-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 25

„Žalgirio“ atpildo metas: ar viskas dėl stebuklingų sportbačių?

Tai buvo kažkas iš kitos dimensijos. Kažkas tokio, ko „Žalgirio“ sirgaliai nebuvo matę daugiau nei dešimtmetį. „Gal tai dėl batų?“ – leptelėjo Artūras Milaknis, dirstelėjęs į KC Riverso sportbačius. Ant jų puikavosi Stepheno Curry vardinės linijos užrašas. Lyg kažkas visiems dvylikai būtų užmovęs tuos stebuklingus batelius, nes „Žalgiris“ suvarpė Berlyno ALBA krepšį net 104:80.

„Tai buvo geros rungtynės abiejose aikštės pusėse. Visi buvome gerai pasiruošę. Įžengėme su maksimalia energija, o komandos vibracija buvo labai aukšta. Ir tai yra geras dalykas. Visi buvo prie tos pačios linijos pasiruošę aukotis dėl komandos. Agresyvūs, fiziški, kovingi – mes labai gerai startavome ir tai buvo puiku“, – po pergalės Eurolyga.lt rungtynių apibendrinimą pateikė KC Riversas.

„Parodyk jam batus!“ – iš kito rūbinės kampo suriko Artūras Milaknis. 32-ejų veteranas pradėjo kvatoti.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./K. C. Rivers
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./K. C. Rivers

Ar pamenate tokią 2002-ųjų amerikiečių komediją „Like Mike“ („Stebuklingi batai“ – liet.)? Kur vienas vaikų namų auklėtinis iš labdaros gauna senus sportbačius su Michaelo Jordano inicialais. Vyriausias vaikų namų mušeika iš pavydo užmeta juos aukštai ant elektros stulpų, o kai pagrindinis filmo herojus bando šiuos nukabinti, į juos trenkia žaibas. Užsidėjęs sportbačius berniukas staiga pradeda žaisti kaip Jordanas ir patenka į NBA.

„Kas ypatingo su šiais sportbačiais?“ – paklausė Eurolyga.lt, kai žalgiriečiai primygtinai reikalavo pasidomėti KC Riverso avalyne.

„Under Armour Curry 7“, – atsakė amerikietis, žvilgtelėjęs į geltono atspalvio savo sportbačius. Ant jų buvo užrašyti Stepho Curry inicialai.

KC Riversas iš tikrųjų momentais šaudė kaip geriausias NBA snaiperis.

Pirmą kartą užsidėjęs Stepho Curry sportbačius, jis pataikė 5 tritaškius iš 7 ir su 17 pelnytų taškų buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose. Tai buvo pirmas kartas šį sezoną, kai KC pataikė tiek daug tolimų metimų.

„Jie mano, kad tai dėl batų!“ – KC atsisuko į A.Milaknį.

„Palauk palauk, tai tu manei, kad tai dėl batų!“ – į diskusiją įsivėlė KC Riverso rūbinės kaimynas Jockas Landale'as, neatitraukęs akių nuo savo telefono rankose.

„Aikštėje turėjome pokalbį, – Eurolyga.lt viską paaiškinti bandė KC Riversas. – Tai jis (Milaknis. – aut.) priėjo ir pasakė, kad tai gali būti dėl batų. O aš jam atsakiau – tai juk Steph Curry!“

VIDEO: Pamatykite: „Žalgirio“ visa griaunantis puolimas nušlavė ALBA su R.Giedraičiu

„Žalgiris“ buvo vienas taiklus Stephas Curry.

Žalgiriečiai į ALBA krepšį paleido net 14 taiklių tritaškių iš 27 bei pakartojo klubo visų laikų įmestų tolimų metimų Eurolygoje rekordą. Jam pasiekti neprireikė net Milo pagalbos – patikimiausias komandos artilerininkas prametė visus tris.

Visi 12 „Žalgirio“ krepšininkų pasižymėjo ir pelnė bent po 3 taškus. Po tritaškį pataikė net šeši žalgiriečiai, o Rokas Jokubaitis ir Edgaras Ulanovas stebino į tinklelį įraitydami po tris tolimus metimus.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Tai buvo rekordiniu tempu žaidęs „Žalgiris“. Vos trijų taškelių žalgiriečiams pritrūko iki klubo visų laikų Eurolygos rekordo.

Rezultatyviau už 2020-ųjų sausio 24-osios vakarą Kaune žalgiriečiai buvo žaidę tik tris kartus – kai prieš 11 ir 18 metų po 105 taškus suvertė į Nansi SLUC bei Lugano „Snakers“ krepšį, ir kai 2004-aisiais Bolonijoje užfiksavo 107 taškų rekordą (rekordai skaičiuojami per pagrindinį rungtynių laiką. – aut.).

„Žalgiris“ dar iki pertraukos pelnė 54 taškus ir užfiksavo rezultatyviausią sezono pirmąją pusę. Po trijų kėlinių šeimininkų sąskaitoje buvo net 84 taškai. Tačiau žalgiriečiai atsipalaidavo ketvirtajame kėlinyje, kuris buvo nerezultatyviausias komandai su 20 taškų.

Iš toli „Žalgiris“ atakavo net 51,9 proc. tikslumu, o pataikymas iš dviejų taškų zonos siekė 54,3 proc. Beje, „Žalgirį“ nuo dar poros rekordų skyrė tik trys rezultatyvūs perdavimai (27) ir 8 naudingumo balai (125).

Tai buvo atpildo metas už tas kančias Berlyne, kuriame „Žalgiris“ liko saujoje su 62 taškeliais ir pataikė tik 2 tritaškius iš 23.

Tai buvo atpildo metas ir KC Riversui, kuris būtent Berlyne Eurolygoje debiutavo su „Žalgirio“ apranga ir ten prametė visus keturis tritaškius.

„Visi nuo pirmo iki paskutinio žaidė labai gerai, – Eurolyga.lt džiaugėsi KC Riversas. – Tačiau turime nusileisti ant žemės ir nesustoti grumtis. Turime su tokia pat energija išeiti į kiekvienas rungtynes, o taip galime nugalėti bet kurį priešininką. Iš šių rungtynių turime statytis pamatą ateičiai, persižiūrėti klaidas ir iš to mokytis.“

VIDEO: Fantastiškai metęs KC Riversas sulaukė replikų dėl batų

„Žalgiris“ klojasi elitinį puolimo pamatą.

Iki 15-ojo Eurolygos turo rinkę vidutiniškai po 73 taškus per rungtynes, žalgiriečiai nuo 16-ojo – kai laimėjo 4 mačus iš 6, renka vid. net 87,8 taško.

Bendrame Eurolygos kontekste, iš tik 13-o pagal 100 atakų efektyvumo puolimą Eurolygoje, „Žalgiris“ dabar įsiveržė į „Top 3“ puolančių komandų ratą.

„Tai tiesiog pasitikėjimas. Krepšinis yra pasitikėjimo savimi žaidimas, – tikino KC Riversas. – Kai yra pasitikėjimas, nebelieka erdvės abejonei. O kai jo nėra, viskas gali pasisukti tai į kairę, tai į dešinę – nenuspėjamai.

Atrodo, kad dabar visi pasitikime savimi. Kartais tas pasitikėjimas subanguoja, bet didžiąją laiko dalį jis stabilus. Skaičiai atrodo geriau, nes visi labiau pasitikime savimi.“

KC Riversas pastaruoju metu atrado vidinę ramybę.

Jis jau pataiko tritaškius ne tik gavęs kamuolį laisvas kampuose. KC Riversas bent porą tolimų metimų paleido per varžovų iškeltas rankas.

Sykį, pasižiūrėjęs į laikrodį ir skaičiuodamas paskutines atakai skirto laiko sekundes, KC Riversas ramiai pasiėmė kamuolį į rankas, pašokdino varžovą prie tritaškio linijos, įkirto baudos aikštelės link ir stabtelėjęs paleido sudėtingą metimą. Jis įkrito

Tai jau ne pirmas mačas, kai KC Riversas imasi atsakomybės sunkiomis akimirkomis ir nepaveda „Žalgirio“.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./K. C. Rivers
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./K. C. Rivers

Per pirmąsias 5 savo rungtynes „Žalgiryje“ KC Riversas rinko tik vid. 5,4 taško su 12 proc. pataikymu (3/25). Per 6 pastarąsias rungtynes jis rinko jau 12,5 taško su 53 proc. tritaškių tikslumu.

„Man reikėjo laiko sugrįžti į ritmą, – sakė snaiperis. – Eurolygoje nežaidžiau jau porą metų, o čia visai kitas greitis, tempas – buvo sunku grįžti į ritmą. Taip pat nelengva atvykti į komandą sezonui jau prasidėjus. Juk tai nauja komanda ir joje nenori kelti bangų. Tačiau mano pasitikėjimas pradėjo kilti ir viskas ėmė tvarkytis.

Viskas apie atsipalaidavimą ir vidinę ramybę. Kartais gera tiesiog mėgautis žaidimu. Dabar aš tą ir darau – žaidžiu ir mėgaujuosi.

Aš galiu žaisti dar geriau, bet esu laimingas pergale ir tuo, kaip žaidėme.“

VIDEO: Geros nuotaikos Šaro komentarai po įspūdingos pergalės prieš Alba

O gal vis dėlto viskas dėl batų?

KC Riversas vėl išsišiepia.

Ne. Tai jau nebe stebuklai. Tai darosi tendencija. Malonia tendencija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius