Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 16

Sh.Larkinas – apie nesibaigiantį skeptikų tildymą ir išskirtinį E.Atamaną

Užkaitusi ir visus iš kelio Eurolygoje šluojanti Stambulo „Anadolu Efes“ vėl laikoma pretendentė į pagrindinį sezono trofėjų. Izraelio portalo „Walla“ žurnalistui Arale Weisbergui vienas komandos lyderių Shane'as Larkinas papasakojo apie traumos atneštus sunkumus, žaidimą nepaisant skausmo, trenerio Ergino Atamano išskirtinumą bei simbolinę marškinėlių numerio „0“ reikšmę.
Shane'as Larkinas
Shane'as Larkinas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Shane'as Larkinas tapo ryškiausia anksčiau laiko dėl COVID-19 pandemijos pasibaigusio 2019–2020 metų sezono žvaigžde. Stambulo „Anadolu Efes“ tvirtai žygiavo link pirmojo klubo istorijoje Eurolygos titulo, o turnyro rezultatyvumo rekordą 2019-ųjų lapkritį nuskynęs 182 cm ūgio gynėjas jau rankomis siekė MVP trofėjų.

Tačiau žaidėjui ir komandai viltis atidėti teko bent metams.

2020–2021 metų sezono startas buvo sunkus. Tai nemaža dalimi lėmė ir Sh.Larkino situacija su keliu, po kurio operacijos reabilitacija užtrūko. Tai atėmė iš „Anadolu Efes“ laiko, o iš Sh.Larkino – sprogstamumo.

Pradžia buvo slogi, bet dabar Stambulo klubas demonstruoja bene geriausią krepšinį Europoje, laimėjęs jau septynis mačus iš eilės bei pakilęs į ketvirtąją turnyro vietą.

„Negalėčiau pasakyti, kad buvau susirūpinęs dėl savo traumos. Žinojau, kad kažkada atsigausiu bei atgausiu pernykštę sportinę formą. Tačiau laikas buvo sunkus. Atsistatymo procesas niekada nebūna lengvas, kokio tu norėtum. Gydytojai man sakė, jog reabilitacija užtruks tris mėnesius ir būsiu pasirengęs žaisti rugsėjį. Savaitės bėgo, atėjo spalio pabaiga, o aš vis dar negalėjau žaisti, nesijaučiau gerai. Mane erzino tokia situacija. Žinau, kad tai krepšinis ir kad tokie dalykai nutinka. Džiaugiuosi, jog komanda man davė laiko, o ši situacija – patirties. Turiu tai praeiti, jei noriu pasiekti tikslą. Manau, kad tuoj vėl būsiu savimi. Aš jau esu čia buvęs, bet kažkas pakeitė mano motyvaciją“, – Izraelio dienraščio „Walla“ žurnalistui Arale Weisbergui sakė Sh.Larkinas.

Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas
Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas

Dvejų metų ir beveik 8 mln. JAV dolerių sutartį praėjusį balandį su „Anadolu Efes“ sudaręs gynėjas pripažino, jog pernai turėjo žaisti per skausmus, kad užfiksuotų geriausią karjeros sezoną.

„Skausmo buvo labai daug, bet aš pakvaišęs pasiekti iššūkį, kurį su komanda išsikėlėme. Operaciją galėjau pasidaryti 2019-ųjų vasarą, bet nenorėjau išsimušti iš treniruočių ritmo. Norėjau tęsti gerą žaidimą. Sezoną buvau užbaigęs labai aukštame lygyje, nenorėjau sustoti. Koronavirusas man suteikė galimybę turėti daugiau laisvo laiko ir pasirūpinti savo kūnu“, – teigė Sh.Larkinas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas

Šį sezoną žaižaruojantis amerikietis renka po 14,3 taško bei 17,3 naudingumo balo. Palyginimui, pernai – 22,2 taško ir 25,8 efektyvumo balo rodiklis.

Pagreitį pagavusi „Anadolu Efes“ pastarąsias septynerias rungtynes Eurolygoje laimėjo vidutiniškai 20,6 taško persvara. Nuo turkų kirčiai skaudžiai krito ir Kauno „Žalgiris“ – 62:89.

28-erių gynėjas nukėlė kepurę prieš netradicinio stiliaus trenerį Erginą Atamaną, viešoje erdvėje susilaukiantį įvairių nuomonių.

„Tai labiausiai savimi pasitikintis treneris, su kuriuo man yra kada tekę dirbti. Pasitikėjimo savimi jis įpučia ir mums. Pirmajame sezone jis buvo labai griežtas, treniruodavomės dukart per dieną, o pratybos buvo labai sunkios. Bet tokiu būdu jis įdiegė savo metodiką. Paskui – nurimo. Nėra taip, kad jis praskynė mums kelią, jis eina išvien su mumis, duoda laisvės, rodo pasitikėjimą mumis ir štabu, kurį pats subūrė. Jis labai skiriasi nuo daugelio trenerių Europoje, kurie galvoja, kad turi viską kontroliuoti“, – sakė Sh.Larkinas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./„Anadolu Efes“ komanda
Getty Images/Euroleague.net nuotr./„Anadolu Efes“ komanda

„Anadolu Efes“ žvaigždutė paaiškino, ką reiškia jo pasirinktas „0“ marškinėlių numeris. Tai lyg motyvacinė priemonė šiam krepšininkui.

„Pažvelkite į mane, aš neatrodau kaip krepšininkas. Nesu aukščiausias, nesu stipriausias. Vaikystėje niekas netikėjo, jog pasieksiu NBA, būsiu pirmojo rato šaukimas, laimėsiu ACC čempionatą, žaisiu Eurolygoje ir čia skinsiu rekordus. Galiausiai – būsiu toks dominuojantis žaidėjas. Tai priežastis, kodėl pasirinkau 0 numerį, – aiškino Sh.Larkinas. – Tai reprezentuoja žmonių skaičių, kurie manimi tikėjo. Tai lyg motyvacinė priemonė. Kai žaidžiu ir jaučiuosi prastai, pasižiūriu sau į krūtinę ir prisimenu visą nueitą karjeros kelią. Tai primena man, kad jei kažkas nesiklosto norima linkme, turiu toliau kautis ir tildyti kitus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius