Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 05

M.Schilleriui – italų profesoriaus pagarba: „Iš „Žalgirio“ pavogiau keletą dalykų“

Kauno „Žalgiris“ įnirtingoje ir dramatiškoje kovoje 64:69 krito prieš Milano „Olimpia“. Keturiskart Eurolygoje triumfavęs 61-erių metų Italijos klubo strategas Ettore Messina iškovojo 250-ąją pergalę karjeroje, po kurios negailėjo gerų žodžių tiek Lietuvos čempionų, tiek Martino Schillerio adresu.

Mūšis Nemuno salėje priminė šunų pjautynes, skirtingai nuo paskutinės „Olimpia“ akistatos praėjusį trečiadienį Milane, kai „dizaineriams“ Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkai atseikėjo net 100 taškų.

Gynybinio stiliaus rungtynėse Kauno „Žalgiris“ klimpo trenerio Ettore Messinos paruoštuose spąstuose, bet lengvai kvėpuoti nedavė ir varžovams iš Italijos.

Šeimininkai nė viename iš keturių kėlinių nepasiekė 20 pelnytų taškų ribos, lygiai kaip ir „Olimpia“.

VIDEO: Nebenustygsta vietoje: vokalus M.Schilleris šaukė ir lipo ant parketo

Italų profesoriumi vadinamas E.Messina „Žalgirio“ arenoje skambėjo bene garsiausiai – keikėsi tiek italų, tiek anglų kalbomis. Ypatingai po Jeremy Evanso pražangų ir sprendimų.

Šis krepšininkas starto penkete pakeitė antrą pagal naudingumą ekipos žaidėją traumuotą Zachą LeDay, kuris pernai žaidė Kaune. Vieniems turnyro lyderių padėti negalėjo ir pagrindinis „Olimpia“ įžaidėjas Malcolmas Delaney.

Ketvirtojo kėlinio viduryje Marius Grigonis sulaukė techninės pražangos, bet pažadino „Žalgirį“. M.Grigonis smeigė tritaškį, tolimą metimą pridėjo ir Lukas Lekavičius, o šeimininkų deficitas ištirpo iki 2 taškų – 57:59.

Lemiamu metu įspūdingą bloką žalgiriečiui uždėjo Kyle'as Hinesas, o tvirčiau pabaigą sužaidusi „Olimpia“ iškovojo antrąją pergalę prieš „Žalgirį“ šį sezoną.

VIDEO: Nervų karas Kaune: lemtingos žalgiriečių klaidos ir karštos emocijos

„Manau, kad įveikėme labai gerą komandą. Pagal žaidime juntamą trenerio ranką, organizuotumą ir pastangas aikštelėje „Žalgiris“ yra viena geriausių Eurolygos komandų, – po pergalės sakė Ettore Messina. – Žalgiriečių rodoma kokybė gynyboje buvo įspūdinga, nes jie kamuolį spaudė visas 40 minučių. Nėra lengva žaisti prieš „Žalgirį“. Jei neklystu, namuose jie laimėjo 7 rungtynes iš eilės. Neturėjome pagrindinio įžaidėjo, bet Michealas Rollas atliko įspūdingą darbą tiek gynyboje, tiek puolime. Mūsų gynyba buvo tokia, kokios reikės atkrintamosiose. Tai buvo atkrintamųjų lygio mačas. Dabar visos rungtynės yra atkrintamųjų lygio. Esu laimingas dėl pergalės. Tikiuosi, kad artimiausiuose mačuose užbaigsime darbą.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./ Etore Messina
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./ Etore Messina

– Surinkote mažai taškų. Tai dėl nuovargio ar geros „Žalgirio“ gynybos?

– Tai kombinacija. Prisidėjo ir tai, kad pralaimėjome namuose, žaidėjai jautė įtampą ir nervus, nes nenorėjo vėl pralaimėti. Tai normalu. Eurolyga yra keista. Vakar matėme kaip „Anadolu Efes“ 30 taškų persvara pervažiavo CSKA, nors prieš tris mėnesius pralaimėjo ant 35 taškų. Visiems pasitaiko pamesti tašką ir pralaimėti rungtynes. Prieš dvi dienas nerodėme tinkamos gynybos. „Fenerbahče“ turėjo puikų vakarą puolime ir nusipelnė pergalės. Šiandien buvo tokios rungtynės, negalime jų lyginti. Tai nereiškia, kad trūko kokybės ar kažkas buvo blogai. Mūsų vertinimo samprata skiriasi.

K.Kavolėlio/KKF nuotr./Shavonas Shieldsas ir Kyle'as Hinesas
K.Kavolėlio/KKF nuotr./Shavonas Shieldsas ir Kyle'as Hinesas

– Po pirmųjų rungtynių Milane davėte patarimų Martinui Schilleriui. Kiek neįprastas jums tuomet buvo jo prašymas ir kaip jūsų akimis Martinui sekasi dirbti pirmajame sezone Eurolygoje?

– Pirmiausia, manau, kad jis puikiai išauklėtas vyrukas. Mums neteko susitikti JAV, bet tą padarėme Europoje. Jis pagarbus bei gerai supranta žaidimą. Tiesą sakant, aš pavogiau keletą dalykų iš to, ką daro „Žalgiris“, ir panaudojau savo komandos žaidime.

Manau, kad jis puikiai tvarkosi Kaune. Nėra lengva atvykti į kitą šalį, kitą kultūrą. Prieš sezoną jis neteko Patricio Garino, kuris turėjo būti svarbia „Žalgirio“ žaidimo dalimi. Jis būtų žaidęs trečiu numeriu, o Grigonis būtų didelis atakuojantis gynėjas. Šiandien Martinas neturėjo Milaknio. Manau, kad „Žalgirio“ gynyba yra aukšto lygio, o puolimas, kaip ir pas daugelį, priklausomas nuo pataikymo.

Martinas atlieka puikų darbą ir nesakau to šiaip sau. Aš tikrai taip galvoju.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martinas Schilleris
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martinas Schilleris

– Pastaruoju metu lietuviai kenčia nuo danų krepšininkų. Kaip Shavonui Shieldsui sekasi šį sezoną ir kaip sekėsi šiame mače?

– Jis žaidžia nuostabų sezoną, mes labai džiaugiamės juo. Shavonas puikiai žaidžia ir puolime, ir gynyboje. Jis priima sprendimus, šiandien irgi buvo svarbi pergalės priežastis. Mes labai džiaugiamės juo, žinoma.

– Kaip bandėte stabdyti Marių Grigonį ir koks buvo gynybinis planas prieš „Žalgirį“?

– Turi aikštelėje įdėti visas pastangas. Tu negali visiškai sustabdyti Grigonio. Gali bandyti apsunkinti gyvenimą, bet negali visiškai sustabdyti. Tokio lygio žaidėjai turi daug privalumų. Gali tikėtis, kad pavyks sumažinti metimų, prisilietimų prie kamuolio skaičius. Manau, kad šiandien pagalba iš silpnosios pusės buvo gera. Lemiamas epizodas, kai Kyle‘as blokavo metimą. Tokios gynybos prieš „Fenerbahče“ neturėjome. Esame komanda, kuri daug dirba gynyboje. Šiandien vėl tą parodėme ir laimėjome rungtynes. Buvo atkaklus mačas, kuris galėjo baigtis bet kaip. Nors persvara nebuvo didelė, bet pirmavome beveik visą mačą. Nėra lengva primauti 3-4 taškais ir išlaikyti ramybę. Turiu pagirti žaidėjus, kurie labai stengėsi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius