Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2019 02 11

Šaras prisiminė legendines rungtynes, kai su „Maccabi“ pražudė „Žalgirį“: „Beprotiška“

Eurolyga sukūrė dokumentinį filmą, kuriame prisimenama legendinė Tel Avivo „Maccabi“ komanda, kuri laimėjo du Eurolygos titulus iš eilės 2004 ir 2005 metais.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / sustabdytas kadras

Filmas pavadintas „Geltonoji simfonija“, nes tada „Maccabi“ komandoje visi žaidėjai tiksliai žinojo savo vaidmenis. Šarūnas Jasikevičius, Anthony Parkeris, Talas Bursteinas, Maceo Bastonas ir Nikola Vujčičius žaidė kaip iš natų.

Komandos draugai ir dabar pabrėžia, kad pagrindinis orkestro dirigentas buvo Šarūnas Jasikevičius.

2004 metais Tel Avivo klubas šventė dramatišką pergalę prieš Kauno „Žalgirį“, kai klubą išgelbėjo stebuklingas Derricko Sharpo tritaškis, išplėšęs pratęsimą. Filme krepšininkas teigia, kad būtent apie šį metimą baigęs karjerą sulaukia daugiausia klausimų ne tik Europoje, bet ir už Atlanto.

„Tose rungtynėse aš ir Anthony turėjome po keturias pražangas. Aš tai žinojau, kad turiu keturias, o jis nesuprato ir pasisiūlė prasižengti už mane. Anthony prasižengė prieš Cotą ir norėjo toliau žaisti. Jis nesuprato, kad jau išsibaudavo“, – juokdamas prisiminė D.Sharpas.

Lietuvoje visi iki šiol kalba apie Giedriaus Gusto baudų metimus, kuriuos krepšininkas prametė, likus žaisti 2 sekundes. „Maccabi“ atsiliko trimis taškais, bet sugebėjo perduoti kamuolį per visą aikštę D.Sharpui, kuris smeigė beprotišką tritaškį.

VIDEO: Geltonoji simfonija

Š.Jasikevičius prisiminė šias dramatiškas rungtynes: „Beprotiška buvo žaisti prieš savo gimtojo miesto komandą, kurią taip myliu. Tuo pačiu metu, tos rungtynės labai daug lėmė. Turėjome laimėti, kad patektume į finalo ketvertą, kuris vyko Tel Avive. Atrodė, kad mums buvo lemta ten žaisti. „Žalgiris“ žaidė labai gerai. Mes irgi gerai pataikėme, bet negalėjome apsiginti. Kai gavau pražangą ir sėdau ant suolo pasveikinau Antaną Sireiką su pergale, nes galvojau, kad jau pralaimėjome.“

D.Sharpas teigė, kad dramatiška pergalė po pratęsimo prieš „Žalgirį“ buvo kertinė: „Man tai buvo finalas. Tada jau žinojome, kad galime laimėti ir titulą.“

Šaras įsitikinęs, kad tada „Maccabi“ žaistas krepšinis buvo vienas geriausių Europos istorijoje: „Tai pakartoti sunku.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius