Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 25

T.Šengelijos sėkmės istorija: apie gyvenimą be elektros ir įspūdingų gabaritų tėtį

Vitorijos „Baskonia“ aukštaūgis Tornikė Šengelija dabar yra vienas geriausių krepšininkų Senajame žemyne, nors kelias siekiant šio statuso nebuvo lengvas. Kartvelas vaikystėje gyveno be elektros, tačiau meilė sportui, tėvo genai ir didelis noras bei užsispyrimas atvedė jį iki aukščiausio lygio krepšinio scenos. T.Šengelija Eurolygos tinklalaidėje „The Crossover“ papasakojo savo istoriją.
Tornikė Šengelija
Tornikė Šengelija / Euroleague.net nuotr.

„Mes neturėjome elektros. Dienos metus elektra atsirasdavo vos dviem valandoms, o tuomet būdavo įjungiama vis kitame rajone“, – pasakojo iš Tbilisio kilęs 28-erių krepšininkas.

T.Šengelijos išsigelbėjimu tapo krepšinis, kurį jis pamilo dar ankstyvoje vaikystėje.

„Pirmasis mano prisiminimas, susijęs su krepšiniu, yra kai penktojo ar šeštojo gimtadienio proga dovanų gavau kamuolį. Nuo tada mano mintyse nebuvo nieko kito, tik krepšinis“, – „The Crossover“ tinklalaidės vedėjui Joe Arlauckui pasakojo kartvelas.

Krepšininkas šeimoje turėjo sektiną pavyzdį – dabartinės Eurolygos žvaigždės tėtis Kakha buvo 210 cm ūgio dominuojantis centras Gruzijoje.

„Nepamenu geriausių tėčio metų krepšinyje, – sakė T.Šengelija. – Tačiau pamenu, jog jis aikštelėje buvo kietas. Jis buvo didelis ir piktas. Svoris siekė galbūt 140 ar 150 kilogramų. Tai - didžiulė jėga.”

15-metį kartvelą pastebėjo „Valencia“ klubas, suteikęs jam galimybę atvykti į peržiūrą. Su šia komanda 2010-aisiais jis tapo Europos taurės čempionu.

Po laimėto titulo T.Šengelija sukirto rankomis su Belgijos klubu Šarlerua „Spirou“, o po dvejų metų buvo pašauktas NBA naujokų biržoje. Stipriausioje planetos lygoje jis atstovavo „Brooklyn Nets“ ir „Chicago Bulls“ komandoms.

2014-aisiais 206 centimetrų ūgio ir 109 kilogramų svorio atletas persikėlė į Vitoriją, kurioje per kiek daugiau nei penkerius metus tapo „Baskonia“ simboliu ir veidu.

Didele darbo etika pasižymintis krepšininkas 2018-aisiais buvo išrinktas į pirmąją simbolinę Eurolygos sezono komandą. Dabar jis yra tarp kandidatų patekti į dešimtmečio ekipą.

„Baskonia“ puikiai tiko kovingumu pasižyminčiam krepšininkui, o žaidėjas gerai atitiko kovinę baskų ekipos dvasią.

„Kovingumas yra mano genuose. Net kai jaučiuosi pavargęs ir galvojantis, jog daugiau nebegaliu, aš vis tiek save laužiu. Šis bruožas slypi manyje ir padeda eiti į priekį“, – sakė T.Šengelija.

Kartvelas tapo tikru „Baskonia“ lyderiu. Krepšininką iki šio vaidmens atvedė jo noras niekada nesustoti.

„Kai kažkas atidirba ir galvoja, kad treniruotė baigėsi, aš matau tai, kaip lūžio tašką. Galvoju: ar galiu padaryti daugiau?“, – savo filosofija tinklalaidėje dalijosi atletas.

Visa tinklalaidė:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius