Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 28

Saulius Kuzminskas apie brolio Mindaugo duobę: „Jis tvirtas – išlips“

Mindaugas Kuzminskas grįžta į Lietuvą ir su Milano „Olimpia“ komanda bandys išsivežti pergalę iš „Žalgirio“ arenos. Tačiau tą padaryti bus nelengva, nes pergalių namuose išbadėję žalgiriečiai kaip tik medžios pirmąjį laimikį. Ne patį geriausią sezoną išgyvena ir Mindaugas Kuzminskas. Apie jo sunkumus 24sek laidai „Eurolygos diena“ pasakojo puolėjo brolis Saulius Kuzminskas.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pernai į Milaną atvykęs M.Kuzminskas šį sezoną žaidžia dar neefektyviau nei praėjusį.

Aikštėje praleisdamas vid. po 17 minučių, M.Kuzminskas įmeta 5,9 taško (41,9 proc. dvit., 31,6 proc. trit.), atkovoja 3,2 kamuolio ir renka 4,6 naudingumo balo.

Pora kartų šį sezoną Milane Mindaugą aplankęs Saulius pripažįsta, kad brolis pateko į duobę.

„Kiekvienas sportininkas savo karjeroje turi duobelių. Vieni didesnių, kiti mažesnių. Manau, jis patekęs į gana nemažą duobę. Bet, manau, visi, krepšinio sirgaliai, ypač šeima, tikimės, kad iš jos išlips, – 24sek laidoje „Eurolygos diena“ pasakojo buvęs vidurio puolėjas, įdėmiai stebintis kiekvieną Mindaugo mačą. – Manau, jis tą padarys, nes Mindaugas psichologiškai yra tvirtas.

Be to, mano nuomone, gal ta Mindaugo pozicija jam nelabai priimtina. Bet kur jį stato, kiek jį išnaudoja, tiek jis ir žaidžia.

Aišku, ne viskas jam pasiseka, bet tikiuosi, kad kuo greičiau jis išlips iš tos duobės.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Krepšinio stovykla
Luko Balandžio / 15min nuotr./Krepšinio stovykla

M.Kuzminskas visada geriausiai jautėsi žaisdamas trečiuoju numeriu, t.y. lengvuoju krašto puolėju, bet trenerio Simone Pianigiani schemose jis turi žaisti ketvirtuoju numeriu.

Anot S.Kuzminsko, tai gali turėti įtakos kritusiems M.Kuzminsko rodikliams, kadangi šios pozicijos žaidėjams Milano „Olimpia“ gretose kamuolys nukrenta gan retai.

„Buvo keli momentai, kai Mindaugas žaidė lengvuoju kraštu ir jis visai neblogai atstovėjo. Jei jį dažniau išnaudotų toje pozicijoje ir duotų pailsėti Micovui, kuris tikrai gerai žaidžia, manau, būtų naudinga ir pačiam Mindaugui, ir Milano komandai, – samprotavo S.Kuzminskas. – Su ta pozicija... Kartais komanda prisitaiko prie varžovų gynybos. Pavyzdžiui, per porą pastarųjų rungtynių eidavo pagalba nuo ketvirto numerio, todėl jis turėjo daugiau progų išsimesti, prasiveržti, daugiau pačiupinėti kamuolį.

Bet tiesiog tokia strategija. Kol ji pasiteisina – Mike'as Jamesas dažniausiai būna su kamuoliu, žaidimas koncentruojamas ant jo ir Micovo, tiesiog reikia prisitaikyti prie žaidimo stiliaus.

Žaidi taip, kaip liepia treneris. Aišku, kartais yra tokie dalykai kaip kova dėl kamuolio, gynyba. Tuose dalykuose galima sužaisti geriau ar blogiau, bet pasitikėjimas ateina, kai įmeti, kai tavimi pasitiki komandos draugai, kai pačiupinėji kamuolį.“

Pastaruoju metu M.Kuzminskas turėjo problemų ne tik ant parketo, bet ir asmeniniame gyvenime.

Į viešumą pasklido jo ir Eglės Andreikaitės skyrybų istorija. Daugelis M.Kuzminsko sunkumus aikštėje ėmė sieti ir su asmeniniais rūpesčiais.

Pats Saulius Kuzminskas pripažino, kad tai galėjo turėti įtakos, bet neturėjo būti lemiamas faktorius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Mindaugo Kuzminsko ir Eglės Andreikaitės vestuvės
Luko Balandžio / 15min nuotr./Mindaugo Kuzminsko ir Eglės Andreikaitės vestuvės

„Gyvenime visi įvykiai už aikštės ribų gali turėti šiek tiek įtakos. Bet, manau, aikštėje tu kaip tik užsimiršti. Ten stengiesi susitelkti savo darbui. Gal šiek tiek... Juk nesi geležinis žmogus. Gal tai turi įtakos, bet nemanau, kad tai pagrindinis faktorius, – svarstė S.Kuzminskas. – Manau, Mindaugas susitvarkys visus psichologinius dalykus ir parodys, ką gali. Per pora pastarųjų rungtynių jis parodė tuos ženklus.“

Išsamų interviu žiūrėkite 24sek laidoje „Eurolygos diena“. Jame S.Kuzminskas pasakoja apie cepelinus su Mindaugu pas mamą po rungtynių Kaune, atmosferą Milano klube, Kuzminskų indėlį į Molėtų krepšinio plėtrą, A.Gudaičio perspektyvas žaisti NBA ir „Olimpia“ – „Žalgirio“ rungtynių prognozę.

VIDEO: „Eurolygos diena“: Saulius Kuzminskas pataria broliui, kaip išlipti iš duobės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius