-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 04

Stambule strigusių auklėtinių Šaras klausė: „Jei tikite pergale, aš toliau eisiu iš proto“

Šarūno Jasikevičiaus vyrai karštame pratęsimo pareikalavusiame mūšyje Stambule išgyveno tikrą dramą ir rezultatu 95:93 nukovė Eurolygos čempionus „Anadolu Efes“ (6-7). Po dvikovos „Barcelona“ (11-2) klubo strategas prisiminė vieną iš minutės pertraukėlių pirmoje žaidimo dalyje, kurios metu savo auklėtiniams uždavė svarbų klausimą.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Getty images / Euroleague.net nuotr.

Per pirmuosius du kėlinius aikštėje šeimininkavusi „Anadolu Efes“ ekipa sumetė net 47 taškus ir turėjo dviženklę persvarą, tačiau vaizdas aikštėje kardinaliai pasikeitė po pertraukos, kuomet Ergino Atamano kariauna pradėjo strigti puolime, o tai neabejotinai buvo ir suaktyvėjusios svečių gynybos nuopelnai.

Tą po rungtynių išskyrė ir Šarūnas Jasikevičius, o katalonus motyvuoti kovai turėjo ir lietuvio klausimas, kurį strategas prisiminė ir pats.

„Tik pasakykite man, ar tikite pergale? Jei taip, aš ir toliau eisiu iš proto, kaip tą darau visuomet. Jei ne – atsisėsiu ir rūpinsiuosi savo sveikata“, – ispanų „Mundo Deportivo“ cituoja trenerį.

„Twitter“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius
„Twitter“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Pirmoje pusėje negalėjome sustabdyti jų puolimo, o juk tik taip galime laimėti prieš šią komandą. 47 taškai per du kėlinius yra per daug. Trečiajame kėlinyje pagerinome savo gynybą. Skaičiai kalba patys už save. 33 taškai per antrą žaidimo dalį, tik 12 per ketvirtą kėlinį“, – dvikovos akcentus dėliojo lietuvis.

Septynių taškų pranašumą pratęsime susikūrusi, tačiau beveik visą jį iššvaisčiusi „Barca“ galiausiai vos skaudžiai nenudegė, bet lemiamą postūmį svečiams suteikė dvitaškį su pražanga įmetęs Rokas Jokubaitis.

Įžaidėjas ir vėl buvo naudingas bei šiame mače pelnė 9 taškus, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 10 naudingumo balų.

Jaunaisiais ekipos talentais po mačo pasidžiaugė ir Šaras.

Getty images / Euroleague.net nuotr./Rokas Jokubaitis ir Shane'as Larkinas
Getty images / Euroleague.net nuotr./Rokas Jokubaitis ir Shane'as Larkinas

„Šiandien mums nesisekė daug dalykų, tačiau mes kovėmės iš paskutiniųjų. Pabaigoje atrodė, kad jau kontroliuojame rungtynes, tačiau žaidžiame su daug jaunų krepšininkų, o jauni krepšininkai daro daug klaidų. Kita vertus, matome jų nuolatinį tobulėjimą ir augančią patirtį, o tai mums yra labai svarbu“, – kalbėjo Šaras.

Po 13 turų „Barca“ Eurolygoje rikiuojasi turnyrinės lentelės viršūnėje, tačiau čia pat jiems ant kulnų lipa ir Madrido „Real“ (11-2).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius