Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 24

Vėl kartu: įspūdingi Šaro ir Pau žaidimo epizodai prieš 20 metų

Prieš 20 metų jie buvo komandos draugais. Dabar vienas iš jų jau pripažintas treneris, o kitas – vis dar rungtyniaujantis 40 metų veteranas. Ispanijos ACB lyga kviečia prisiminti prieš du dešimtmečius kartu žaidusių ir dabar vėl jėgas suvienysiančių Šarūno Jasikevičiaus ir Pau Gasolio žaidimo epizodus.
Pau Gasolis ir Šarūnas Jasikevičius prieš 20 metų
Pau Gasolis ir Šarūnas Jasikevičius prieš 20 metų / Euroleague.net nuotr.

Kylančiai Ispanijos krepšinio žvaigždei P.Gasoliui tai buvo paskutinis sezonas prieš išvykstant į NBA, kai Š.Jasikevičius būdamas 24-erių atvyko į Kataloniją iš Liublianos „Olimpija“ klubo.

Pau ir Šaro duetas 2000–2001 m. sezone padėjo „Barcai“ laimėti Ispanijos čempionatą ir šalies Karaliaus taurę.

Tiesa, užkariauti Europos jiems nepavyko – nors Eurolygos grupių etape „Barcelona“ užėmė pirmąją vietą, jau aštuntfinalyje ji skaudžiai krito prieš Trevizo „Benetton“ klubą.

Pau ir Šaras tą sezoną buvo rezultatyviausi „Barcos“ žaidėjai Eurolygoje – vidutiniškai per rungtynes jie rinko 18,5 ir 14 taškų. P.Gasolis dar pridurdavo po 6 atkovotus kamuolius, o Š.Jasikevičius – po 5,6 rezultatyvaus perdavimo.

Įdomu tai, kad trečias pagal rezultatyvumą komandoje tą sezoną buvo Artūras Karnišovas (13,9 taško), o penktas – dar viena katalonų krepšinio legenda Juanas Carlosas Navarro (12,7).

ACB lygoje Šaro statistika siekė 13,9 taško ir 5 rezultatyvius perdavimus, o P.Gasolis rinko kuklesnius skaičius – 11,4 taško ir 5,2 sugriebto kamuolio.

Praėjus 20 metų, P.Gasolis ir Š.Jasikevičius turės galimybę ištaisyti istorinę klaidą ir triumfuoti Eurolygoje.

44-erių lietuvio treniruojama „Barca“, šiuo metu pirmaujanti Eurolygoje, vakar oficialiai pranešė apie sudarytą sutartį su 40-mečiu katalonu, kuris bandys siekti pirmojo savo karjeros Eurolygos trofėjaus.

Šia proga ACB lyga prisiminė ir 2000–2001 m. sezoną, kuriame Šaras dar skirstė perdavimus P.Gasoliui, o ne dalijo jam nurodymus mindžikuodamas prie šoninės linijos.

Beveik trijų minučių klipe – šūsnis juvelyrinių Šaro perdavimų, kurių daugelis pasibaigė triuškinančiais Pau dėjimais.

Kviečiame pasigrožėti duetu, kuris vėl suvienys jėgas Barselonoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius