Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 17

„Žalgirio“ kliūtis, kurią būtina peršokti: su žemėmis maišomas Rusijos klubas

Tokių žaidėjų neverta organizacija, apatiški sirgaliai, blogas komandinis žaidimas ir dilema – sezonas blogas ar siaubingas: toks Kazanės UNIKS penktadienį Eurolygoje pasitinka Kauno „Žalgirį“.
Renaldas Seibutis
Renaldas Seibutis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | UNIKS – „Žalgiris“ | 18:00 | Kazanė

Kai lietuviams šios rungtynės yra gyvybės ar mirties klausimas, rusams – principo reikalas.

Nes UNIKS gyvybės palaikymo aparatas Eurolygoje jau seniai išjungtas. 8 pralaimėjimų serija nugramzdino Kazanės klubą į turnyro lentelės dugną ir nubraukė net teorines viltis patekti į ketvirtfinalį.

Tatarstano klubo vargus vainikavo pralaimėjimas sekmadienį VTB Vieningoje lygoje, kur Sankt Peterburgo „Zenit“ net 109:84 sukramtė ir išspjovė UNIKS krepšininkus.

Blogiausia, kad tą pralaimėjimą UNIKS patyrė namuose, todėl po rungtynių vienas piktas sirgalius priėjęs išplūdo komandos trenerį Jevgenijų Pašutiną.

J.Pašutinas: „Žalgiris“ yra komanda su charakteriu ir gali kautis su bet kuriuo varžovu. Tai labai agresyvi ekipa, todėl turime solidžiai gintis ir žaisti komandinį žaidimą.

„Nieko rimto. Ne pirmas ir ne paskutinis kartas“, – konflikto su aistruoliu nedramatizavo J.Pašutinas. Iš tiesų, šiam 48-erių treneriui įprasta konfliktuoti ir su aistruoliais, ir su savo žaidėjais.

Už trenerį turėjo atsiprašinėti UNIKS krepšininkai. Vienas iš mažyčių sezono šviesuliukų – įžaidėjas Quino Colomas, prisiėmė atsakomybę už gėdingą pralaimėjimą.

„Namuose praleisti 100 taškų – nepateisinama. Psichologiškai nebuvome pasiruošę, o taip žaisti namuose negalime. Norėčiau atsiprašyti UNIKS sirgalių. Bandėme daryti viską, bet turime kažką keisti. Taip žaisti negalima“, – sielojosi 25 taškus pelnęs ir 9 rezultatyvius perdavimus atlikęs ispanas, kurį Šaras prieš išvyką į Kazanę išskyrė kaip svarbiausią varžovų krepšininką (vid. 11,6 tšk., 5,6 rez. perd., 14,7 naud. bal.).

„Scanpix“ nuotr./Joachinas Colomas
„Scanpix“ nuotr./Joachinas Colomas

Tik bėda ta, kad UNIKS tų sirgalių beveik nebeturi. Pasenusiose Kazanės klubo reklamose figūruoja žaidėjai, kurie paliko komandą prieš metus. Klubas veikia pagal seną mechanizmą ir tapo nepatrauklus krepšinio žiūrovui. O kai rezultatai tokie, sirgalių skaičius dvikovoje su antra Rusijos komanda – „Zenit“, tesiekė 1300 – tiek vidutiniškai renkasi į paskutinės LKL komandos „Šiaulių“ rungtynes.

V.Paninas: Niekam nepatinka pralaimėti. Mūsų rezultatai nuvilia, bet darysime viską, kad pradžiugintume sirgalius.

Eurolygoje į pasenusią Kazanės krepšinio halę jų susirinks šiek tiek daugiau – kokie 3 tūkstančiai, bet rusai nesitiki išvysti kažko ypatingo. Mat Rusijos žiniasklaida svarsto, kaip geriau pavadinti šį UNIKS sezoną – blogu ar siaubingu.

Rusai atsipūtė, kad aikštėje pasirodys rezultatyviausias ir naudingiausias Eurolygos žaidėjas Keithas Langfordas, renkantis vid. 22,3 taško ir 22,7 naudingumo balo.

Nors Šarūnas Jasikevičius prieš susitikimą minėjo, kad be jo UNIKS vieningesnis ir sunkiau nuspėjamas, iš tiesų lyderio trūkumas Kazanėje labai jautėsi pastarojoje dvikovoje su „Zenit“. Įpratę žaisti su K.Langfordu, rusai bijo imtis atsakomybės, o vietoj komandinio žaidimo vis tiek daugiausiai remiasi žaidimu vienas prieš vieną.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Keithas Langfordas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Keithas Langfordas

Būtent tas pats K.Langfordas pirmojoje tarpusavio dvikovoje gruodžio 22-ąją „Žalgirio“ arenoje ketvirtajame kėlinyje nokautavo žalgiriečius individualiais veiksmais 88:80, iš viso surinkęs 26 taškus.

Šaras perspėjo, kad UNIKS kabinasi į atlapus favoritams – ketverias pastarąsias rungtynes pralaimėjo mažesniu nei 8 taškų skirtumu, o dar ne taip seniai – vasario pabaigoje, vos neįkrėtė Maskvos CSKA VTB lygoje (88:92).

O kai skirtumas mažas, tokio meistriškumo krepšininkas kaip K.Langfordas gali vienas pats nulemti rungtynių baigtį. Kad ir koks būtų jo požiūris į statistiką ir komandinius rezultatus.

„Mes – profesionalai, todėl privalome užbaigti darbą ir parodyti, ko esame verti. Ar norėčiau išlaikyti rezultatyviausio Eurolygos žaidėjo statusą? Žinoma. Kodėl gi ne? Pergalės ar pralaimėjimai mano žaidimo stiliaus nepakeis“, – pasakojo K.Langfordas.

VIDEO: Š.Jasikevičius: „Kuo rungtynių mažiau, tuo jos vis svarbesnės“

Paplitęs mitas, kad komanda negali sužaisti dviejų tokių prastų rungtynių iš eilės, kokias UNIKS sužaidė su „Zenit“. Kita vertus, prasti UNIKS rezultatai yra ne atsitiktinumas, o tendencija, kurią Rusijoje bandys pratęsti „Žalgiris“.

„Žalgiris“ yra tokia komanda, kuriai nebūna lengvų rungtynių Eurolygoje, bet svajodamas apie ketvirtfinalį Lietuvos čempionas privalo susidoroti su sunkius laikus išgyvenančiais UNIKS, kad ir kokie nenuspėjami jie bebūtų.

Pastarąjį kartą UNIKS Eurolygoje laimėjo sausio 12-ąją. Reikia tikėtis, kad pralaimėjimų serija užsitęs dar bent savaitei.

#Zalgiris has just finished practice in #Kazan. #ManoKomanda #MyTeam #UNKZAL

A post shared by BC Zalgiris Kaunas (@bczalgiriskaunas) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius