-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 16

Trylika žaliai baltų milžinų – M.Schillerio akimis: asmenybės ir žaidimo bruožai

Prieš jūsų akis – Martino Schillerio sukonstruotas Kauno „Žalgiris“. Nors žaliai baltą mechanizmą dar reikia sureguliuoti, žaidimą nušlifuoti, tačiau 39-erių austras džiaugiasi vasarą žaidėjų turguje nuveiktu darbu. 15min portale – M.Schillerio mintys apie kiekvieną savo auklėtinį, nuo asmenybės bruožų iki žaidimo profilio. Kokie žmonės ir žaidėjai 2021-2022 metų sezone gins daugkartinių Lietuvos čempionų garbę?

Visus penkis draugiškus mačus pasiruošimo etape pralaimėjęs Kauno „Žalgiris“ pirmadienį Jonavoje prieš Virginijaus Šeškaus vadovaujamą „CBet“ pradės oficialų 2021-2022 metų sezoną.

Šarūno Jasikevičiaus įpėdiniu 2020-ųjų vasarą tapęs austras Martinas Schilleris šįkart turėjo galimybę komandą susikomplektuoti pagal savo viziją.

Lietuvos čempionai pasitiko pokyčių kupiną tarpsezonį, kuomet M.Schilleris palaimino septynių naujokų atvykimą – Tylerio Cavanaugh, Nielso Giffey, Josho Nebo, Manto Kalniečio, Edgaro Ulanovo, Janio Strelnieko ir Emmanuelio Mudiay.

39-erių strategas viliasi, jog per pirmuosius metus išmoktos pamokos jam padės antrajame sezone, kuris taps tikruoju lakmuso popierėliu M.Schillerio pajėgumui įvertinti.

„Pagrindinė pamoka, kurią išmokau Lietuvoje per pirmąjį sezoną, tai kad sezonas čia yra maratonas, o ne sprintas, – 15min sakė „Žalgirio“ vairininkas. – Daugybė rungtynių ir daugybė skirtingų etapų, pasitaikančių sezono metu. Skirtingi etapai juntami ir komandos viduje, ir išorėje. Bet kokiu atveju, mes turime visada išlikti pakeltomis galvomis ir matyti galutinį tikslą, jei norime įveikti šį maratoną. Antrajam sezonui Kaune jaučiuosi labiau pasiruošęs, nes jau esu įgijęs patirties, pabuvojau visose arenose ir žinau Eurolygoje ir LKL dirbančius trenerius. Dėl šių dalykų jaučiuosi pakankamai gerai pasiruošęs. Bet nauja komanda ir naujas sezonas visada atneša naujų iššūkių, tad yra dalykų, kuriems tu niekada nepasiruoši.“

Kauno „Žalgiris“ jau vienuolika sezonų nenulipa nuo LKL čempionų sosto, pastaruosius penkerius metus Eurolygoje aršiai kovėsi dėl vietos atkrintamosiose, o 2017-2018 metų sezone nukeliavo iki pat finalo ketverto.

M.Schilleris supranta, jog žaliai balti sirgaliai tikisi pergalių, bet konkrečių komandinių „Žalgirio“ tikslų neįvardino. Tačiau atskleidė asmeninius lūkesčius.

„Dėl tikslų spręsime kartu su komanda. Kažkada susitiksime ir aptarsime. Būsime ramūs, kad ir ką nuspręstume. Bet tai vidinis dalykas. Taip darėme ir pernai, – sakė M.Schilleris. – Asmeniškai, nors tai jums ir neskambės įspūdingai, noriu būti geriausias, koks tik galiu būti. Kiekvieną dieną ir kiekvieną treniruotę. Žinau, kad tokių tikslų negali pasverti, tai nėra madinga ar skambu, bet tokia yra teisybė. Noriu tapti kuo įmanoma geresniu treneriu. Noriu vesti komandą į priekį, auginti ją, ar tai būtų žaidėjai ar trenerių štabas. Noriu gerinti savo supratimą, vadovavimą komandai rungtynių metu. Daug dalykų. Mano tikslas – kasdien tobulėti.“

Asmeninių ir komandinių tikslų M.Schilleriui padės siekti trylika žaliai baltų milžinų. 15min portale – Kauno „Žalgirio“ trenerio mintys apie kiekvieno auklėtinio asmenybės bruožus, žaidimo profilį ir vietą vizijoje.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Marek Blaževič
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Marek Blaževič

#1 Marekas Blaževičius (20 metų, 209 cm)

„Marekas yra atviras ir laisvai bendraujantis žmogus. Pagal savo amžių, jis yra labai subrendęs. Jis turi daug atsakomybių savo šeimoje, nors yra jaunas. Marekas gauna daug dėmesio, bet su šia situacija pernai susitvarkė puikiai. Mane stebino pastovūs klausimai apie Mareką. Visi labai daug kalbėjo apie jį, kad jis nerungtyniauja pakankamai. Bet jis su situacija susitvarkė labai profesionaliai. Mano akyse, tai didžiulis asmeninis Mareko pasiekimas.

Aš jį labai mėgstu. Marekas yra kovingas ir niekada nepasiduodantis. Nors jam tenka žaisti ir prieš šilto bei šalto mačiusius veteranus. Aš vertinu jo charakterio savybes ir džiaugiuosi, jog jis yra „Žalgiryje“. Nemanau, kad Mareko žaidimas per vasarą pasikeitė. Bet jis dirbo daug. Jis išbandė daug naujų dalykų, pradedant nuo jogos. Jis puikiai susidėliojo savo darbo planą ir atliko puikų darbą. Vėliau išvyko į Ameriką ir treniravosi ten, kas, manau, yra puiku. Tai pakeičia požiūrį, kai žaidi su skirtingais žaidėjais. Iš Mareko tikimės žingsnio į priekį. Jis savo pozicijoje pakilo į viršų. Jis tapo trečiu vidurio puolėju, kai pernai buvo ketvirtas. Dabar jis turės duoti rezultatą. Tai skirtingas vaidmuo. Tikiu, kad jis ir duos rezultatą.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

#4 Lukas Lekavičius (27 metai, 180 cm)

„Ar Lukas Lekavičius yra greičiausias krepšininkas Eurolygoje? Nemanau. Toks yra Shane'as Larkinas. Ar Lukas yra tyliausias? Taip galėtų būti. Visi žino, jog Lukas yra tylus. Bet jo asmenybė labai stipri. Jis yra žemas vyrukas didelių žmonių sporte. Jis yra atakuojantis gynėjas, kas reiškia, kad pagal poziciją tampa dar žemesniu. Jis visą jaunystę girdėjo replikas dėl savo ūgio ir kad nieko dėl to krepšinyje nepasieks. Bet jis tapo neįtikėtinu Eurolygos žaidėju. Greitis, pataikymas, taškų rinkimas... Jei nori pasiekti tokį lygį su tokiu ūgiu, turi įdėti velniškai daug darbo. Turi įtikėti savimi ir turi būti išties stipri asmenybė. Niekas jam iš dangaus nenukrito, jis viską pasiėmė pats.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Josh Nebo
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Josh Nebo

#7 Joshas Nebo (24 metai, 206 cm)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius