Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 29

Vokietijos žiniasklaida: šventė karo lauko ligoninėje ir liaupsės beprotiškai žaliai armijai

Berlyno dienraščiai neslepia – traumų išvargintos Berlyno ALBA pergalė prieš Kauno „Žalgirį“ ketvirtadienio vakarą stipriai, bet maloniai nustebino. Bet vis didesnę meilė oranžiniam kamuoliui jaučianti Vokietijos sostinė priežasčių džiaugtis šią savaitę turėjo ir daugiau.
ALBA – „Žalgiris“
ALBA – „Žalgiris“ / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Ketvirtoji pergalė Eurolygoje. ALBA laimėjo 10 tūkst. sirgalių akivaizdoje, iš kurių apie 1 tūkst. sudarė lietuviai. Bet po vienuolikos turų sostinės klubas vis dar yra tik trečias nuo galo“, – į euforiją nepuolė „Kicker“.

Šis žiniasklaidos kanalas pažymi, kad stipriai įkaitinta atmosfera šeimininkus nemaloniai nustebino, tad jie kur kas geriau pradėjo rungtynes ir jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą.

„Maža to, ALBA užčiuopė „Žalgirio“ Achilo kulną. Per pirmą kėlinį pro šalį skriejo net devyni kauniečių metimai ir tai leido truktelėti į priekį“, – antrina „Sport Bild“.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./KC Riversas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./KC Riversas

„Berliner Zeitung“ džiaugiasi, kad pergalė pasiekta ypač sudėtingomis aplinkybėmis, kai ALBA stovyklą yra išguldžiusi traumų ir ligų epidemija.

Anot šio dienraščio žurnalisto Chtistiano Katnnerio, 2019-ųjų rudenį ALBA galima palyginti su karo lauko ligonine. Johannesas Thiemannas, Stefanas Peno, Timas Schneideris ir Tyleris Cavanaughas yra traumuoti ir praleido ketvirtadienio akistatą.

„Dar likus pusantros valandos iki rungtynių pradžios nemažai žaliais marškinėliais pasipuošusių sirgalių užpildė tribūnas, fotografavosi šalia esančios didžiulės eglutės ir arenos viduje bei iš širdies traukė pirmąsias lietuviškas dainas. "Žalgirio" sirgaliai ketvirtadienio vakarą sukūrė neįprastą atmosferą, tačiau ALBA vis tiek nugalėjo Kauną“, – rašo „Berliner Zeitung“.

Vokiečiai taip pat pažymi ketvirtadienį sulaukę ir daugiau gerų naujienų. Likus valandai iki rungtynių pradžios Eurolygos bosas Jordi Bertomeu užsiminė, kad ateityje ALBA gali suteikti A licenciją, jei klubas įgyvendins kelis smulkius reikalavimus. Tiesa, kokie jie, kol kas neskelbiama.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Edgaras Ulanovas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Edgaras Ulanovas

„Sėkmingas ALBA vakaras visomis prasmėmis“, – entuziastingai trimituoja ir „Der Tagesspiegel“.

„Vokietijos krepšinio sirgaliai į Eurolygą kartais žiūri su tam tikru įtarumu, tačiau ketvirtadienio vakaras parodė, kad Berlynas stipriausioje Europos krepšinio lygoje turi didžiulę perspektyvą. J.Bertomeu gyrė berlyniečius už puikias startines pozicijas ir pabrėžė, kad ALBA tikrai yra vienas realiausių pretendentų gauti ilgalaikę vietą. O tuomet prasidėjo tikrasis gyvenimas. ALBA prieš save turėjo ne tik Lietuvos čempioną, bet ir visą būrį beprotiškų žaliai baltų sirgalių, tačiau vis tiek sugebėjo išlaviruoti ir laimėti šias lenktynes“, – rašo pastarojo dienraščio žurnalistas Leonardas Brandebeckas.

Jo nuomone, „Žalgirio“ laivas galėjo ir nesudužti, jei kauniečiai savo gretose būtų turėję buvusį ALBA žaidėją Marių Grigonį, nes taiklumo prie tritaškio linijos šį kartą ypač trūko.

„Dėl traumų stipriai kenčiantis Aito Garcia Renesesas sugebėjo iškovoti labai sunkią, tačiau ypač svarbią pergalę. Berlynas kauniečiams ir toliau lieka nepaimama tvirtovė – čia ALBA laimėjo visas keturias tarpusavio rungtynes. Pergalė – ir šviežias oro gurkšnis, leidžiantis komandai bent kiek atsiplėšti nuo Eurolygos turnyro lentelės dugno“, – rašo Dietmaras Wenckas iš „Berliner Morgenpost“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius