Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 16

Šaras – apie šiurkščią teisėjų klaidą, „Real“ akcentą ir „Žalgiriui“ nebaisų balansą

Kauno „Žalgiris“ vis dar tyko pirmosios pergalės Eurolygoje, tačiau trečioje medžioklėje žaliai balti gaudys sunkiai sumedžiojamą žvėrį. Šarūnas Jasikevičius pasitinka į Kauną atvykstantį karališkąjį Madrido „Real“.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Real“ | 20:00 | Kaunas

„Žalgiris“ Madrido krepšininkus nugali labai retai.

Nuo 2000-ųjų šios komandos tarpusavyje susitiko 20 kartų ir žalgiriečiai šventė tik 2 pergales.

Pastarąjį kartą „Žalgiris“ namuose nukovė „Real“ 2014-aisiais, kai nieko nelėmusiose „Top 16“ varžybose prirėmė favoritus prie namų sienos 87:80.

Bet pastaroji pergalė parodė, kad šiam „Žalgiriui“ nesvarbūs jokie skaičiai ir istoriniai faktai. Paskutinėse 2018–2019 m. reguliariojo sezono rungtynėse Šarūno Jasikevičiaus vyrai palaužė „Real“ 93:86 ir išplėšė paskutinės minutės bilietą į Eurolygos ketvirtfinalį.

Vis dėlto pirmą kartą inicijuoti pergalių prieš „Real“ seriją bus labai sudėtinga. Iš berniukų vyrais dar nevirtę „Žalgirio“ krepšininkai pralaimėjo abu pirmuosius sezono mačus, kai Madrido klubas yra vienas iš penkių Eurolygoje dar nepatyrusių pralaimėjimo.

„Turime gerinti savo žaidimą ir tobulėti. Balansas šiai dienai 0–2, bet tai nėra pats blogiausias dalykas. Svarbiausia, ar mes geriname žaidimą. Aišku, šiek tiek geriname, bet, kaip visada, šioje sezono dalyje tai yra procesas, ir reikia būti kantriems“, – pabrėžė Š.Jasikevičius.

Prisimindamas pastarosios savaitės dvikovas su Milano „Olimpia“ ir Klaipėdos „Neptūnu“, specialistas išskyrė jį labiausiai tenkinusias žaidimo progreso dalis.

„Manau, buvo nemažai gerų atkarpų, net kėlinių ar pusių. Reikia pabandyti, kad būtų dar daugiau tų minučių. Ir kad geriau suprastume mūsų filosofiją, kur mes dar labai toli. Ypač nauji žaidėjai“, – akcentuoja Šaras.

Savaitės Eurolygos maču paskelbtas „Žalgirio“ ir „Real“ susirėmimas žymės daug įdomių mikrodvikovų.

Ketvirtadienį galime tapti tikrų Eurolygos dinozaurų kovos liudininkais. Į mūšio lauką turėtų stoti 39-erių „Real“ veteranas Felipe Reyesas ir 35-erių „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

Ispanas pirmauja visoje Eurolygoje pagal sužaistas rungtynes (345), o Paulius Jankūnas neturi lygių pagal starto penkete sužaistus mačus (259).

F.Reyesas karaliauja pagal atkovotus kamuolius (1782), o P.Jankūnas alsuoja jam į nugarą su 1735.

Beje, abu veteranai jau greitu metu gali žengti į ketvirtą pelnytų taškų tūkstantį. F.Reyesui iki 3000 Eurolygoje surinktų taškų trūksta tik dvitaškio, P.Jankūnui – 28 taškų.

Akys nuo baudos aikštelės kryps ir už perimetro, kur susitiks du Eurolygos snaiperio karūnos verti metikai – Jaycee Carrollas ir Artūras Milaknis.

Pirmasis, beje, praėjusiame Eurolygos ture pataikė pergalingą tritaškį į Tel Avivo „Maccabi“ krepšį.

Bet Š.Jasikevičiui svarbiausi bus komandiniai uždaviniai.

„Kai žaidi prieš tokį varžovą, visada svarbiausia lengvi taškai. Jie gali ateiti po mūsų klaidų, po tritaškių, kuriuos jie meta tikrai lengvai. Jų greitas puolimas ir atkovoti kamuoliai. Tokie ir būtų akcentai, – pabrėžė treneris. – Reikia suprasti, ką geriau jiems atiduoti ir ko neatiduoti. Jeigu tose situacijose pralaimime, turime pralaimėti su kažkokiomis idėjomis, su sąlyga, kad varžovas jas išpildys. Jeigu varžovui atiduosime viską, tada bus problema.“

Žalgiriečiai klysta net po 15 kartų, o tai pražūtingas vidurkis prieš tokį į greitą puolimą mielai bėgantį varžovą kaip „Real“. Ispanai puikiai dalijasi kamuoliu ir tą rodo 20,5 rezultatyvaus perdavimo vidurkis (trečias rezultatas Eurolygoje).

Už J.Carrollą baisiau prie tritaškio linijos „Žalgiriui“ atrodys visa tritaškė „Real“ artilerija, kuri iš toli atakuoja 41,8 proc. taiklumu.

Visi rungtynėms pasiruošę kauniečiai bandys pasinaudoti savo energija baudos aikštelėje – su 16 puolime atkovotų kamuolių vidurkiu žaliai balti pirmauja turnyre.

Nėra jokios abejonės, kad tai turės būti geriausios „Žalgirio“ sezono rungtynės, jeigu „Žalgirio“ arenos šeimininkai svajoja apie pirmąją pergalę Eurolygoje.

Dar nesusistygavusiam „Žalgiriui“ bus nelengva, nes „Real“ vasarą pakeitė tik du žaidėjus – Gustavo Ayoną pakeitė Jordanas Mickey, o Klemeną Prepeličių – Nicolas Laprovittola.

„Geras pasirašymas – Mickey su Tavaresu labai skirtingi centrai, kurie suteikia dinamikos. Bet čia Madrido „Real“ – jei ne jis, būtų kitas. Jei ne Prepeličius, tai Laprovittola. Čia bus aukščiausio lygio varžovas“, – teigia Šaras.

VIDEO: „Ginčas“: ar gali „Žalgiris“ žaisti kitaip ir ar pasiteisins proceso laukimas?

Pokalbio pabaigoje Š.Jasikevičius pakomentavo lemtingą teisėjų klaidą, kuri iki rungtynių pabaigos likus 14 sek. atėmė iš „Žalgirio“ galimybę išplėšti pratęsimą arba pergalę.

Eurolyga pripažino net tris arbitrų klaidas tą lemtingą momentą, bet tai nieko nekeičia.

„Manau, tai yra formalumai, – komentavo Š.Jasikevičius. – Tai daugiau mažiau bendravimo parametrai ir taip turi būti. Aš ir pats kalbėjau su Eurolygos teisėjų vadovu. Priėmėme nuomonę, kad jeigu įvyks kažkokie incidentai, apie juos ir bus informuojama. Jie ir informavo.“

VIDEO: Š.Jasikevičius įvertino Eurolygos verdiktą dėl šiurkščios teisėjų klaidos ir „Žalgirio“ progresą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius