Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 05

Su šeima pasitaręs Šaras – apie sunkų sprendimą dėl „Žalgirio“ ir naują etapą

„Keturi titulai, du simboliniai Eurolygos penketai, finalo ketverto MVP ir Eurolygos legendos statusas“, – taip dramatiškai savo pasakojimą apie Šarūną Jasikevičių pradeda Eurolygos televizijos reportaže. 15min žiūrovams – Eurolygos televizijos pasakojimas apie Šaro persikėlimą iš Kauno „Žalgirio“ į Barseloną ir ten jo laukiančius iššūkius.

„Šaras yra vienas geriausių krepšininkų, kada nors žaidusių Europoje“, – po pergalingų Šaro epizodų Eurolygos archyvuose, prabyla naujasis „Barcelona“ atakų generolas Nickas Calathesas.

„Jis buvo legendinis žaidėjas“, – ekrane nutviskus pirmajam Šaro laimėtam Eurolygos titului – būtent su „Barcelona“ apranga, pridūrė ryškiausia Barselonos ekipos žvaigždė Nikola Mirotičius.

„Su Barselona mane sieja geri prisiminimai. Tos pergalės buvo labai gražios ir emocingos“, – Eurolygos TV kameroms pasakojo Š.Jasikevičius, baigęs savo krepšininko karjeros etapą.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius 2009 m.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius 2009 m.

Po ikoninės krepšininko karjeros abiejose Atlanto pusėse, naują karjeros etapą Šaras pradėjo namuose, skamba reportažo kūrėjų balsas gražių Kauno vaizdinių fone.

2015–2016 m. sezono įkarštyje Š.Jasikevičius prie „Žalgirio“ vyr. trenerio vairo pakeitė Gintarą Krapiką.

Per tuos penkerius metus „Žalgiryje“ Šaras laimėjo visus LKL titulus ir po dviejų dešimtmečių pertraukos sugrąžino žaliai baltus į Eurolygos elitą – 2018-ųjų finalo ketvertą. Būtent aukščiausią šio žygio tašką užfiksavo ir Eurolygos kameros, nukrypusios į iš laimės ašarojantį Š.Jasikevičių.

sjasikeviciaus-asaros
sjasikeviciaus-asaros

Dar du kartus žalgiriečiai baladojosi Eurolygos atkrintamųjų varžybų traukinyje.

„Aš esu Kauno vaikas. Ten gimiau ir užaugau. „Žalgiris“ man visada buvo svarbiausia komanda gyvenime, – Eurolygos TV reportaže pasakoja Šaras. – Nebuvo lengva sezono viduryje tapti žalgiriečių vyr. treneriu, bet po truputį mano idėjos pradėjo veikti.“

Jungiamąja Šaro grandimi tarp „Žalgirio“ ir Barselonos tapo Brandonas Daviesas. Dar pernai iš Kauno į „Barcos“ stovyklą persikėlęs vidurio puolėjas, Šaro įvardytas geriausiu „Žalgirio“ centru po Arvydo Sabonio, komandos draugams galėjo papasakoti, kaip šis treneris gali pastūmėti į priekį bet kurią ekipą.

„Kartu išgyvenome daug neįtikėtinų prisiminimų. Turėjome įspūdingų spurtų, kai patiesėme stipriausias komandas. Pasiekėme tikrai daug, nors buvome nuvertinami. Susidūręs su Šaru supratau, ką gali padaryti jo vadovaujama komanda“, – tikino amerikietis.

Po dvejų metų „Žalgiryje“, šiemet jiedu vėl surėmė jėgas Barselonoje.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas

Pergalingus vaizdus Kaune pakeitė Barselonos krepšinio bazė. Į ją Š.Jasikevičius bandys sugrąžinti jau pamirštą šlovę.

„Nebuvo lengva palikti „Žalgirį“, – Eurolygos TV atviravo Š.Jasikevičius. – Vasarą buvo didelis susidomėjimas iš kitų klubų. Aš priimdamas kiekvieną sprendimą dėliojuosi pliusus ir minusus. Taip, kartu su visa šeima, priėjome prie sprendimo keltis į Barseloną.“

Kai Kaune vien patekimas į Eurolygos atkrintamąsias varžybas buvo didžiausia šventė, tai Barselonoje džiaugsmą gali atnešti tik vienas dalykas – titulas.

„Šis klubas kaunasi dėl visų titulų, – pabrėžė Šaras. – Tad pasiekus tą tikslą, ateina labai daug džiaugsmo ir emocijų dėl viso to darbo, kurį įdėjai.“

Šarui įdiegti sistemą reikia laiko. Bet „Barcelona“ krepšininkai neabejoja, kad po truputį tas atkaklus darbas ilgoje distancijoje atneš pergalingą rezultatą.

„Man iškart paliko įspūdį jo mentalitetas, – pastebėjo aukštaūgis Pierre'as Oriola. – Jis tikras nugalėtojas. Jis supranta, kas yra „Barcelona“ ir kokia šio klubo filosofija. Kam atstovauja šie marškinėliai ir šis klubas.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Kelionė dar tik prasideda ir lengva nebus. Bet tikėjimas Barselonoje – begalinis.

„Galime kartu laimėti daug titulų, – neabejoja B.Daviesas. – Jeigu viskas bus gerai, mes susitelkę vienam tikslui ir vienai sistemai. Dangus mums beribis.“

VIDEO: Po pergalės Šaro kritika žaidėjams: „Viena yra kalbėtis, kita tai padaryti aikštelėje“
VIDEO: Tarp gražiausių Eurolygos mėnesio dėjimų – buvusių žalgiriečių spindesys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius