą suvaidino.

15 min. Puikus Z.LeDay žaidimo veidu į krepšį epizodas! Ir ne prieš bet ką, o prieš J.Vesely. Čekas reabilitavosi dvitaškiu su pražanga. Maža to, tritaškį pridėjo K.Sloukas, išvedęs aikštės šeimininkus į priekį – 29:26.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas Stambule

Tai žinoma: Sloukas iki šešto Eurolygos turo buvo prametęs visus šešis savo tritaškius. Į „Žalgirio“ krepšį įskraidino jau du tikslius tolimus metimus. Žvėris bunda.

14 min. Ketvirtoji L.Westermanno pražanga! Per vos tris minutes...

A.Perezas smeigė sunkų tritaškį besibaigiant atakos laikui – 24:22.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas Stambule

Derrickas Williamsas Eurolygoje žaidžia antrą sezoną, bet užmiršo, kad po pirmo baudos metimo keistis negalima. Darius Maskoliūnas šypsosi, bet pagrįstai prašo techninės pražangos, nes Williamsas jau buvo užsiėmęs poziciją po krepšiu.

13 min. K.Sloukas liko prieš J.Landale'ą ir pataikė tritaškį, bet supykęs australas jau kitoje atakoje įkrovė iš viršaus. „Fenerbahče“ priekyje – 22:21. Beje, jau trečiąją pražangą gavo L.Westermannas.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas Stambule

Superaukštas „Žalgirio“ penketas aikštėje: Walkupas, Grigonis, Hayesas, LeDay, Landale'as. Puolime jis kol kas neatnešė norimų vaisių – žaidėjai nelabai žino, kur stoti prie tokio išsidėstymo. Šaras ne sykį apšaukė saviškius, o patys krepšininkai rankų mostais stumdė vieni kitus kaip šaškes. Bet gynyboje toks sprendimas veiksmingas – „Fenerbahče“ realizuoja tik sunkius metimus.

11 min. Jaunasis S.Biberovičius pataikė sunkų dvitaškį, o neseniai aikštėje pasirodęs L.Westermannas užsidirbo dvi greitas pražangas. Po M.Grigonio baudų metimų rezultatas vėl lygus – 19:19.

Pirmas kėlinys. „Žalgiris“ – „Fenerbahče“ 17:17

10 min. Kėlinį netaikliais baudų metimais užbaigė J.Lauvergne'as, o iš toli paskutinę akimirką nepataikė A.Perezas.

9 min. Labai gražus vaizdas: M.Grigonis grįžo į aikštę!

Koooks laisvas N.De Colo metė iš toli... Taip prancūzo palikti negalima. Th.Walkupas išlygino rezultatą – 17:17.

8 min. N.De Colo persvėrė rezultatą „Fenerbahče“ naudai – 14:13.

Stambulo komanda puolime jau atkovojo tris kamuolius, „Žalgiris“ padarė tris klaidas. Šaras per minutės pertraukėlę pyko būtent dėl nesugebėjimo pasiimti kamuolio, nors, jo nuomone, žalgiriečiai yra geresnėse pozicijose po krepšiu.

6 min. J.Vesely galingai krovė iš viršaus, jam dvitaškiu atsakė P.Jankūnas. Žalgiriečiai priekyje – 11:9.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas Stambule

Kol kas regiu geriausią Alexo Perezo penkių minučių atkarpą „Žalgiryje“. Dvi išprovokuotos pražangos Dixonui, du puikūs situacijos vertinimai pradėjus rezultatyvią ataką, po to iškišus desertą Landale'ui ant vakarienės stalo, o dar prieš tai aštriu reidu supjaustyta „Fenerbahče“ gynyba.

5 min. Koks gražus A.Perezo perdavimas J.Landale'ui! Australui beliko įdėti į krepšį – 9:7.

4 min. Keturi iš eilės N.De Colo taškai ir turkai buvo priekyje. Tiesa, „Žalgiriui“ pranašumą sugrąžino P.Jankūnas – 7:6. A.Muhammedas užsidirbo dvi greitas pražangas ir buvo sodinamas ant suolo.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas Stambule

„Žalgiris“ pirmą kartą šį sezoną rungtynes pradeda tokiu starto penketu: A.Perezas, M.Grigonis, E.Ulanovas, P.Jankūnas ir J.Landale'as. Tačiau kokia buvo to idėja – sužinosime tik po rungtynių, nes Grigonis po pusantros minutės šlubčiodamas paliko aikštę ir nukulniavo į rūbinę papildomai apžiūrai.

3 min. Pirmus svečių taškus pelnė A.Perezas, o tritaškį pridėjo A.Milaknis – 5:2.

2 min. M.Grigonis paprašė keitimo. Jis šlubčiodamas paliko aikštelę.

1 min. Pirmuosius rungtynių taškus pelnė A.Muhammedas – 2:0.

Komandų starto penketai:

„Žalgiris“: Alexas Perezas, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas, Jockas Landale'as, Paulius Jankūnas.

„Fenerbahče“: Ali Muhammedas, Luigi Datome, Derrickas Williamsas, Nando De Colo, Janas Vesely.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas Stambule

Linkėjimai iš Stambulo! Kalbama, kad „Fenerbahče“ sirgaliai atsilieps į Željko šauksmą ir užpildys apie 13 tūkst. vietų talpinančią „Ulker“ areną. Prieš rungtynes čia daugybė „Fenerbahče“ skirtų plakatų su palaikymo išraiška. „Mes didžiuojamės jumis kiekvieną dieną, kiekvieneriose rungtynėse“; „Kaukitės iki pat pabaigos“. Per didžiąją dalį tribūnos už „Žalgirio“ krepšio prieš rungtynes išskleistas didžiulis plakatas su Željko atvaizdu: „Mūsų istorijai dar neatėjo pabaiga“.

VIDEO: Željko Obradovičius – apie neeilinę situaciją ir nepasikeitusį Žalgirį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius