-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 21

Saulius Štombergas apie jaunimą Eurolygoje: „Pirmiau jie turi įgyti patirties LKL“

Penktadienį Eurolygos B grupės rungtynėse išvykoje Kauno „Žalgirio“ laukia grėsmingas varžovas – jo didenybė Madrido „Real“, didžiuliais skirtumais triuškinanti visus iš eilės. Tačiau kauniečių treneris Saulius Štombergas nenusiteikęs iš anksto nuleisti rankų. Jei pavyks pristabdyti greitą ispanų puolimą ir neleisti jiems įsibėgėti, žiūrovai gali tikėtis įdomios kovos.
Saulius Štombergas
Saulius Štombergas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmąjį tarpusavio susitikimą „Žalgiris“ namie beviltiškai pralaimėjo 63:83. Kauno komanda yra laimėjusi 2 ir pralaimėjusi 3 rungtynes. Madrido ekipa žengia be pralaimėjimų.

– Koks komandos nusiteikimas prieš rytojaus rungtynes?, – prieš rytinę treniruotę ketvirtadienį paklausėme S.Štombergo.

– Laukia sunkios rungtynės. Priešininkas šiuo metu demonstruoja patį geriausią krepšinį, todėl ir triuškina priešininkus. Nebus lengva, tačiau važiuojame kovoti. Mes pažįstame juos, jie pažįsta mus, todėl viską pamatysime ten.

– Svarbiausia užduotis – sustabdyti greitą „Real“ puolimą?

– Taip. Pagrindas yra greitas puolimas. Kaip komanda, jie viską atlieka greitai: deriniai, jų išpildymas, vienas kitą supranta. Jie per kelias minutes gali nužudyti varžovą, susikraudami didelę persvarą. Todėl mūsų užduotis yra juos prilaikyti, pristabdyti, neleisti žaisti jų mėgstamo krepšinio. 

Individualiai jų visi dvylika žaidėjų yra stiprūs. Nėra taip, kad tik kai kurie „daro“ rezultatą ir juos uždengęs gali sau suteikti galimybę laimėti. Jie visi pavojingi – vieną uždengsi, kitas atsidarys. Stengsimės demonstruoti gerą komandinę gynybą.

– Kas neskris į Madridą?

– Vyksta tas pats dvyliktukas, kuris žaidė su Bambergo ekipa. Pajungėme Vytenį Čižauską ir Mindaugą Kupšą. O visas kitas dešimtukas aiškus.

– Daug buvo kalbama, kad komandą treniruojant Illias Zouros nežaidė jaunimas. Tačiau ir dabar jauni krepšininkai negauna daug laiko pasirodyti rungtynėse. Niekas nepasikeitė?

– Ar tikrai niekas nepasikeitė? Na taip, jie gauna daugiau galimybių pasirodyti LKL. O mes kalbame apie aukščiausią lygą. Joje reikalinga patirtis. Ten visai kitokie greičiai, kitoks krepšinio supratimas. Todėl pirmiau turi gerai žaisti žemesnėje lygoje, norėdamas žaisti Eurolygoje. 

Taip yra bet kurioje profesijoje, ar būtum policininkas, ar chirurgas, turi įgyti patirties, kad gerai jaustumeis ten, kur esi. Studentui juk neleidžia iš karto operuoti žmogaus. Taip ir krepšinyje, negali iš karto peršokti penkių laiptelių. Kiekvienas žaidėjas, sukaupęs patirtį ir įrodęs, kad gali žaisti, gaus savo minutes Eurolygoje.

VIDEO: Kauno „Žalgirio“ treniruotė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius