Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 28

„Žalgirio“ fizinio rengimo treneris: apie greičiausius ir labiausiai prisižiūrinčius žaidėjus

Prie #ŽalgirisOnAir tinklalaidėje apsilankiusio Pauliaus Motiejūno, trenerių Šarūno Jasikevičiaus ir Dariaus Maskoliūno bei krepšininkų prisijungė ir komandos fizinio rengimo treneris Justinas Grainys.
Justinas Grainys
Justinas Grainys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Laidos vedėjai su J.Grainiu aptarė jo paties atsidūrimą „Žalgirio“ klube, dabartinių fizinio rengimo trenerių darbo tobulėjimą, buvusių ir dabartinių žalgiriečių fizines galimybes ir kitus dalykus.

„Pagrindinis pasikeitęs dalykas – daug daugiau prieinamos informacijos, ko anksčiau nebuvo. Manau, kad visi treneriai vienareikšmiškai yra patobulėję ir geresni. Taip pat atsirado bendravimas ir keitimasis informacija. Galbūt aš nesu tas, kuris galėtų spręsti, kas yra geras ar blogas treneris, bet Lietuvoje yra daug gerų trenerių, su kuriais bendraujame ir nuolat keičiamės informacija.

Manau, kad dabartinių trenerių žinios yra tikrai didesnės nei praėjusios kartos“, – apie jaunosios kartos Lietuvos fizinio rengimo trenerius kalbėjo jau 8 metus Kauno klube dirbantis specialistas.

Paklaustas, kurie keturi žalgiriečiai galėtų dalyvauti estafetinėje sprinto rungtyje po 100 metrų, „Žalgirio“ fizinio rengimo treneris ilgai negalvojęs atmetė Pauliaus Jankūno kandidatūrą ir pasirinko savo ketvertą.

„Visus keturis šimtus metrų galėtų nubėgti Thomasas Walkupas. O jei rimtai, kartu su juo dar paimčiau Nigelą Hayesą, Luką Lekavičių ir Artūrą Milaknį“, – išskyrė buvęs lengvaatletis.

Pokalbio metu J.Grainys ne kartą įvairiuose kontekstuose prisiminė ir buvusius žalgiriečius. Vienoje iš istorijų nuskambėjo sirgalių pamėgtų krepšininkų pavardės, kurie itin domėjosi savo kūno savybėmis ir galimybėmis.

„Labiausiai savo kūnu domėjosi Kevinas Pangosas ir Tremmellas Dardenas. Nemažai ir Brandonas Daviesas. P.Jankūnas per savo karjerą jau taip pat yra sukaupęs labai daug žinių“, – prisiminimais dalijosi 31-erių J.Grainys.

VIDEO: #ŽalgirisOnAir S01E09 Justinas Grainys

Apie viską plačiau, atsakymai į „blic“ ir žiūrovų klausimus – naujausioje #ŽalgirisOnAir tinklalaidėje, kurios ieškokite Kauno „Žalgirio“ „Youtube“ kanale bei visose pagrindinėse tinklalaidžių platformose.


Devintoje tinklalaidėje su J.Grainiu kalbama:

  • Apie gyvenimą tapus tėčiu, Mariaus Grigonio reabilitaciją, trenerių štabo žaidimus, karjeros pradžią ir darbą su Aleksandru Kosausku (0:40);
  • apie pradžią „Žalgiryje“, fizinio rengimo trenerio vaidmenį komandoje, glaudų bendradarbiavimą su kitais Eurolygoje bei Lietuvoje dirbančiais treneriais, kylančią jų kompetenciją, žaidėjų testavimus ir treniruočių individualizavimą (10:17);
  • apie žaidėjų fizinės formos ruošimą sezonui, medicinines patikras naujokams, tobulėjantį mokslą ir įveiktus atstumus skrendant į išvykos rungtynes (21:44);
  • apie jaunųjų žaidėjų ugdymą, trenerių mentalitetą, treniruočių plano sudarymą prieš sezoną, betarpišką bendravimą su gydytojais, žaidėjų praleistų minučių aikštelėje koregavimą, laiką didžiausiai traumų tikimybės rizikai, treniruotes po skaudžių pralaimėjimų, tipinės treniruočių savaitės tvarkaraštį, žaidėjų atsistatymą po rungtynių (34:12);
  • „Blic“ žaidimas (57:12);
  • žiūrovų klausimai (1:14:31).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius