-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 10 23

Valensijoje įsikūręs B.Motumas: „Mūsų tikslas turi būti Eurolygos atkrintamosios“

Buvęs žalgirietis Brockas Motumas praėjusiame sezone padėjo Stambulo „Anadolu Efes“ komandai nužygiuoti iki pat Eurolygos finalo, o šį sezoną australas verčia naują karjeros puslapį su keturiskart Europos taurės laimėtoja „Valencia“.
Brock Motum
Brock Motum / Euroleague.net

„Pasiekti finalo ketvertą buvo puiki patirtis, nors finale mums šiek tiek pritrūko, – sakė 29-erių aukštaūgis. – Tai buvo nuostabus sezonas, pasiekėme užsibrėžtus tikslus, kuriuos, tikiuosi, pavyks atkartoti Valensijoje. Ši ekipa turėjo sėkmingą sezoną Europos taurėje, išlaikė branduolį, pridėjo kelis naujus žaidėjus, įskaitant mane. Tikiuosi, kad stiprėsime ir augsime kartu.“

Profesionalo karjerą B.Motumas pradėjo 2013-aisiais, kuomet sukirto rankomis su Bolonijos „Granarolo“ ekipa iš Italijos.

Po sezono australas grįžo į gimtinę, o 2015-aisiais persikėlė į Kauną, kur žaliai-baltus marškinėlius vilkėjo du sezonus iš eilės.

Solidus sezonas „Žalgiryje“ jam užtarnavo pelningą „Anadolu Efes“ pasiūlymą, o dabar – naujasis karjeros etapas Valensijoje.

VIDEO: Focus on: Brock Motum, Valencia Basket

„Klimatas Valensijoje yra puikus, paplūdimiai ir senamiestis – labai gražūs, – įspūdžiais dalijosi B.Motumas. – Žmonės čia yra svietingi, o šį miestą noriu ištirti dar labiau. „Valencia“ turi krepšinio tradicijas bei nori patriukšmauti Eurolygoje. Tikiuosi prie to prisidėti savo patirtimi, bei pagelbėti komandai.“

Penktąjį sezoną Eurolygoje pasitikęs B.Motumas yra laiko patikrintas snaiperis. Net 41,8 proc. tolimų australo metimų per 117 mačų stipriausiame Senojo žemyno turnyre pasiekė tikslą.

Komplimentų naujajam komandos draugui negailėjo ir „Valencia“ žaidėjai.

„Jis jau keletą sezonų žaidžia Eurolygoje ir apie šį turnyrą žino viską. Tai intelektuali asmenybė bei protingas žaidėjas“, – sakė puolėjas Aaronas Doornekampas.

„Brockas yra puikus metikas, baudžiantis varžovus tolimais metimais. Jis stipriai padeda mums dėl savo sugebėjimų gynyboje bei atkovotų kamuolių“, – australą įvertino komandos lyderis Bojanas Dubljevičius.

„Man labai patinka, kaip jis rungtyniauja, – mintimis dalijosi Jordanas Loydas. – Brockas labai ryžtingas. Kai pažiūri į jį, pagalvoji, ką jis čia daro, bet jis puikiai atakuoja krepšį, turi greitą pirmą žingsnį, puikiai dirba kojomis, gali užbaigti atakas arčiau krepšio. Jis mums prideda kokybės ties visais žaidimo aspektais.“

Praėjusį pavasarį Vitorijoje per žingsnį nuo šlovės buvęs 29-erių aukštaūgis, dabar kaip niekada stipriai pasiryžęs pasiekti išsvajotą viršūnę.

„Turiu išsikėlęs tikslus, kuriuos noriu pasiekti. Kasdien atsikeliu norėdamas dirbti ir tobulėti. Nėra ribų, ką „Valencia“ gali pasiekti. Manau, kad galime galvoti apie atkrintamąsias, o ten nutikti gali bet kas. Mūsų tikslas turi būti atkrintamosios“, – sakė B.Motumas.

„Valencia“ sezoną Eurolygoje pradėjo trimis pralaimėjimais iš eilės bei žygiuoja paskutinėje turnyrinės lentelės vietoje. Ketvirtadienį B.Motumas su kompanija vyks į Tel Avivą, kur jų lauks „Maccabi“ testas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius