-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 21

„Žalgirio“ nustebintas ispanų mohikanas: „Bandysime būti pirmaisiais, kurie juos nugalės“

Fernando San Emeterio tikisi išversti Kauno „Žalgirį“ iš Eurolygos lyderių sosto. Ispanijos krepšinio veteranas su „Valencia“ egzaminuos turnyre pirmaujančius Lietuvos čempionus ketvirtadienį Kaune.
Fernando San Emeterio
Fernando San Emeterio / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

F.San Emeterio krepšinyje yra matęs visko.

36 metų ispanas yra laimėjęs du Europos čempionų titulus (vieną jų Lietuvoje 2011 m.), olimpinį sidabrą su Ispanijos rinktine, dusyk tapęs Ispanijos čempionu su „Baskonia“ ir „Valencia“ klubais bei kartą Ispanijos pirmenybių MVP.

199 cm ūgio krepšininkas pats daug kartų žaidė prieš Lietuvos rinktinę ir prieš Lietuvos klubus – „Žalgirį“ ir Vilniaus „Rytą“.

Bet ir tokį krepšinio vilką stebina šių metų „Žalgiris“, atsisveikinęs su treneriu Šarūnu Jasikevičumi ir jo pagalbininkais, keliais svarbiais žaidėjais (E.Ulanovu, K.C.Riversu, Z.LeDay, J.Landale'u), bet vis tiek pradėjęs Eurolygos sezoną keturiomis pergalėmis iš eilės.

„Ši komanda pradėjo sezoną labai gerai, – superdeporte.es apie „Žalgirį“ sakė F.San Emeterio. – Jie yra lyderiai, jie laimėjo viską, nepaisant to, kad atrodė, jog kažkiek bus silpnesni šiemet Eurolygoje dėl žmonių išvykimo.

Kaune visada sunku žaisti, bet praėjusiais metais mums pavyko ten laimėti, tad bandysime tapti pirmąja komanda, kuri įveiks juos šiemet, nors ir žinome, kad bus labai sunku.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Eurolygos pirmos rungtynės Kaune: Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Eurolygos pirmos rungtynės Kaune: Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“

Praėjusį sezoną „Valencia“ 12-ajame ture pasiekė pirmąją pergalę Eurolygos turnyro išvykos rungtynėse, kai Kaune 86:82 pranoko „Žalgirį“, tuomet įstrigusį pralaimėjimų serijoje.

Bet abi komandos pasikeitė nuo tų rungtynių.

Ne tik „Žalgiryje“, bet ir Valensijos komandoje yra naujų žmonių, kurie dar turi priprasti prie trenerio Jaume Ponsarnau kuriamo žaidimo.

Derrickas Williamsas, Nikola Kaliničius, Martinas Hermanssonas, Klemenas Prepeličius turi svarbius vaidmenis, bet vis dar derinasi vienas prie kito, o „Valencia“ rezultatai banguoja.

Nors Eurolygoje Valensijos krepšininkai laimėjo du mačus iš trejų (rungtynės su „Zenit“ nukeltos), Ispanijos lygoje jie laimėjo tik dvi iš penkių dvikovų.

„Vis dar daug nestabilumo. Matėme ir labai gerų momentų, gero krepšinio, kur komanda žaidžia fiziškai, kaip Madride („Valencia“ laimėjo 93:77). Buvo ir kitų rungtynių, kai į pertrauką eidavome pirmaudami, bet negalėdavome atsakyti į varžovų fiziškumą trečiajame kėlinyje“, – kalbėjo F.San Emeterio, labiausiai pabrėžęs mačus su Malagos ir Sevilijos klubais Ispanijos lygoje.

Euroleague.net nuotr./„Valencia“
Euroleague.net nuotr./„Valencia“

2008–2015 metais „Baskonia“ žaidęs, o pastaruosius penkerius metus Valensijoje rungtyniaujantis F.San Emeterio priminė, kad ir pastaruosius du sezonus komandos žaidimas sezono pradžioje strigdavo. Jis mano, kad suderinti stygas reikia laiko.

„Jaume (trenerio Jaume Ponsarnau) filosofija yra žaisti konceptualiai, paliekant laisvės žaidėjui. Ta laisvė dažnai nuveda į klaidas, ypač sezono pradžioje“, – paaiškino F.San Emeterio.

Jo paties indėlis nebėra toks žymus, kaip būdavo geriausiais laikais, kai Vitorijoje jis rinkdavo po 19 taškų ir buvo išrinktas į geriausių Eurolygos žaidėjų penketą.

Dar ir 2019 metais jis pelnė daugiau nei po 10 taškų ir padėjo „Valencia“ laimėti Europos taurę, turnyre prieš tai eliminavus Vilniaus „Rytą“ ketvirtfinalyje.

Šį sezoną ryškus „Valencia“ lyderis vėl yra juodkalnietis Bojanas Dubljevičius, renkantis po 14,3 taško ir atkovojęs po 5 kamuolius Eurolygoje, o F.San Emeterio prideda po 6 taškus vidutiniškai.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Fernando San Emeterio
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Fernando San Emeterio

Ispanijos krepšinio veteranas įsitikinęs, kad šis sezonas „oranžiniams“ gali būti sėkmingesnis nei praėjęs, nepaisant nestabilių rezultatų rudenį.

„Turi likti ramus, nepanikuoti, – sakė F.San Emeterio. – Kalbame apie komandą prastai, nors Eurolygoje einame 2-1.“

Praėjusią savaitę „Valencia“ dar džiaugėsi rezultatu 3-1, nes buvo įskaičiuota ir techninė pergalė 20:0 prieš Sankt Peterburgo „Zenit“, kai dėl didelio užsikrėtimų skaičiaus Rusijos komanda neatvyko į rungtynes. Bet paskui Eurolyga pakeitė taisyklę ir nusprendė neįvykusius mačus surengti vėliau.

„Tai keista. Bet kas nėra keista 2020-aisiais? – svarstė F.San Emeterio. – Ką gi, gerai ir taip. Mes tiesiog galiausiai sužaisime tas rungtynes. Suprantu, kad tokiose varžybose kaip Eurolyga rungtynės rezultatu 20:0 nesuteikia grožio, bet tiesa yra į tokia, kad jei nustatei taisyklę, reikėtų jos laikytis. O jei keiti viduryje turnyro, tai yra keista ir negražu. Tačiau galiausiai esame žaidėjai, mums patinka žaisti, varžytis, tą ir darysime toliau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius