-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 09

„urBONUSas“: R.Seibutis – apie „Hiperbolę“ Saragosoje ir nepamirštamą NBA nuotykį

Renaldas Seibutis praėjusį savaitgalį Ispanijoje išgyveno dramą, kuri priminė jam vieną džiaugsmingiausių karjeros epizodų. Lemtingi baudų metimai ACB pirmenybėse 33 metų gynėją sugrąžino ir į laikus, kai ilgametis rinktinės narys buvo ir ant NBA slenksčio. Apie tai ir linksmybes Ispanijoje – naujausiame krepšinio podkasto „urBONUSas“ epizode.
Renaldas Seibutis podkaste pasakojo apie savo NBA nuotykį
Renaldas Seibutis podkaste pasakojo apie savo NBA nuotykį / 15min nuotr.

Likus 17 minučių iki Ispanijos čempionato rungtynių pradžios, Saragosos princo Filipo arenoje užgrojo pažįstama daina. Jos žodžiai ir ritmas suglumino. Tokių dainų paprasčiausiai nesitiki išgirsti prieš ACB mačą kažkur Ispanijos šiaurėje, Aragono regiono ir provincijos sostinėje.

Bet viskas ėmė aiškėti žvilgtelėjus į Renaldą Seibutį. Apšilinėdamas prieš dvikovą su Tenerifės „Iberostar“, 33-ejų lietuvis tyliai dainavo legendinį kūrinį.

Nesakyk kad toli,
nesakyk pamiršai;
jeigu aš pakely,
jei liepsnoja laužai

Per vienerias Ispanijos čempionato rungtynes R.Seibutis gauna pasireikšti daugiausiai komandoje – po 25 minutes, rezultatyvumu su 11,3 taško vidurkiu nusileidžia tik Stanui Okoye, dar atkovoja 2,2 kamuolio ir atlieka 1,9 rezultatyvaus perdavimo, o „Tecnyconta“ su 11 pergalių ir 10 pralaimėjimų ACB rikiuojasi devintoje vietoje.

R.Seibutis su bendražygiais sugrąžino miestelėnams tikėjimą savo krepšinio komanda. O ir patį lietuvį daugelis nesunkiai atpažįsta. Jam užtenka išeiti pro apartamentų duris pamėgto restoranėlio „Pajaros en La Cabeza“ šalia namų link, ir pažįstami virėjai jam jau ruošia pusryčius ar pietus.

„Mes galvojome, kad jis bus ramus, santūrus. Na, tipinis lietuvis , – į R.Seibučio atvaizdą ACB rungtynių programėlės viršelyje rodė Saragosos klubo komunikacijos vadovas Arturo, – Tačiau jis elgiasi kaip tikras italas!“

R.Seibučio atvaizdas dažnai patenka ant mačo programėlės viršelio, nes lietuvis – bene išraiškingiausias „Tecnyconta“ krepšininkas. Lietuvis vis dar užvedinėja tribūnas savo rankų mostais ir emocingais žaidimo epizodais. O paskutinių karjeros metų jis dar tikrai neskaičiuoja.

Štai Saragosoje jis lemiamais baudų metimais išplėšė pratęsimą, o vėliau jo metu įrideno svarbius taškus ir padėjo „Tecnyconta“ ekipai pasiekti svarbią pergalę Ispanijos čempionate.

Tas dramatiškas momentas prie baudų metimo linijos jam priminė pirmąjį auksinį prisiminą su Lietuvos U21 rinktine.

R.Seibučio Karjeroje būta ir daugiau įdomių prisiminimų. Mažai su kuo jis aptarinėjo savo NBA nuotykį, kai 2007-ųjų NBA naujokų biržoje buvo pašauktas „Dallas Mavericks“ 50-uoju šaukimu.

„Atsikėliau ir „Mavericks“ skautas Alvydas Pazdrazdis sako: sveikas atvykęs į NBA, sveikas atvykęs į Dalasą! Reikia, kad atsigautum greičiau į Dalasą, nes imame tave į vasaros lygą, - juokėsi R.Seibutis. - Vėl viskas verčiasi. Atrodo, jau už kelių dienų turėjau važiuoti į Lietuvos rinktinę, o čia atsirado gyvenimo šansas.“

Apie tai ir daugiau – naujausiame krepšinio podkasto „urBONUSas“ epizode.

Renaldas Seibutis krepšinio podkaste „urBONUSas“ apie: Hiperbolės dainas Saragosoje (00:45); ne lietuviškas savo manieras (03:30); auksinius baudos metimus Lietuvos rinktinei (07:30); dviprasmiškus FIBA lango jausmus (17:50); šaukimą NBA naujokų biržoje (22:50); jaudinantį kvietimą į „Mavericks“ (28:21); dalyvavimą NBA mainuose ir gautą „Cavaliers“ aprangą (36:00); perėjimą iš „Sakalų“ į „Olympiakos“ (39:40); R.Seibučio valdomo klubo Palangoje ateitį (47:15).

Podkasto „urBONUSas“ taip pat ieškokite portale 15min ir 24sek, 15min audio programėlėje 15min Klausyk, kitose platformose „Podbean“, „SoundCloud“, „Spotify“.

15min pristatė pirmąją mobiliąją programėlę Lietuvoje, skirtą išskirtinai tik lietuviškam informaciniam ir pramoginiam audioturiniui. Programėlę 15min Klausyk jau galima nemokamai parsisiųsti iš „Google Play“ ir „App Store“ parduotuvių.

Norintys pasiklausyti įdomiausių 15min straipsnių, dienos naujienų ar podkastų, vadinamųjų tinklalaidžių, savo kompiuteriuose tai galės padaryti įvedę adresą www.15min.lt/klausyk.

Klausykite „urBONUSo“ kiekvieną savaitę. Šiame krepšinio podkaste girdėsite išsamius žurnalisto Donato Urbono pokalbius su savo sričių profesionalais, artimiau susipažinsite su spalvingomis krepšinio asmenybėmis ir jų darbo užkulisiais, klausysite diskusijas apie aktualiausius įvykius krepšinio pasaulyje.

Podkastai Lietuvoje yra dar neišplėtotas medijų žanras, tačiau pasaulyje jie yra labai populiarūs – vien JAV jų mažiausiai kartą per mėnesį klausosi 67 milijonai žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius