Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 20

Sutrikdytą komandą lipdantis Ettore Messina prisibijo „Žalgirio“ stiliaus

Milano „Olimpia“ gretos gausėja, bet Ettore Messina nepuola džiūgauti. Jį verčia nuogąstauti sugrįžimas ant parketo, kuris trečiadienį baigėsi pralaimėjimu Belgrado „Crvena zvezda“ klubui 79:87. Patyręs italas iš savo auklėtinių prašys reakcijos, bet tuo pačiu jis prisibijo „Žalgirio“ savybių, kurios gali būti lemtingos.

„Grįžti į aikštę po pralaimėtų namų rungtynių visada sudėtinga. Ypač, kai sutinkame tokią greitą ir agresyvią komandą kaip „Žalgiris“, – prieš penktadienio susitikimą su žalgiriečiais pabrėžė E.Messina. – Prastai gynėmės prieš Belgrado klubą. Jeigu tikimės laimėti Eurolygos rungtynes, vėl turime grįžti prie gynybos, ką mes darėme pirmoje sezono dalyje.

Be abejo, traumuotų žaidėjų sugrįžimas ir dėl viruso sujauktas tvarkaraštis neabejotinai pakenkė mūsų tarpusavio supratimui. Bet tai negali būti pasiteisinimas. Tai gali būti tik priežastis dar labiau susitelkti.“

VIDEO: „urBONUSas“: didžiausi „Žalgirio“ kritikos taikiniai ir karštas ginčas dėl D.Sirvydžio

Trečiadienį mūšyje su „Crvena zvezda“ į rikiuotę po traumų grįžo svarbūs taškų rinkėjai Malcolmas Delaney bei Kevinas Punteris.

Pastarajam tai iš viso buvo pirmas Eurolygos sezono mačas. Priešsezoniniame turnyre Kaune į „Žalgirio“ krepšį susmeigęs 26 taškus (6/9 trit.), trečiadienį amerikietis pelnė 10 taškų. M.Delaney šį sezoną renka vid. 8,2 taško per susitikimą, bet dar nesusiderina savo taikiklio (40 proc. dvit., 25 proc. trit.).

Žaisti jau pasiruošęs ir gynėjas Riccardo Moraschini, sezono pradžioje rinkęs vid. 5,8 taško. Tiesa, į aikštę Milane dar negali grįžti puolėjas Luigi Datome, turėjęs 8,2 taško vidurkį.

Tai ne tokia sklandi Milano "Olimpia", į kokią "Žalgiris" atsidaužė prieš porą mėnesį Kaune 70:88, ikisezoniniame Eurolygos turnyre.

VIDEO: ŽALGIRIS CSKA: Pozityvus pralaimėjimas?

E.Messina bando suklijuoti komandos žaidimą, kuris skilo ir po traumų, ir po klaidingų COVID-19 rezultatų Milano laboratorijoje, kurie kelioms dienoms buvo izoliavę visą ekipą nuo treniruočių.

„Nežinau, ar tai paveikė mūsų žaidimą trečiadienį. Akivaizdu, kad žaidėjų galvas gali paveikti daugybė dalykų. Bet nemanau, kad šį sezoną bus kažkaip kitaip, todėl mes privalome nesileisti paveikiami“, – akcentavo E.Messina.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ aukštaūgis Zachas LeDay užsivedęs mūšiui su buvusia komanda. 11 taškų „Crvena zvezda“ gynybai atseikėjęs amerikietis klijuoja šiam mačui skambią etiketę.

„Turime pasitikti šias rungtynes kaip gyvenk arba mirk, – tikino Z.LeDay, Eurolygoje turįs 7,8 taško, 4,3 atkovoto kamuolio ir 10,3 naudingumo balo vidurkį. – Jos labai svarbios ir privalome būti maksimaliai susitelkę kiekvienai detalei. Turime pasimokyti iš pralaimėjimo serbams ir grįžti į ritmą žaisdami taip, kaip mokame.“

„Žalgirio“ ir „Olimpia“ rungtynių Milane pradžia – penktadienį 21 val. 45 min.

VIDEO: Nigelas Hayesas: kodėl neteisinga lyginti Martiną Schillerį su Šarūnu Jasikevičiumi
Eurolyga įpusėjus 10 turui W L +/-
1. „Barcelona“ 7 1 97
2. Miuncheno „Bayern“ 7 3 34
3. Maskvos CSKA 7 3 24
4. Pirėjo „Olympiakos“ 5 3 22
5. „Valencia“ 5 3 22
6. Stambulo „Anadolu Efes“ 5 4 27
7. Madrido „Real“ 5 4 8
8. Kauno „Žalgiris“ 5 4 -6
9. Vitorijos „TD Systems Baskonia“ 4 4 46
10. Belgrado „Crvena zvezda mts“ 4 5 -1
11. Stambulo „Fenerbahče Beko“ 4 5 -33
12. Sankt Peterburgo „Zenit“ 3 2 7
13. Milano „Olimpia“ 3 3 -2
14. Tel Avivo „Maccabi Playtika“ 3 6 -3
15. Berlyno ALBA 2 5 -80
16. Atėnų „Panathinaikos OPAP“ 2 6 -33
17. Maskvos srities „Chimki“ 2 7 -71
18. Vilerbano LDLC ASVEL 1 6 -58
VIDEO: „Eurolygos diena“: M.Schillerio manevrai, Z.LeDay kontraktas ir šansai nuliūdinti E.Messiną?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius