Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 05

Slogus R.Giedraičio sugrįžimas į Berlyną: trumpiausios minutės ir pralaimėjimas

Du sezonus Berlyno ALBA (7-10) komandai atstovavęs Rokas Giedraitis sugrįžo į Vokietijos sostinę, bet ją paliks prikandęs lūpą. Jo ir Tado Sedekerskio atstovaujama Vitorijos „Baskonia“ (8-9) taškų lenktynėse krito prieš ALBA 91:95 (19:25, 25:20, 28:29, 19:21).
Rokas Giedraitis
Rokas Giedraitis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

R.Giedraitis susitikimą pradėjo startiniame penkete, bet žaidė trumpiausiai šį sezoną – vos 14 minučių.

Per jas puolėjas pelnė 9 taškus (0/1 dvit., 3/4 trit.), atkovojo 2 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, tris kartus suklydo, po vieną prasižengė ir pats išprovokavo pražangą bei surinko 8 naudingumo balus.

Baskų strategas Duško Ivanovičius lietuvį ant suolo patupdė sužaidus vos pusantros minutės trečiajame kėlinyje po dviejų iš eilės R.Giedraičio klaidų bei daugiau į aikštę nebeišleido.

T.Sedekerskis rungtynėse taip pat startavo nuo pat jų pradžios ir per 15,5 minutės įmetė 4 taškus (2/3 dvit., 0/1 trit.), perėmė ir prarado po kamuolį bei surinko 2 naudingumo balus.

Mačo pabaigoje arčiau pergalės buvo baskai, kurie likus trims minutėms pirmavo 5 taškais (89:84), bet ALBA įspūdingai išplėšė pergalę varžovams iš rankų.

Maodo Lo likus 34 sekundėms pataikė dvitaškį su pražanga ir išvedė savo komandą į priekį (94:91), o kitoje aikštės pusėje prametė ir iš toli atakavęs Zoranas Dragičius, ir du kartus kamuolį puolime atkovojęs Achille Polonara, o vokiečiai iškovojo septintą pergalę šiame sezone.

ALBA pasiekė pergalę nepaisydama didžiulių nuostolių. Dėl traumų rungtynėse nežaidė Luke'as Sikma, Peytonas Siva ir Marcusas Erikssonas, o dėl koronaviruso antrose rungtynėse iš eilės ekipai nevadovavo vyr. treneris Aito Garcia Renesesas.

Vokiečius į pergalę vedė net tris sezonus Vitorijos klube žaidęs Jaysonas Grangeris. Jo sąskaitoje – sezono rekordas: 21 taškas, 6 rezultatyvūs perdavimai ir 22 naudingumo balai.

ALBA šiame mače varžovus gniuždė tritaškiais – jų pataikė net 16 (iš 29).

Tai buvo anksčiau dėl koronaviruso nukeltos penktojo turo rungtynės. Po jų abi komandos yra sužaidusios visus pirmojo rato susitikimus.

„Baskonia“ po 17 rungtynių žengia devinta, o ALBA yra 14-ta.

ALBA: Jaysonas Grangeris 21 (7/9 dvit., 6 rez. perd.), Maodo Lo 19 (4/6 trit.), Simone Fontecchio 15 (3/5 trit.), Johannesas Thiemannas 14 (3/3 trit., 5 rez. perd.), Jonas Matisseckas 12.

„Baskonia“: Achille Polonara 18 (3/5 trit., 10 atk. kam.), Zoranas Dragičius 17 (24 naud. bal.), Alecas Petersas 15, Pierria Henry 10 (9 rez. perd.), Rokas Giedraitis 9 (3/4 trit.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius