Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 28

„Žalgirį“ pasveikinęs E.Messina: „Eurolygoje sunkiau patekti į atkrintamąsias nei NBA“

Koronaviruso pabūgę aistruoliai penktadienio vakarą fiksavo žemiausią šio sezono „Žalgirio“ arenos lankomumą, tačiau neįprastas palaikymas nesutrukdė Kauno „Žalgirio“ (11-15) ekipai triumfuoti pratęsimo pareikalavusioje dramoje. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai Milano „Olimpia“ (11-15) krepšininkus įveikė 105:97 (27:25, 26:19, 19:27, 19:20, 14:6).

„Sveikinimai „Žalgiriui“. Manau, kad žiūrovams šios rungtynės turėjo patikti, nes abi komandos žaidė išties gerai. Galiausiai, „Žalgiris“ nusipelnė pergalės. Labai gaila auklėtinių, kurie išvykose kaunasi ir žaidžia gerai, bet dėl įvairių ir skirtingų priežasčių mums pasiekti pergalei vis kažko pritrūksta. Šiandien sudėtingoje arenoje sugebėjome sugrįžti į rungtynes, o tai džiugina“, – po dvikovos kalbėjo E.Messina.

Nors tarpusavio akistatų taškų santykis yra Italijos klubo pusėje, tačiau penktadienio vakarą pasiekta pergalė žaliai baltus laikinai kilstelėjo į 10-ąją turnyrinės lentelės poziciją.

„Olimpia“ treneris atskleidė, jog niekada netikrina komandų išsidėstymo lentelėje, o patekti į Eurolygos atkrintamąsias yra sunkiau nei NBA, kurioje jis eidamas asistento pareigas praleido pastaruosius penkerius metus.

„Niekada netikrinu turnyrinės lentelės, – po pralaimėjimo Kaune kalbėjo E.Messina. – Nedariau to net tada, kai sezono pradžioje įveikdavome labai geras komandas. Aš koncentruojuosi tik į būsimą mačą. Nemanau, jog Eurolygoje galima kažką nuspėti ir planuoti. Čia įvyksta daug siurprizų, nežinia, kas gali nutikti. Deja, bet dėl vietos atkrintamosiose kovojančios komandos yra priklausomos ne tik nuo savęs, bet ir nuo kitų. Turime tiesiog ruoštis rungtynėms ir žaisti, negalime pasiduoti spaudimui.

Pasakysiu dar vieną dalyką. NBA į atkrintamąsias varžybas patenka 16 iš 30 komandų. Vadinasi, daugiau nei 50 procentų. Tuo metu Eurolygoje – 8 iš 18, o tai yra ženkliai mažiau už 50 proc.

Nenoriu nieko įžeisti, bet 4 ar 5 vietos yra rezervuotos didžiosioms komandoms. Kai kalbame apie „Barcelona“, Madrido „Real“ ar CSKA, tu žinai, jog jos visada bus atkrintamosiose. Sudėtys, pajėgumas – jos iš anksto yra aštuntuke.

Vadinasi, kad likusios 13 ar 14 ekipų kovoja dėl 3 ar 4 laisvų vietų. Tai labai sudėtinga. Aš tą žinojau prieš atvykdamas. Žinojau, jog svarbaus krepšininko trauma daug ką gali nulemti. Gera atkarpa gali būti labai svarbi. Taip jau yra. Turime būti kantrūs ir žiūrėti, kas iš to išeis.“

Nuo išsvajoto aštuoneto „Žalgirį“ skiria viena pergalė, o iki reguliaraus sezono pabaigos liko 8 mačai.

Galingą žaidimą antroje sezono pusėje demonstruojantys žalgiriečiai iškovojo jau 8-ąją pergalę per pastaruosius 11 susitikimų, tuo metu gilyn klimpstantys Ettore Messinos kareiviai krito jau 13-ąjį kartą per paskutinius 17 mūšių.

„Šį sezoną pilna sudėtimi žaidėme 5 ar 6 susitikimus. Trūksta nuoseklumo. Žaidėjai grįžta ir vėl iškrenta. Turėjome atlikti keletą keitimų, nes manėme, kad tokiu būdu galėsime pakelti žaidimo lygį. Tik tiek. Nauja komanda, naujas treneris, nėra nuoseklumo. Mes dar mokomės, bet žaidžiame kietai ir labai stengiamės. Manau, kad viskas eis tik į gerą pusę“, – stringančio sezono pasekmes aiškino E.Messina.

Amerikietiškus kalnelius priminusioje penktadienio dvikovoje Kaune „Žalgiris“ tai kilo, tai leidosi, tačiau likus pusketvirtos minutės iki ketvirtojo kėlinio buvo sukaupęs 10 taškų pranašumą.

Vis dėlto nediduko įžaidėjo Kieferio Sykeso vedama „Olimpia“ spurtavo 13:3 bei mačą perkėlė į pratęsimą.

„Manau, kad triskart gerai apsigynėme, o puolime neskubėjome, – apie ketvirtojo kėlinio spurtą kalbėjo E.Messina. – Kalebas Tarczewskis suteikė mums gero balanso prieš varžovų besikeičiančią gynybą. Jis gerai leidosi po krepšiu ir ten priimdavo perdavimą. Neskubėjome, susikūrėme metimus ir pataikėme. Jei tokiame lygyje pavyksta susikurti gerą progą, tai yra geriausia, ko galime prašyti ir tikėtis. Tai kiekvieno puolimo tikslas. Mes susikūrėme progas, pataikėme ir sugrįžome. Nieko ypatingo ir specifiško. Truputį pakėlėme intensyvumą gynyboje, išprovokavome varžovų klaidas. Gynyba tuo metu buvo labai svarbi.“

Per papildomas 5 minutes krepšinio profesoriumi vadinamas E.Messina neteko pagrindinės komandos žvaigždės ir lyderio Sergio Rodriguezo – ispanas nesėkmingai nusileido ant parketo ir patyrė traumą.

Treneris atskleidė, jog traumas rimtumas paaiškės rytoj po išsamesnių tyrimų.

„Žalgirio“ traukinys pratęsimo metu dardėjo užtikrintai, o šeimininkų pranašumas klausimų nebekėlė.

Didžiausias problemas dvikovos metu žaliai baltiems kėlė toliašaudė „Olimpia“ artilerija. Per pirmąją susitikimo pusę madų sostinės krepšininkai pataikė 7 tritaškius, per trečiąjį ketvirtį pridėjo dar 5, o per likusias 10 minučių ėmė strigti ir įmetė 3 tritaškius.

Artėjantį antradienį „Žalgiris“ namuose priims Rimo Kurtinaičio vadovaujamą Maskvos srities „Chimki“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius