Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2010 01 08

„Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ klubai Eurolygoje – savo likimų kalviai

Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ paskutinę Eurolygos reguliariojo sezono savaitę valdys savo likimus. Tik nuo pačių lietuvių komandų pasirodymų priklausys, ar jos pateks į „Top 16“ etapą.
Rungtynių akimirka
Vilčių prieš paskutinį Eurolygos turą dar turi ir „Žalgirio“, ir „Lietuvos ryto“ gerbėjai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Lietuvos rytui“ namie tereikės įveikti Malagos „Unicaja“ ir tai garantuotų ketvirtą vietą grupėje.

Patekti į kitą etapą Rimo Kurtinaičio auklėtiniai galės netgi pralaimėję, tačiau tada turės laukti ir Stambulo „Efes Pilsen“ pralaimėjimo prieš Orleano „Entente“.

„Žalgirio“ užduotis kiek sudėtingesnė, tačiau taip pat – įmanoma. Kauniečiams reikia bent 6 taškais išvykoje laimėti prieš Stambulo „Fenerbahce Ulker“ ir tai užtikrintų vietą kitame etape bet kuriuo atveju.

„Žalgiriui“ minimalios įtakos turės Vilerbano ASVEL – Zagrebo „Cibona“ komandų rungtynės. Jeigu šį mačą laimėtų ASVEL, tada kauniečiai su „Fenerbahce Ulker“ turės po lygiai pergalių.

Kauniečiams užtektų pergalės 6 taškų skirtumu, nes jų geresnis bendras praleistų ir įmestų taškų santykis. Būtent jis skaičiuojamas, jeigu tarp dviejų komandų sutampa tarpusavio rungtynių rezultatas.

Jeigu ASVEL ir „Cibonos“ dvikovą laimėtų kroatai, tada 4 ekipos – „Fenerbahce Ulker“, „Žalgiris“, „Cibona“ ir ASVEL turėtų po 3 pergales ir dalytųsi 3-6 vietas.

Šiuo atveju „Žalgiriui“ užtektų laimėti bent 3 taškais ir jiems būtų garantuota mažiausiai ketvirta vieta. Priklausomai nuo ASVEL – „Cibonos“ rungtynių skirtumo, „Žalgiris“ galėtų kilti netgi į trečią grupės vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius