Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 07

Trys katalonai apie Šaro bombą: viltys, didžiausias iššūkis ir žalgirietis Barselonoje

Socialiniai tinklai ir Barselonos žiniasklaida sprogo nuo Šarūno Jasikevičiaus bombos. Daugelis jų nebuvo pasiruošę tokiai džiaugsmingai naujienai, todėl pirmadienį žibančiomis akimis žengė į „Auditori 1899“ konferencijų centrą susipažinti su naujuoju „Barcelona“ vedliu. Barselonos krepšinio būstinėje prasideda nauja Šaro era. Kokios didžiausios intrigos laukia Šarūno Jasikevičiaus žymiausių Barselonos krepšinio žurnalistų akimis?

15min trims vietos reporteriams – Jose Ignacio Huguetui („Mundo Deportivo“), Migueliui Loisui Vidaliui („Full Basket“) ir Enestui Maciai (Katalonijos radijas, bendradarbiavimas su CNN, BBC, „Esport 3“) uždavė penkis klausimus apie Šarūną Jasikevičių.

1. Kiek netikėtas buvo Šarūno Jasikevičiaus sugrįžimas į Barseloną?

Jose Ignacio Huguetas: Kai Šaro atvykimas buvo patvirtintas, mane apėmė dvejopi jausmai. Tai nebuvo visiškas siurprizas, nes mes visi žinojome, kad jo sugrįžimas yra nulemtas. Kėdė „Palau Blaugrana“ arenoje buvo tik laiko klausimas. Kita vertus, yra dvejonė: kodėl tas susitarimas įvyko dabar ir kodėl jis negalėjo būti pasiektas praėjusiomis vasaromis?

Ernestas Macia: Jei atvirai, laukiau jo kitąmet, ne šiais metais. 2021-aisiais vyks „Barcelona“ prezidento rinkimai, po kurių atsinaujins visa valdžia. Tačiau jau kitą rytą po „Barcelona“ pralaimėjimo ACB finale greitai supratau, kad Pešičiaus poste nebeliks, o „Barcelona“ eina tuo keliu, kad vėl pabandytų susigrąžinti Šarą. Dabar buvo paprasčiau tą padaryti, nes komanda buvo žymiai geresnė nei prieš keletą metų.

FCB nuotr/Šarūnas Jasikevičius
FCB nuotr/Šarūnas Jasikevičius

Miguelis Loisas Vidalis: Jei atvirai, aš buvau nustebęs. Nebuvau tikras dėl Pešičiaus likimo, bet negalėjau įsivaizduoti, kad viskas nutiks taip greitai. Neįsivaizdavau Šaro dirbančio su šia „Barcelona“ vadovybe. Tačiau kažkas pasikeitė. Bet vienaip ar kitaip, jis išrinktasis vesti šį projektą į priekį.

2. Ką Šarūnas Jasikevičius atneš į Barseloną?

Jose Ignacio Huguetas: Vilties ir džiaugsmo. Jis jau daugybę metų buvo fanų numylėtinis. Jis gali suvienyti visus „Barcos“ žmones. Be to, jis yra aukščiausios klasės treneris, kuris žino, kaip kontroliuoti rūbinę ir motyvuoti žaidėjus. Tai bus didžiulis skirtumas Barselonoje tarp Šaro ir Pešičiaus – dabar visi bus prie tos pačios linijos. Dabar tarp trenerio ir žaidėjų turėtų tvyroti malonesni jausmai.

Miguelis Loisas Vidalis: Aš neabejoju, kad Šaras degins „Palau Blaugrana“. Jis turi charizmą, myli Barseloną ir žino, kaip užmegzti ryšį su sirgaliais. „Barcelonai“ reikėjo tokio veido kaip jis. Tokios energijos. Praėjusią vasarą Barselonos klubas turėjo įspūdingų pirkinių, tačiau Pešičius nebuvo jiems tinkamiausias treneris. Šaras atneša didžiulę iliuziją. Jam gali ir nepasisekti, nes sportas nėra matematika. Tačiau dabar Europoje jis turbūt pats įdomiausias treneris. Man labai įdomu, ką jis gali padaryti su tokia sudėtimi kaip Barselonoje.

Šaras turės susitvarkyti su asmenybėmis ir žvaigždėmis. „Žalgiryje“ jis buvo superžvaigždė. Čia, teoriškai, jis tokia nebebus.

Ernestas Macia: Lyderystę ir pasiaukojimą. Jis įkvepiantis, labai ekspresyvus ir puikiai komunikuojantis treneris. Jis myli Barseloną ir šį klubą. Jis labai gerai viską žino iš komandos virtuvės. Jis gimęs būti lyderiu. Jau nuo pirmos akimirkos socialiniai tinklai ir žiniasklaida sprogo iš džiaugsmo, sutikę Šaro atvykimą. Jis čia vertinamas kaip geriausias treneris Europoje kartu su Željko Obradovičiumi.

3. Kurį žalgirietį Šaras atsiveš į Barseloną?

Jose Ignacio Huguetas: Nežinau, ar jis įsigis kurį nors žalgirietį, nes Barselonoje nėra daug laisvų vietų. Bet, manau, Barselonoje jis norėtų turėti Zachą LeDay arba Thomasą Walkupą.

Miguelis Loisas Vidalis: Man labai patinka Ulanovas, bet prie Hangos ir Clavero būtų keista jį pasirašyti. Landale'as su LeDay yra du žaidėjai, kuriems Barselonoje atsirastų vietos. Tačiau nesu tikras, ar jie jau „Barcelona“ klubo lygio.

Ernestas Macia: Manau, kad nė vieno. Bet šito aš nežinau.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Zachas LeDay ir Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Zachas LeDay ir Edgaras Ulanovas

4. Koks didžiausias iššūkis Šaro laukia Barselonoje?

Jose Ignacio Huguetas: Čia yra vienintelis iššūkis – laimėti Eurolygą.

Miguelis Loisas Vidalis: Šaras Kaune padarė daugiau nei galėjo. Finalo ketvertas, atkrintamosios... Net nekalbu apie biudžetą, tačiau viena aišku, kad sudėtis neatitiko trenerio galimybių. Jo karjeroje jau reikėjo šio žingsnio. Barselonoje jis susitiks su visiškai kitais iššūkiais. Pirmiausia, kaip vesti komandą, kuri sutverta laimėti kiekvieną mačą. Tada jis turės susitvarkyti su asmenybėmis, žvaigždėmis. „Žalgiryje“ jis buvo superžvaigždė. Čia, teoriškai, jis tokia nebebus. O didžiausias iššūkis jam bus laimėti Eurolygą. Tai nėra taip paprasta. Tą galėtų patvirtinti Pablo Laso, Željko Obradovičius ar tas pats Dimitris Itoudis.

Ernestas Macia: Įgyvendinti lūkesčius. Šios komandos projektavimas pareikalavo trejų metų. Su Šaro atvykimu, ši sudėtis netgi dar pagerės – ypač su Nicku Calathesu. Kitas žingsnis – padaryti taip, kad ši komanda žaistų stabiliai gerai.

VIDEO: „urBONUSas“: „Žalgiris“ po Šaro – naujas treneris, būsimi pokyčiai ir klubo ateitis

5. Su Šaru prie šoninės linijos: kaip „Barcelona“ atrodys paskutiniais jo kontrakto metais – 2023-aisiais?

Jose Ignacio Huguetas: „Barcelona“ atrodys kaip labai solidi komanda, kuri dalinsis kamuoliu, žaidėjų ego nustums į šalį ir demonstruos labai intensyvų krepšinį.

Miguelis Loisas Vidalis: Labai sunku įsivaizduoti, kas bus po trejų metų. Bet jei atvirai, „Barcelona“ laimės bent vieną Eurolygos čempionų titulą. Europoje yra du puikūs sektini pavyzdžiai – Pablo Laso Madride ir Željko Obradovičius Stambule. Didžiuliai treneriai, puikios komandos ir – kantrybė.

Ernestas Macia: Pagrindiniai favoritai visuose turnyruose. Jie atrodys kaip 2010-ųjų „Barcelona“ – dominuojanti Europoje, puikiai susiklijavusi ir žinanti, kad Eurolyga yra jų rankose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius