Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 26

Skambiai „Žalgirį“ nurašęs juodkalnietis teisinosi Šarūnui Jasikevičiui

„Na, spėju, manęs laukia keli sunkūs klausimai“, – prieš interviu Miunchene šyptelėjo Dejanas Radonjičius. Miuncheno „Bayern“ treneris plačiai išsišiepė išgirdęs klausimą, kurio ir laukė „Audi Dome“ arenoje. „Žalgirio“ sirgaliai dar nepamiršo jo ironiškos šypsenos, praėjusį sezoną laidojusios kauniečių galimybes patekti į Eurolygos atkrintamąsias. 49-erių juodkalniečiui šia tema po to teko teisintis net ir Šarūnui Jasikevičiui.
Penktadienis | Eurolyga | „Bayern“ – „Žalgiris“ | 21:30 | Miunchenas

„Nemanau, kad jie realūs“, – pernai reguliariojo sezono finišo tiesiojoje Kauno „Žalgirio“ šansus patekti į ketvirtfinalį su ironiška šypsena įvertino Dejanas Radonjičius.

Miuncheno „Bayern“ treneris tada nė nesapnavo, kad „Žalgiris“ gali finišuoti 6 pergalėmis iš 6 ir įšokti į geriausiųjų aštuonetą. Įdomus sutapimas – „Bayern“ sutikę žalgiriečiai vėl turi organizuoti naują stebuklingą planą. Šį kartą – kad atgaivintų atkrintamųjų viltį Eurolygos sezonui dar tik įpusėjus.

Ironiška Dejano Radonjičiaus šypsenėlė vėliau sukosi visuose klipuose, kurie iliustravo neįtikėtiną „Žalgirio“ žygį į 2019-ųjų Eurolygos ketvirtfinalį.

Net ir artėjančią „Žalgirio“ ir „Bayern“ dvikovą anonsuojanti oficiali Eurolygos svetainė priminė šią 49-erių specialisto citatą.

Lyg prisiminimų būtų maža, į Miuncheną atvyksta ir ne visada su komanda keliaujantis „Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris.

„Įmanoma“, – tada jis spaudos konferencijoje patikslino trenerį, kai šis suglumęs po klausimo atsisuko į lietuvį pasiteirauti, ar „Žalgiris“ dar turi matematinių atkrintamųjų vilčių.

Paklaustas, kodėl taip pesimistiškai tada vertino „Žalgirio“ galimybes, D.Radonjičius greitai pataisė žurnalistą.

„Ne pesimistiškai, o realistiškai“, – patikslino treneris.

Pasirodo, vasarą D.Radonjičius apie tai kalbėjosi ir su Š.Jasikevičiumi. Apie ką ir kaip – strategas išlaikė paslaptyje. Bet tai turėjo būti linksmas pokalbis, nes „Žalgiriui“ visa ta istorija pasibaigė laimingai.

„Žalgiriečių tvarkaraštis buvo tiesiog beprotiškas. Jie žaidė prieš pagrindinius varžovus jų arenose. Ar jūs to tikėjotės? Abejoju, ar kas nors tikėjosi, – Miunchene pasakojo D.Radonjičius. – Iš mano pusės „Žalgiriui“ tik didžiausia pagarba. Lietuva yra krepšinio šalis, o „Žalgiris“ yra didelis klubas. Didžiulė pagarba Šarui. Tiesiog taip kalbėjau tik dėl tvarkaraščio. Nebuvo jokių kitų paslėptų minčių.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Dejanas Radonjičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Dejanas Radonjičius

Nei tada, nei dabar „Žalgirio“ galimybės žaisti ketvirtfinalyje neatrodo labai realiai.

9 pralaimėjimus iš eilės patyręs „Žalgiris“ yra paskutinis visoje Eurolygoje. Nors ir „Bayern“ neturi kuo labai didžiuotis, vokiečiai į savo sąskaitą per 15 rungtynių įsirašė 6 pergales – trimis daugiau nei žalgiriečiai.

„Apie stebuklus kalbėti dar per anksti. Kiek sužaidėme rungtynių? 2-3 rungtynės gali iškart keisti situaciją. Prisiminkite praėjusio sezono pabaigą“, – šyptelėjo D.Radonjičius.

Specialistas nesureikšmina žalgiriečių pozicijų. Štai paklaustas, ar „Bayern“ sutinka turnyro lentelės autsaiderį, D.Radonjičius smarkiai nusistebėjo.

„Kauno „Žalgiris“? Viskas gali labai greitai keistis. Tikiuosi, dar ne rytoj Miunchene (šypsosi.).

Bet iš „Žalgirio“ visada turi tikėtis stiprių dalykų. Pergalė prieš „Fenerbahče“, pratęsimas Maskvoje... Dar tos traumos, Grigonis...

Turime būti pasiruošę žaisti prieš „Žalgirį“ kaip prieš gerą komandą. Fantastiška gynyba, kuriai reikės maksimalios mūsų energijos ir koncentracijos.

Jie geri kaip komanda. Kai ruoši planą, negali galvoti apie 1-2 krepšininkus. Reikia stabdyti juos kaip komandą, – pabrėžė D.Radonjičius. – Tai ne tik šio sezono, bet ir pastarųjų sezonų aspektas. Turbūt tai dėl trenerio. Tai jo darbo įvertinimas. Jeigu galvotume kitaip, mūsų šansai būtų labai maži.“

„Bayern“ yra banguojanti komanda.

Su 12 pergalių iš tiek pat galimų „Bayern“ nepralaimi Vokietijos čempionate.

Eurolygoje Miuncheno krepšininkai sezono pradžioje vertė iš sportbačių Milano „Olimpia“ bei Madrido „Real“, bet gavo triuškinančius niuksus nuo Valensijos ar Vitorijos komandų.

„Nuo pat pasiruošimo sezonui mus lydėjo visokios problemos. Be to, turėjome labai sunkų tvarkaraštį. Bet, tikiuosi, artimiausiu metu turėsime daugiau sveikų žaidėjų ir galėsime sulaukti daug pergalių“, – vylėsi specialistas.

Daug prie to prisidėjo traumos. Tik neseniai į rikiuotę grįžo puolėjas Joshua Huestis, iškart ėmęs rinkti vid. po 10 taškų. Po traumos dar tik įsibėgėja „Bayern“ atakų organizatorius Nihadas Djedovičius, turėjęs praleisti 9 Eurolygos mačų atkarpą.

Nors Bavarijos sostinės krepšinio vėliavnešiu tapo solidžią NBA statistiką rinkęs Gregas Monroe, „Bayern“ to nepakanka skinti pergalių.

„Negalima jo lyginti su Derricku Williamsu. Bet man, kaip treneriui, labai įdomu rasti būdų, kaip jį geriausiai išnaudoti. Monroe kitoks nei Williamsas, bet jam sekasi neblogai. Jis turėjo ir labai labai gerų mačų, kitą kartą gal ne taip sekėsi, bet kaip Eurolygos naujokui tai normalu. Tikiuosi, kad ateityje mes sulauksime jo geriausios versijos. Galbūt jau rytoj“, – šyptelėjo D.Radonjičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius