Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 04

Nesėkmingas Eurolygos startas: pro šalį svaidęs „Žalgiris“ krito prieš „Baskonia“

Kauno „Žalgiris“ sausakimšoje namų arenoje Eurolygos sezono pradžios proga sirgaliams pergalės nepadovanojo. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai po įtemptos kovos 58:70 (19:19, 11:18, 16:18, 12:15) krito prieš Vitorijos „Baskonia“ ekipą, kurios įveikti nepavyksta jau trečią sezoną iš eilės. 

Rungtynės, kaip ir buvo galima tikėtis, nebuvo pačios kokybiškiausios. Nuo pirmųjų minučių matėsi, kad komandos dar yra tik pradinėje sezono stadijoje, bet nei kauniečiams, nei baskams oponentų produktyvumo trūkumų dėka persvaros krautis nepavyko.

Sulig kiekvieno žalgiriečio pirmuoju pasirodymu aikštėje „Žalgirio“ arena tiesiog sprogo nuo aplodismentų. Žiūrovus pirmoje mačo pusėje nuo kėdžių kėlė ir sėkmingi epizodai gynyboje, ir tikslūs tolimi šūviai.

Vis tik po dviejų kėlinių „Baskonia“ buvo priekyje 37:30. Žalgiriečiai per 20 minučių pataikė vos 35 proc. dvitaškių (7/20), tikslą pasiekė 40 proc. tritaškių (4/10), abi komandos jau buvo padariusios po 9 klaidas.

Po pertraukos „Baskonia“ į aikštę sugrįžo sėkmingiau – susikrovė jau 12-kos taškų persvarą (46:34), o įpykęs Šaras auklėjo žaidėjus per minutės pertraukėlę. Pastabos vaisių davė, mat kauniečiai sugebėjo deficitą apkarpyti, o didžiausią audrą sukėlė Edgaro Ulanovo tritaškis su pražanga. Nors skirtumą buvo pavykę apkarpyti, prieš pat ketvirčio pabaigą Mattas Janningas pelnė penkis taškus iš eilės ir „Žalgirio“ situacija vėl tapo sunki (46:55).

Lemiamą 10-ties minučių atkarpą tritaškiais atidarė Artūras Milaknis ir Jockas Landale’as, bet svečiai iš Vitorijos į kiekvieną sėkmingą „Žalgirio“ epizodą atsakė taškais ir skirtumas nemažėjo. Iki pat mačo pabaigos svečiai išlaikė saugų atstumą ir šventė pergalę Kaune.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Emocijos Kaune: Šaro liepsnos prie šoninės linijos
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Emocijos Kaune: Šaro liepsnos prie šoninės linijos

„Žalgiris“ šiose rungtynėse pataikė tik 36 proc. dvitaškių (13/36), 32 proc. tritaškių (8/25) ir 53 proc. baudų metimų (8/15). Būtent netikslūs metimai ir nepadėjo šeimininkams rimčiau pakovoti su „Baskonia“ ketvirtajame kėlinyje.

Po 10 taškų „Žalgiriui“ pelnė Lukas Lekavičius (4/7 dvit., 0/2 trit., 2/4 baud. met., 5 kl.) ir Marius Grigonis (0/3 dvit. 3/6 trit., 1/2 baud. met., 4 kl.).

Efektyviausias kauniečių gretose buvo E.Ulanovas. Jis pelnė 9 taškus (1/1 dvit., 1/2 trit., 4/5 baud. met.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius, išprovokavo 4 varžovų pražangas ir finišavo su 20 naudingumo balų.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Varžovų ekipoje su 19 taškų išsiskyrė Shavonas Shieldsas, 13 taškų pridėjo Tornikė Šengelija.

Kitas Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ lygiai po savaitės išvykoje žais su Milano „Olimpia“ ekipa.

„Žalgiris“: L.Lekavičius (4/7 dvit., 5 kl.) ir M.Grigonis (0/3 dvit., 3/6 trit.) po 10, J.Landale'as (1/6 trit.), A.Milaknis (3/7 dvit.) ir E.Ulanovas (5 atk. kam., 20 naud. bal.) po 9, Z.LeDay 7 (6 atk. kam.), M.Gebenas ir Th.Walkupas po 2.

„Baskonia“: Sh.Shieldsas 19 (6 atk. kam.), T.Šengelija 13, M.Janningas ir L.Vildoza (5 rez. perd.) po 10.

VIDEO: „Karštomis pėdomis“: tušti įžaidėjai, pasimetę naujokai ir kritika
„Žalgiris“ STATISTIKA „Baskonia“
13/36 (36 proc.) Dvitaškių pataikymas 22/35 (63 proc.)
8/25 (32 proc.) Tritaškių pataikymas 6/21 (29 proc.)
8/15 (53 proc.) Baudų metimų pataikymas 8/13 (62 proc.)
30 Atkovoti kamuoliai 33
13 Rezultatyvūs perdavimai 11
6 Perimti kamuoliai 8
1 Blokuoti metimai 7
16 Klaidos 14
16 Pražangų skaičius 22
VIDEO: Šarūno Jasikevičiaus spaudos konferencijoje – klaidų aptarimas
VIDEO: Edgaras Ulanovas po pirmų Eurolygos rungtynių: „Jie sugrąžino mus į realybę“
VIDEO: Po pralaimėjimo - Jocko Landale’o pažadas
VIDEO: Zachas LeDay: nežaidėme blogai
VIDEO: Nigelas Hayesas kapstė žalgiriečių pralaimėjimo priežastis

Rungtynių eiga. Kauno „Žalgiris“ – Vitorijos „Baskonia“ 58:70 (19:19, 11:18, 16:18, 12:15)

Ketvirtas kėlinys. „Žalgiris“ – „Baskonia“

40 min. Laikas ištiksėjo, skirtumas nesumažėjo. Pralaimėjimas.

38 min. Deja, bet pranašumo mažinti nepavyksta. Žalgiriečiai niekaip neužpuola – 57:68.

36 min. Tolimas L.Lekavičiaus metimas nuo baudų metimo linijos, atsispyrus viena koja – 57:68.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

Man gaila Mariaus Grigonio ir Thomaso Walkupo. Jie kaip nuvaryti arkliai tempia sunkų „Žalgirio“ vežimą, nes atrodo sunkiai pakeičiami. Šaras dar negali pasitikėti jų dubleriais. Šis duetas buvo prikėlęs „Žalgirį“, tačiau jam reikia daugiau nei dviejų A.Milaknio tritaškių pagalbos. Kol kas tos palaikymo kompanijos gynėjams dar labai trūksta.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

-11, bet „Žalgirio“ sirgaliai dar tiki komanda. Jie sukyla į vikingų skanduotę, kuri likus 6 minutėms kviečia komandą į lemiamą šturmą. Jūs būtumėte matę Landale'o ir Perezo reakciją, kai kauniečiai darė vikingų skanduotę prieš susitikimo pradžią. Legionieriai buvo išpūtę akis.

34 min. L.Vildoza pataikė dvitaškį su J.Landale'o pražanga. „Žalgirio“ deficitas vėl didėjo iki devynių, o vėliau ir iki 11-kos taškų – 55:66.

33 min. J.Landale'as meta du tritaškius per 5 sekundes. Antrasis taiklus! T.Šengelija atsakė dvitaškiu – 55:61.

32 min. Milo vakarėlis! Dar vienas tritaškis! – 52:57.

31 min. A.Milaknis kėlinį atidarė tritaškiu – 49:57.

Trečias kėlinys. „Žalgiris“ – „Baskonia“ 46:55

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

Alexas Perezas ir Nigelas Hayesas gal nežaidžia geriausio mačo, bet išlieka pozityvūs ant suolo. Jie atsistoję sveikina komandos draugus Marių Grigonį ir Thomasą Walkupą, kurie prikėlė „Žalgirį“ iš dviženklio deficito duobės. Tai svarbios detalės, kurios padeda žalgiriečiams laikytis kovoje.

30 min. Z.LeDay pelnė sunkius taškus ir dar sumažino baskų pranašumą iki keturių taškų. Vis tik M.Janningo penki taškai iš eilės apkartino trečiojo kėlinio finišą. Prieš lemiamą ketvirtį „Žalgiris“ atsiliko 46:55.

27 min. Eeedgaras Ulaaanovas! Trys taškai ir pražanga! Arena užsikuria, o skirtumas mažėja – 41:48.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

Zachas LeDay į kiekvieną treniruotę, rungtynes ir net prekybos centrą nešasi ne tik savo mylimą kuprinę. Jis ant parketo dar atsineša blogus įpročius iš senų komandų. Jau antrą kartą Z.LeDay pažeidžia „Žalgirio“ gynybos taisykles – šįkart prasižengdamas toli nuo krepšio, siunčiant varžovą prie baudų metimo linijos. Šaras įsiutęs.

25 min. J.Landale'as laisvas mėto iš toli, tačiau pro šalį skriejo visi trys jo tolimi metimai. Iš po krepšio australui atakuoti sekasi geriau – 38:46.

24 min. Jau 12-ta „Žalgirio“ klaida. Vis dėlto baskų pranašumas nedidėja, „Žalgiris“ atsilieka 10-čia taškų – 36:46.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

Perezas aikštėje praleidžia vos minutę ir vėl siunčiamas atgal ant suolo. Šaras kritinę akimirką pasitiki išbandytais kariais – aikštėje puolimui diriguoja Walkupas.

23 min. Šaras piktas prašė minutės pertraukėlės po Y.Fallo dėjimo iš viršaus. Skirtumas vėl dviženklis – 34:46.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

Šaras energingai kelia Alexą Perezą nuo suolo. Jis neliko patenkintas, kaip trečiojo kėlinio pradžioje puolimą organizavo Lekavičius. Tą jis aiškiai jam pasakė anksti pasodinęs ant suolo. Baudos lapelis išrašytas ir LeDay, kuris pažeisdamas „Žalgirio“ taisykles stabdo Šengeliją. „Žalgiris“ byra abejose aikštės pusėse, o Šaras žaibuoja prie šoninės linijos.

22 min. J.Landale'as prasiveržė iki krepšio ir krovė iš viršaus – 34:41.

21 min. L.Lekavičius ir T.Šengelija apsikeitė dvitaškiais – 32:39.

Prieš trečiąjį kėlinį. Šaras prieš antrąją rungtynių pusę akcentavo, kad labiausiai jo komandą skandina klaidos, kurių jo auklėtiniai padarė jau devynias. Tiesa, treneris pasidžiaugė energija.

Antras kėlinys. „Žalgiris“ – „Baskonia“ 30:37 (19:19, 11:18)

20 min. S.Shieldsas smeigė dar vieną tritaškį į „Žalgirio“ krepšį. L.Lekavičius jam atsakė dvitaškiu, tačiau tris vėl įleido L.Vildoza.

Sulig sirena tritaškį šveitė ir M.Grigonis. Panašu, galima geresnėmis nuotaikomis iškeliauti į pasitarimą – 30:37.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

„Baskonia“ visada garsėjo kaip puolimo komanda, bet šįkart „Žalgiriui“ skauda gimdant puolimą. Per beveik 9 antrojo kėlinio minutes žalgiriečiai pelnė tik 6 taškus ir pataikė vos 2 metimus iš 14.

19 min. Puikus T.Šengelijos perdavimas M.Janningui ir šio tritaškis. Kauniečių atsilikimas kiek padidėjo ir Šaras prašė pertraukėlės – 25:31.

18 min. L.Lekavičius nebijo gauti bloko nuo 220 cm ūgio Y.Fallo, bet mažylio metimas nėra tikslus. Tiesa, prieš baskų milžiną, atrodo, galima drąsiai prasižengti – 0 taiklių baudų iš 4.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

Graikų teisėjas Christos Christodolou pirmą kartą perspėja Šarą dėl techninės. „Žalgirio“ treneris jam turi daug priekaištų. Verčiau lietuvis pasisaugotų. Teko girdėti, kad šis graikas labai nepakantus kalboms ir negailestingai dalija technines į kairę ir į dešinę. Dėl to jo nemėgsta ir treneriai, ir žaidėjai. Šįkart Christos buvo dosnus, bet jau planuokite šiam vakarui vieną techninę.

17 min. M.Grigonis liko visiškai laisvas prie tritaškio linijos ir metė tiksliai – 25:26.

16 min. A.Milaknio tritaškis blokuotas, bet kitoje aikštės pusėje Th.Walkupas išprovokavo P.Garino pražangą puolime. „Žalgiris“ toliau atsilieka – 22:26.

14 min. L.Vildoza nesugebėjo ištraukti kamuolio iš užribio ir M.Gebenas triumfuoja. Kol kas debiutantas aikštėje atrodo solidžiai.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

„Žalgirio“ arena buvo pasiilgusi tokių akimirkų – ji pradeda ūžti sulig kiekvienu Artūro Milaknio striktelėjimu prie tritaškio linijos. Tada akimirkai 15 tūkst. žiūrovų užgniaužia kvapą ir tribūnos nutyla. Pagaliau pataiko ir Milas – pirmas jo tritaškis Eurolygoje šį sezoną. Jo pataikymas po trejų LKL rungtynių neįtikimas – vos 1 iš 15.

13 min. Milas! Tryyys jo taškai – 22:21.

12 min. Teisėjai peržiūrėjo epizodą, kurio metu L.Lekavičius trinktelėjo į veidą P.Henry. Nesportinės pražangos arbitrai skirti nesiryžo. Žalgiriečiai atsilieka – 19:21.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

Gan dvejopas pirmasis kėlinys. Buvo tikrai labai neblogų momentų „Žalgirio“ gynyboje. Šaras kelis kartus patenkintas spaudė kumščius į viršų, kai žalgiriečių gynyba vertė „Baskonia“ mesti skubotus neparuoštus metimus. Reikia pripažinti, kad Vitorijos klubą mačo pradžioje tempė ir labai sudėtingi šūviai. Tačiau žaliai balti padarė ir porą liapsusų, kurie leido baskams rinkti lengvus taškus. Dėl jų treneris pasižaibavo prie šoninės linijos.

Pirmas kėlinys. „Žalgiris“ – „Baskonia“ 19:19

10 min. Kėlinį P.Jankūnas užbaigė netaikliais baudų metimais, bet Th.Walkupas puikiai apsigynė paskutinėmis sekundėmis.

8 min. Oi, oi, oi... Nesportinė pražanga J.Landale'ui, kuris nelegaliai sustabdė greitą baskų ataką. L.Lekavičius puikiai sudraskė varžovų gynybą – 19:17.

7 min. E.Ulanovas kaip liūtas išplėšė kamuolį iš varžovo rankų ir užsidirbo du baudų metimus. Jau kitoje atakoje Ulia pelnė dar du gražius taškus – 15:13.

6 min. Visus į aikštę žengiančius savo komandos žaidėjus „Žalgirio“ arena pasitinka griausmingomis ovacijomis. Kai kuriems naujokams tokia atmosfera gali net ir koją pakišti...

4 min. M.Grigonis prametė tritaškį, bet nepabijojo mesti dar kartą tos pačios atakos metu ir smeigė tiksliai – 7:7.

2 min. Pirmuosius „Žalgirio“ taškus Eurolygoje pelnė turnyre debiutuojantis ir iš karto į starto penketą mestas M.Gebenas, bet „Baskonia“ puolime žaidė kiek patikimiau ir „Žalgiris“ mačo pradžioje atsiliko – 4:7.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

Linkėjimai iš Kauno! Sėdžiu prie pirmą kartą „Žalgirio“ arenoje besilankančių žiūrovų. Jie pašiurpę nuo atmosferos. Didysis krepšinis grįžta, su tuo ir sveikinu! Beje, „Žalgirio“ aistruoliai plakatu siunčia žinutę Alexui Perezui: „Stay strong, Alex“.

Starto penketai:

„Žalgiris“: Alexas Perezas, Edgaras Ulanovas, Marius Grigonis, Martinas Gebenas, Zachas LeDay.

„Baskonia“: Luca Vildoza, Michaelas Ericas, Shavonas Shieldsas, Patricio Garino, Tornikė Šengelija.

VIDEO: Šaras: apie pirmo testo pavojus, A.Perezą ir solidų varžovą
VIDEO: „Ginčas“: kaip toli šį sezoną Eurolygoje gali žengti „Žalgiris“?
VIDEO: „Ginčas“ dėl „Žalgirio“ įžaidėjo: laukti ar ieškoti naujo?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius