-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 02 09 /22:09

„Top 16“ etapas ir toliau tuščias: „Žalgiris“ – „Barcelona“ 58:67

Stebuklas neįvyko. Kauno „Žalgiris“ lieka be pergalės džiaugsmo Eurolygos „Top 16“ etape. Keistomis aplinkybėmis lyderio Sonny Weemso prieš mačą netekę Lietuvos čempionai nesulaužė tradicijos, namuose nenugalėję „Barcelona“ klubo – 58:67 (19:13, 13:17, 11:17, 15:20).
Rungtynių akimirka
Sonny Weemsas dėl keistų aplinkybių mačą stebėjo tik nuo atsarginių žaidėjų suolo. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tačiau net ir ketvirtą kartą iš eilės H grupėje pralaimėjęs „Žalgiris“ išsaugo nedidelę teorinę viltį patekti į Eurolygos ketvirtfinalį.

Ji nedingo, nes kitame grupės mače Tel Avivo „Maccabi“ namuose 75:60 nugalėjo Kantu „Bennet“.

Kad atsivertų Eurolygos ketvirtfinalio durys, „Žalgiriui“ dabar reikia laimėti abu likusius mačus – išvykoje su „Maccabi“ ir namuose su „Bennet“ – bei tikėtis, kad grupės lyderė „Barcelona“ nedalins taškų. Skaičiuojant teorines galimybes, „Žalgiriui“ būtų svarbus ir tarpusavio mačų su „Maccabi“ ir „Bennet“ taškų santykis.

Artimiausias rungtynes Aleksandro Trifunovičiaus auklėtiniai Eurolygoje žais po dviejų savaičių, vasario 23 dieną, išvykoje prieš Tel Avivo „Maccabi“.

Eurolygos H grupė
V. Komanda R. P. Pr. Tašk. sant.
1. Barcelona (Ispanija) 4 4 0 +42
2. Maccabi (Izraelis) 4 2 2 +1
3. Bennet (Italija) 4 2 2 -11
4. Žalgiris (Lietuva) 4 0 4 -32


Keista S.Weemso netektis

S.Weemsas nesutramdė šypsenos. Švieslentėje tuomet tiksėjo paskutinė minutė, o „Žalgirio“ deficitas siekė 8 taškus. Atrodė, jog nėra ko džiaugtis, aišku, jeigu vis dar esi komandos dalis.

Apie norą palikti Kauną, jei „Žalgiris“ nepateks į Eurolygos ketvirtfinalį, prabilęs amerikietis ketvirtadienį keistomis aplinkybėmis nepasirodė aikštelėje. Oficiali versija – trauma, kurią jis patyrė dar praėjusią savaitę. Keista, bet apie ją buvo prabilta tik likus kelioms valandoms iki rungtynių.

„Skauda petį. Nenorėjau rizikuoti. Kaune planuoju likti iki sezono pabaigos, bet planas gali ir pasikeisti“, – po rungtynių sakė S.Weemsas.

Užkulisiuose netruko pasklisti įvairiausių teorijų: S.Weemsas traumą simuliavo, amerikietis taip šantažuoja „Žalgirio“ savininką Vladimirą Romanoną arba šis uždraudė krepšininkui žaisti dėl išsakyto noro palikti Kauną.

Lietuviško penketo spurtas

Be lyderio likęs „Žalgiris“ mačą pradėjo lietuvišku penketu – Mantas Kalnietis, Vytenis Lipkevičius, Dainius Šalenga, Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas. Dėl traumos antrą savaitę nežaidė ir Marko Popovičius.

Tai pasiteisino. Bėdų prispausti Lietuvos čempionai iššovė lyg spyruoklė ir pasiuntė komandą „Barcelona“ į nokdauną. Per pirmas penkias minutes tikrai neatrodė, kad „Žalgiris“ žaidžia su viena Eurolygos favoričių – Barselonos ekipa negalėjo pelnyti nė taško (7:0).

„Žalgiris“ nesnaudė. Mantas Kalnietis aštriais prasiveržimais draskė svečių gynybą, o po Tomo Delininkaičio tritaškio šeimininkų persvara šoktelėjo iki 9 taškų (14:5).

Sutapimas ar ne, bet „Žalgirio“ žaidimas išsiderino aikštelėje pasirodžius likusiems sveikiems legionieriams – DeJuanui Collinsui ir Milovanui Rakovičiui. Ypač gynyboje. Erazemas Lorbekas praėjo savo tritaškių šou, o prie jo prisijungęs ir Juanas Carlosas Navarro persvėrė rezultato svarstykles jau svečių naudai (19:20).

Iki didžiosios pertraukos „Žalgiriui“ dar pavyko atsilaikyti (32:30), bet trečiajame kėlinyje „Barcelona“ perėmė iniciatyvą. Jų persvara ir ketvirtajame kėlinyje nebuvo neištirpdoma (48:52), tačiau tuomet apie save priminė Chuckas Eidsonas. Amerikietis pelnė 10 taškų iš eilės, o „Barcelona“ atgal nebesidairė.

Žaidimas be derinių

Ribota komandos sudėtimi turėjęs verstis A.Trifunovičius išbandė ne vieną naujovę – Mindaugą Kuzminską sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje, abu vidurio puolėjus R.Javtoką ir Milovaną Rakovičių vienu metu aikštelėje – tačiau niekas negelbėjo.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka
T.Delininkaitis sužaidė sezono rungtynes.

Blykstelėjo sezono rungtynes sužaidęs T.Delininkaitis (17 tšk.), tačiau taškus jis rinko individualiomis pastangomis – be užtvarų, derinių.

Įdomu, kad tas atkarpas, kai aikštelėje rungtyniavo Dainius Šalenga „Žalgiris“ laimėjo dviem taškais. Puolėjas iš viso žaidė 31 minutę – daugiausia komandoje – vadinasi, kai D.Šalenga ilsėjosi, „Žalgiris“ per tas 9-ias minutes sugebėjo pralaimėti 11 taškų.

Abi komandos metė neįtikėtinai mažai baudos metimų: „Žalgiris“ – 7-is (pataikė 2, 28 proc.), o „Barcelona“ – 6-is (pataikė 4, 67 proc.). Tačiau Lietuvos čempionus pražudė nesėkminga gynyba prieš svečių tritaškius, kurių daugumą jie metė laisvi ir pataikė net 11 (iš 22-ų, 50 proc.).

VIDEO: Highlights: Zalgiris - FC Barcelona Regal

Rezultatyviausi žaidėjai
„Žalgiris“ „Barcelona“
Tomas Delininkaitis 17 Juanas Carlosas Navarro 18
Milovanas Rakovičius 9 Erazemas Lorbekas 16
Paulius Jankūnas 8 Chuckas Eidsonas 15
Mantas Kalnietis 6 (5 rez. perd.) Pete'as Mickealas 7
Dainius Šalenga ir DeJuanas Collinsas po 6 Victoras Sada 4
Rungtynių statistika
„Žalgiris“   „Barcelona“
0-4 (viso turnyre 4-10) Pergalės-pralaimėjimai 4-0 (viso turnyre 13-1)
58 Taškai 67
45 % (22/49) Dvitaškiai 40 % (15/38)
29 % (4/14) Tritaškiai 50 % (11/22)
28 % (2/7) Baudos 67 % (4/6)
41 (10) Atk. kamuoliai (puolime) 33 (3)
11 Rez. perdavimai 14
3 Perimti kamuoliai 7
1 Blokai 3
15 Pražangos 15
12 Klaidos 8
61 Naudingumas 75


Neparanki varžovė

Prieš savaitę Barselonoje „Žalgiris“ pralaimėjo rezultatu 80:94. Ketvirtadienio nesėkmė Kauno klubui jau buvo 11-a iš eilės tarpusavio mačuose. Iš 17-os dvikovų su „Barcelona“ „Žalgiris“ laimėjo tik vieną ir nė karto namuose.

Tą vienintelį kartą „Žalgiris“ mače su „Barcelona“ pergale džiaugėsi dar 2004 m. lapkričio 25 d., kai išvykoje laimėjo 102:98. Į pergalę „Žalgirį“ tada vedė Vidas Ginevičius, pelnęs 24 taškus. Tose rungtynėse žaidė ir du dabartiniai „Žalgirio“ krepšininkai – Dainius Šalenga (16 tšk.) ir Paulius Jankūnas (0 tšk.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius