-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 15

Tobulą mačą Stambule sužaidęs „Rytas“ kopia aukštyn „Top 16“ grupėje

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai nebuvo laikomi mačo favoritais, bet išsivežė puikią pergalę iš Turkijos, kur 89:73 (23:17, 22:18, 27:19, 17:19) parbloškė Stambulo „Galatasaray“ komandą.

Emocijų katile „Rytas“ sužaidė vieną geriausių sezono mačų ir puolime, ir gynyboje.

Eimantas Bendžius, Arnas Butkevičius, Pako Cruzas ir Mindaugas Girdžiūnas surinko dviženkles taškų sumas, o toks stiprus komandinis puolimas ir sutelkta gynyba padėjo „Rytui“ laimėti pirmąsias rungtynes „Top 16“ etape.

„Mes parodėme kovotojų charakterį“, – iškart po mačo komandos dvasią pažymėjo Vilniaus komandos treneris Dainius Adomaitis.

G grupėje per du turus pergales pasiekė visos 4 komandos, visos laimėjusios išvykoje.

Tačiau pagal įmestų ir praleistų taškų skirtumą „Rytas“ užsilipo į pirmą poziciją, kurioje gali išlikti, jei kitą trečiadienį namie įveiks „Monaco“.

Tai gali nutikti, jei Dainiaus Adomaičio auklėtiniai vėl sužais tokias rungtynes, kaip trečiadienį Stambule.

Ten „Rytas“ triuškinamai laimėjo kovą dėl kamuolių 39:20. Net 20 sykių buvo atkovotas kamuolys puolant.

Be to, vilniečiai pataikė 10 tritaškių iš 26, o vieną kosminį metimą pataikė Eimantas Bendžius, atsispyręs nuo vienos kojos ir pataikęs, kai šeimininkai buvo priartėję iki 11 taškų ketvirtajame kėlinyje.

Tai buvo nuostabus mačas ir A.Butkevičiui, kuris ne tik pelnė 14 taškų, pataikęs visus 6 dvitaškius, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

„Rytas“: Eimantas Bendžius 21, Pako Cruzas 19, Arnas Butkevičius 14, Mindaugas Girdžiūnas 12, Tu Holloway 9, Martynas Echodas 8, Evaldas Kairys 4, Cameronas Bairstow 2 (D.Sirvydis, D.Bičkauskis);

„Galatasaray“: Aaronas Harrisonas 22, Alexas Poythressas 19, Gregas Whittingtonas 12, Tai Websteris 8, Zachas Auguste'as 7.

„Rytas“ nustebino rungtynių favoritu laikytą „Galatasaray“ per pirmuosius du kėlinius.

Tu Holloway vikrios rankos leido perimti 4 kartus kamuolį, o atakose Pako Cruzas ir Arnas Butkevičius nardė kaip patyrę Stambulo taksistai.

Dainiaus Adomaičio vyrai iki pertraukos buvo įgiję 13 taškų pranašumą, kurį sukaupti padėjo ir darni gynyba.

„Galatasaray“ nervai ypač įsitempė antrajame kėlinyje, kai pelnęs 8-ąjį tašką dvitaškiu Tai Websteris dar turėjo pastabų teisėjui, gavo techninę pražangą, o nenurimęs ir diskvalifikacinę – šiam Naujosios Zelandijos krepšininkui mačas baigėsi anksti.

A.Butkevičiaus reidai padėjo pasiekti 21 taško skirtumą trečiajame kėlinyje, o ketvirtajame kėlinyje vilniečiams pavyko atlaikyti šeimininkų šturmą ir pasiekti labai svarbią pergalę solidžiu skirtumu.

Mačo Stambule įvykius sekė mūsų portalas.

Ketvirtasis kėlinys

40 min. „Rytas“ pasiekė pirmąją pergalę antrajame etape!

38 min. E.Kairys išrašė Z.Auguste'ui nokautuojantį bloką. „Rytas“ sunkiai puola ketvirtajame kėlinyje, bet pastangomis ginantis išlaiko dviženklę persvarą.

37 min. Įtampa arenoje neslopsta – 22 taškus jau pelnęs A.Harrisonas išlėkė į antrą tribūnų eilę, bandydamas ištraukti kamuolį šeimininkams. Kova dar nebaigta (84:73).

36 min. Koks E.Bendžiaus metimas! Po šeimininkų šturmo vėl buvo likę 11 taškų, arena vis garsiau gaudė, bet E.Bendžius pašokęs nuo vienos kojos baigiantis atakos laikui pasiuntė dievišką tritaškį. 84:70.

34 min. Buvo likę 11 taškų, bet E.Bendžius tildo įsitriukšmavusius Stambulo sirgalius.

32 min. Po E.Bendžiaus tritaškio „Rytas“ buvo įgijęs 21 taško persvarą, bet šeimininkai sužaidė atkarpą 8:0 ir sumažino skirtumą. Vilniečiai priekyje 75:62.

Trečiasis kėlinys

30 min. M.Girdžiūnas jau pelnė 10 taškų, o „Rytas“ baigė trečią kėlinį įgijęs rekordinę persvarą – 72:54.

27 min. Dar vienas puikus A.Butkevičiaus reidas, pašokdinant varžovą ir pelnant dvitaškį. Skirtumas jau 16 taškų – 61:45.

24 min. „Rytas“ ypač kovingai pradėjo trečią kėlinį ir dabar pirmauja pagal atkovotus kamuolius 19:11. Net 11 kartų vilniečiai sugriebė kamuolį puolime.

23 min. P.Cruzas pataikė visus 4 dvitaškius, įsiveržęs prie krepšio, savo firminiais metimais. 49:37 „Ryto“ naudai.

„Reikia išlaikyti tą pačią energiją“, – per pertrauką Europos taurės mače sakė D.Adomaitis, pabrėžęs, kad reikia saugotis klaidų ir neleisti varžovams pelnyti lengvų taškų.

Tuo metu Stambulo klubo treneris Ertugrulas Erdoganas pastebimai įpykęs nesiteikė kalbėti apie pirmąją mačo dalį, pareiškęs, kad reikia žaisti kitaip, o tai padaryti bus sunkiau, nes jis jau prarado savo pagrindinį įžaidėją.

Antrasis kėlinys

20 min. Nuostabi „Ryto“ pirmoji rungtynių dalis, po kurios vilniečiai priekyje 45:35.

Per pirmuosius du kėlinius Vilniaus klubui daugiausiai taškų pelnė P.Cruzas (9), A.Butkevičius ir E.Bendžius (po 8), T.Holloway (7).

19 min. „Galatasaray“ vienas lyderių Tai Websteris keliauja namo! Naujosios Zelandijos krepšininkas po pelnyto dvitaškio kažką leptelėjo teisėjui, jam buvo skirta techninė pražanga, o aistroms nenurimus – ir diskvalifikacinė. T.Websteris šį sezoną renka po 9,2 taško ir 3,8 rezultatyvaus perdavimo. Iki išvarymo jis pelnė 8 taškus.

18 min. Naudingiausias mače kol kas A.Butkevičius, ne tik pataikęs visus 4 dvitaškius, bet ir atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus.

17 min. Jei Stambulo policija trečiadienį ieškoti pavojingiausio miesto vagies, jį rastų arenoje – T.Holloway jau nugvelbė kamuolį 4 kartus.

16 min. P.Cruzas rezultatyviausias mače su 9 taškais. „Ryto“ meksikietis pataikė tritaškį, po kurio pranašumas rekordinis: 39:26.

15 min. A.Harrisonas pataikė pirmą tritaškį šeimininkams, o tai paliudija, kad Vilniaus komandos gynyba šįvakar veikia darniai. Tai liudija ir rezultatas: 36:26 „Ryto“ naudai.

12 min. Šeimininkų treneris Ertugrulas Erdoganas priverstas prašyti minutės pertraukėlės, nes „Rytas“ įgijau jau dviženklę persvarą – 30:19.

11 min. Klasikinis E.Bendžiaus tritaškis, išlindus pro užtvarą, leido vilniečiams įgyti didžiausią persvarą šiame mače: 26:17.

Pirmasis kėlinys

10 min. Puikus Vilniaus komandos žaidimas leido laimėti pirmą kėlinį 23:17.

7 min. 16:13 Vilniaus komandos naudai. Visus 16 taškų „Rytui“ pelnė žemesni nei dviejų metrų ūgio žaidėjai. M.Girdžiūno tritaškis ir A.Butkevičiaus greiti prasiveržimai labai reikalingi.

5 min. Kol šeimininkai laužia atakas per žaidimą po krepšiu, „Rytą“ tempia gynėjai. T.Holloway perėmė estafetę iš P.Cruzo ir pelnęs penkis taškus išvedė vilniečius į priekį 9:7.

2 min. Rezultatyviausias Vilniaus komandos žaidėjas P.Cruzas dviem prasiveržimais pradėjo rungtynes: 4:2.

„Ryto“ starto penketas: Tu Holoway, Pako Cruzas, Arnas Butkevičius, Cameronas Bairstow, Martynas Echodas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius