Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 21

Tikras lyderis: kuo išskirtinis geriausias Pauliaus Jankūno sezonas karjeroje

Ketverius metus – tiek reikėjo laukti, kol Eurolygos savaitės žaidėju buvo išrinktas lietuvis. Pirmą kartą karjeroje juo tapo 14-ąjį sezoną stipriausiame turnyre Europoje žaidžiantis Paulius Jankūnas. Bet tuo net nesistebime. Geriausią sezoną karjeroje žaidžiančiam „Žalgirio“ kapitonui šis įvertinimas jau buvo prinokęs. Kita vertus, reikėtų įvertinti P.Jankūno žaidimą – tai yra geriausias 32-ejų lietuvio sezonas karjeroje.
Pergalės džiaugsmo akimirkos
Pergalės džiaugsmo akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Antradienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Anadolu Efes“ | 20:00 | „Žalgirio“ arena

Pauliaus Jankūno statistikos eilutė Eurolygoje šį sezoną atrodo taip – vidutiniškai 13,3 taško per 23 minutes, 53 procentų dvitaškių ir 42 procentų tritaškių pataikymas, 89 procentų baudų taiklumas, 6,2 atkovoto kamuolio, 4,9 išprovokuotos pražangos ir 17,2 naudingumo balo.

Efektyvumo rodiklis, kuris Europoje geriausiai apibūdina statistinę žaidėjo svarbą komandai, šiemet yra geriausias ilgoje P.Jankūno karjeroje.

Jau praėjusį sezoną žavėjomės kapitono progresu – 12,3 taško ir 15,5 naudingumo balo vidurkiu. Tačiau skirtumas tas, kad P.Jankūnas šį sezoną žaidžia dar sėkmingiau, o „Žalgiris“ laimi gerokai dažniau. Žalgiriečiai praėjusį sezoną laimėjo tik 29,2 proc. rungtynių (7/17), kai šiemet – jau net 46,15 proc. (12/26).

P.Jankūnas dar niekada taip taikliai nemėtė tritaškių. 32-ejų krepšininkas iš toli meta 41,9 proc. tikslumu. Palyginimui, ankstesnis geriausias jo sezonas metant tritaškius buvo 2009–2010 m., kai, atstovaudamas Maskvos srities „Chimki“ ir dažniau nei įprastai mėtydamas tritaškius (išmetė rekordiškai daug – 53 tritaškius per 16 rungtynių), P.Jankūnas atakuodavo 37,7 proc. tikslumu. Kitas geriausias P.Jankūno sezonas metant tritaškius – 2011–2012 m., kai jis pataikė 33,3 proc. tolimų metimų.

VIDEO: „Eurolygos diena“: pokalbis su Jonu Kazlausku

Palyginimui, dar vos prieš tris sezonus „Žalgiryje“ P.Jankūnas iš toli atakavo vos 25,7 proc. tikslumu, o šiemet „Žalgiryje“ už kapitoną taikliau tritaškius meta tik snaiperių statusą turintys Brockas Motumas (44,9 proc.) bei Kevinas Pangosas (44,2 proc.). Net tas pats A.Milaknis – tituluojamas geriausiu snaiperiu Lietuvoje – iš toli meta 39,2 proc. tikslumu.

P.Jankūnas yra šeštas naudingiausias žaidėjas Eurolygoje.

Beje, ir prie baudų metimų linijos P.Jankūnas dar nebuvo toks tikslus – realizuoja 89,4 proc. progų. P.Jankūnas taip pat dar niekada nebuvo toks agresyvus puolime – išprovokuoja 4,9 pražangos.

Eurolygos kontekste, P.Jankūnas yra 6-as turnyre pagal naudingumą, 9-as pagal rezultatyvumą, 9-as pagal atkovotus kamuolius, 5-as pagal išprovokuotas pražangas ir 18-as pagal bendrą taiklumą.

P.Jankūnas visiškai pateisina kapitono vardą – yra patikimiausias žalgirietis. Net 16 pastarųjų rungtynių iš eilės jis renka dviženklį naudingumo balų skaičių. Pastaruosius 6 susitikimus – kritiniu sezono metu „Žalgiriui“ kaunantis dėl vietos ketvirtfinalyje, puolėjas rinko mažiausiai po 18 naudingumo balų ir fiksuoja 23,3 naudingumo balo vidurkį. Palyginimui, tai pranoksta naudingiausiai šį sezoną rungtyniaujančio Keitho Langfordo rodiklius – amerikietis renka 22,46 naudingumo balo.

Ačiū, Pauliau.

„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Anadolu Efes“
„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Anadolu Efes“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius