-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 11 05

Sensacijos kaina: sudėtingi „Ryto“ keliai į kitą Europos taurės etapą

„Dar per anksti eliminuoti kurią nors komandą, bet „Ryto“ ir „Lokomotiv“ poros pralaimėtojas bus labai to arti“, – vilniečių mūšį Krasnodare anonsuoja „EuroCup“ oficiali svetainė. Sostinės klubo pralaimėjimas Rusijoje maksimaliai komplikuotų šansus žengti į „Top 16“ etapą, bet tai dar nebūtų pasaulio pabaiga. Kaip prieš antrojo Europos taurės rato pradžią atrodo „Ryto“ keliai į priekį?
Vilniaus „Rytas“ - Kauno „Žalgris“
Vilniaus „Rytas“ - Kauno „Žalgris“ / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.
Antradienis | EuroCup | „Lokomotiv“ – „Rytas“ | 18:00 | Krasnodaras

Jeigu „Rytas“ nepadidins tempo, Kalėdų senelis nespės sulaukti vilniečių laiško su noru žaisti kitame Europos taurės etape, mat grupės varžybos finišuos dar gruodžio 18-ąją.

„Ryto“ pralaimėjimo atveju Krasnodare, ketvirtoji vieta nuo vilniečių nutols jau mažiausiai dviem pergalėmis. O būtent keturios kiekvienos „EuroCup“ grupės komandos ir pateks į „Top 16“ varžybas.

Europos taurėje tokia nerašyta taisyklė, kad kitam etapui dažniausiai prireikia mažiausiai 4 pergalių.

Tai reikštų, kad pralaimėję Krasnodare, kol kas tik kartą per penkis mačus laimėję vilniečiai greičiausiai privalėtų laimėti 3 iš 4 likusių rungtynių.

Susirinkti tuos taškus nebus lengva. „Rytas“ 3 iš 5 paskutinių grupės varžybų rungtynių žaidžia išvykose. Antrajame rate vilniečiai svečiuosis Krasnodare, Belgrade ir Venecijoje.

Aišku, naudinga, kad „Rytas“ namuose sutiks varžovus, su kuriais greičiausiai ir stumdysis dėl paskutinių pozicijų B grupėje – Limožo CSP ir Bursos „Tofaš“.

B grupė W L PTS+ PTS- +/-
1. Partizan NIS Belgrade 5 0 387 335 52
2. Umana Reyer Venice 3 2 376 365 11
3. Tofas Bursa 3 2 392 390 2
4. Lokomotiv Kuban Krasnodar 2 3 389 382 7
5. Limoges CSP 1 4 373 406 -33
6. Rytas Vilnius 1 4 367 406 -39

Teoriškai, į kitą etapą būtų galima prasmukti ir su 3 pergalėmis. Bet čia jau reikėtų laukti „Lokomotiv“ fiasko, arba laikyti kumščius, kad Venecijos „Reyer“ arba „Tofaš“ antrajame rate pralaimės visus 5 mačus.

Pastarąjį kartą su 3 pergalėmis į kitą etapą prieš 5 metus prasmuko Podgoricos „Budučnost“. Kad realizuotųsi toks scenarijus, pirmos trys grupės komandos turi ryškiai išsiskirti pergalių skaičiumi, o likusios trys vargiai rinkti taškus.

Aišku, būna scenarijų, kai neužtenka ir 4 pergalių. Tokia tikimybė realiausia tada, kai yra tik vienas aiškus grupės autsaideris, o pirmaujančios grupės ekipos barsto taškus.

Kita vertus, vilniečių situacijoje tai neatrodo kaip labai realus scenarijus – „Partizan“ laimėjo visus 5 mačus ir jau pergale prieš „Reyer“ šiame ture gali užsitikrinti vietą kitame ture. Beje, tai būtų pats ankstyviausias vietos „Top 16“ etape užsitikrinimas Europos taurės turnyro istorijoje.

Siekiant vietos kitame etape, vilniečiams reikės ne tik rinkti taškus, bet dar ir revanšuotis tiesioginiams oponentams solidžiu skirtumu. Iššūkis – nelengvas, nes CSP klubui sostinės komanda pirmajame rate nusileido 21 taško skirtumu, „Tofaš“ – 10, „Reyer“ – 9.

Krasnodaro „Lokomotiv“ klubas nugalėtas 6 taškais, bet žvelgiant į Rusijos ekipos potencialą ir jai klijuotą viso turnyro favoritės statusą, sunku tikėti, kad „Lokomotiv“ paskutiniuose turuose lenktyniaus dėl patekimo į „Top 16“ etapą. Greičiausiai tai bus CSP, „Tofaš“ ir „Reyer“ klubai. Tuo pačiu tai neparanku „Rytui“, kad „Lokomotiv“ pirmajame rate pabarstė net tris taškus, o vieną jų – tiesioginiam vilniečių oponentui „Tofaš“.

Sensacinga pergalė Krasnodare paskaidrintų „Ryto“ paveikslą ir kiek palengvintų visus matematinius skaičiavimus.

„Toks jausmas, kad dabar pergalė „Rytui“ yra būtina. Bet tai nepavydėtina pozicija, kai mes kalbame apie išvyką į Krasnodarą, kur „Lokomotiv“ pralaimi labai retai“, – rašo „EuroCup“.

„Rytas“ vis dar yra savo likimo kalvis, bet tas likimas ir savarankiškumas gali labai smarkiai keistis su kiekvienu turu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius