Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 26 /21:55

Vyriausybės aliarmas: „Žalgiriui“ siūlo nežaisti arba neįleisti žiūrovų

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) Ekstremalių situacijų operacijų centras trečiadienio vakarą kreipėsi į Kauno „Žalgirį“, rekomenduodamas atidėti penktadienį Kaune numatytas Eurolygos krepšinio rungtynes su Milano „Olimpia“ arba jas žaisti be žiūrovų. Tiesa, „Žalgiris“ susitikimo atšaukti bent kol kas nežada.
Rungtynės „Žalgirio“ arenoje
Rungtynės „Žalgirio“ arenoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Suprantame, kad Lietuvoje krepšinis ne veltui vadinamas antrąja religija ir sirgaliams tai tikrai būtų nemenkas praradimas, tačiau šiuo metu būtina imtis visų įmanomų prevencijos priemonių, kurios gali padėti apsaugoti Lietuvos žmones – jų sveikatą ir gyvybę nuo pavojingo COVID-19 protrūkio Lietuvoje“, – rašoma sveikatos viceministro Algirdo Šešelgio pasirašytame rašte.

SAM rašte, kurio pilną versiją pavyko gauti 15min, baiminamasi, kad, „jei virusas būtų įvežtas į Lietuvą ir išplistų arenoje, talpinančioje daugiau nei 15 tūkst., žiūrovų, COVID-19 protrūkį suvaldyti būtų itin sunku“.

„Žalgirio“ gautame kreipimesi vardinamos rizikos ir pavojai, kuriuos kelia koronavirusas Europoje ir pasaulyje.

„Prašome solidarizuotis su pastangomis įveikti pavojingą COVID-19 situaciją visame pasaulyje bei susitelkti tam, kad grėsmės būtų suvaldytos tinkamai. Prie to turime prisidėti visi“, – rašoma SAM kreipimesi į „Žalgirį“.

Tiesa, pažymima, kad, jei nėra galimybės rungtynių atidėti, rekomenduojama laikytis visų būtinų profilaktikos priemonių, kurios leistų sumažinti viruso atkeliavimą į Lietuvą.

Toliau rašte – visa šūsnis rekomendacijų „Žalgirio“ klubui, kurių patariama laikytis arenoje rungtynių metu. Pavyzdžiui, rankų dezinfekatoriai, specialios kaukės, užtikrintas didesnis skaičius medicinos personalo.

Taip pat „Žalgirio“ paprašyta su pateiktomis rekomendacijomis supažindinti sirgalius lietuvių, anglų ir italų kalbomis.

Eurolygos rungtynės Kaune turėtų prasidėti penktadienį 20 val.

Anksčiau trečiadienį „Žalgirio“ klubas išplatino pranešimą, kuriame žada imti visų reikiamų priemonių, kad užtikrintų maksimalią sirgalių apsaugą nuo pavojų sveikatai.

VIDEO: Specialistės patarimai, kaip apsisaugoti nuo koronaviruso

Lietuvos čempionai prašė nevykti į rungtynes Italijos krepšinio sirgalių, taip pat siūlė likti namuose tiems, kurie neseniai lankėsi Kinijoje arba Italijoje.

Taip pat „Žalgiris“ pasiliko teisę neįleisti į areną sirgalių, dėl kurių sveikatos gali kilti abejonių.

Primename, kad trečiadienį Lietuvoje dėl pasaulyje siaučiančio ir plintančio koronaviruso buvo paskelbta ekstremali padėtis.

Dar antradienį „Eurohoops“ skelbė, jog Eurolyga nusprendė nekeisti tvarkaraščio ir mačas Kaune turėtų būti sužaistas, kaip ir buvo numatyta iš anksto.

Pirmadienį Lietuvos sveikatos apsaugos ministerija sušaukė skubią spaudos konferenciją, per kurią buvo užsiminta ir apie krepšinį. Tiesa, galutinis sprendimas dėl rungtynių organizavimo ar atšaukimo buvo paliktas organizatoriams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius