Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 07

„Žalgirio“ sezonas Eurolygoje – ko trūko iki ketvirtfinalio ir patarimas Šarui

Pranokę lūkesčius. Taip galima apibūdinti Kauno „Žalgirį“ šio sezono Eurolygoje. Prieš prasidedant varginančiam 30 rungtynių maratonui, skeptikai šnairavo, kad „Žalgiris“ pergales skaičiuos ant vienos rankos pirštų. Tačiau kovingo Šarūno Jasikevičiaus komanda po Europą keliavo išdidžiai ir iškovojusi 14 rungtynių užsitarnavo ne tik vietinių, bet ir varžovų pagarbą. 24sek kalbinti specialistai įvertino žalgiriečių sezoną ir ateities perspektyvas.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Buvęs Kauno klubo sporto direktorius Šarūnas Sakalauskas ir buvęs „Žalgirio“ treneris Rimantas Grigas negailėjo pagyrų „Žalgirio“ žaidimui ir komandos generolui Š.Jasikevičiui.

Visgi, pažvelgus į visą sezoną Eurolygoje, peršasi dvi ryškios išvados – nuvylusi vidurio puolėjų linija ir prastas žaidimas prie sausakimšų tribūnų Kaune.

„Tradiciškai „Žalgiris“ daug geriau žaisdavo namuose, todėl šis sezonas keistas“, – konstatavo Lietuvos jaunimo rinktinei diriguojantis R.Grigas.

Kauno klubui labai mažai pritrūko iki svajonių aštuoneto, tačiau abu ekspertai sutinka, kad tai jokia staigmena.

Išėjus į kitą klubą, jam vėl reikės ieškoti savęs ir komandos. Tai nėra taip lengva.

„Reikia pasakyti, kad „Žalgiris“ neturi sudėties, kuri būtų verta stipriausiųjų aštuoneto. Taip pat ir biudžeto tam. Negalima to laikyti staigmena, kai šie du svarbūs faktoriai yra neišpildomi“, – įvertino Š.Sakalauskas.

R.Grigas įsitikinęs, kad kelią į ketvirtfinalį „Žalgiriui“ galiausiai atvers stabilumas – geriausių žaidėjų išlaikymas ir prie vairo likęs Š.Jasikevičius. Anot specialisto, Šarui blaškytis dar anksti: „Jam dabar svarbi praktika ir užtikrintumas. Čia namai ir sava komanda. Jis čia gali stipriai augti.“

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Rungtynių akimirka
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Rungtynių akimirka

– Kaip vertinate Kauno „Žalgirio“ sezoną Eurolygoje?

Mato Dauginio/15min.lt nuotr./Šarūnas Sakalauskas
Mato Dauginio/15min.lt nuotr./Šarūnas Sakalauskas

Š.Sakalauskas: Sezoną vertinu labai gerai, nes „Žalgiris“ žaidė įdomiai, nors jiems ir nepavyko pasiekti svajonių tikslo – patekti į ketvirtfinalį. Tačiau jie privertė visas komandas juos vertinti rimtai ir skaitytis su jais, gerbti. Jie sukūrė savo veidą šių metų Eurolygos sezone. Jie turėjo savo aiškų braižą, kuris lėmė, kad varžovams nebuvo labai lengva su jais žaisti.

R.Grigas: Gana geras sezonas. Prieš sezoną niekas nebūtų pasakęs, kad bus pasiekta tiek pergalių. Š.Jasikevičius padarė didelį darbą ir pasiekė puikų rezultatą. Nedaug trūko iki aštuoneto.

– Geriausiai atsiskleidę žaidėjai?

Š.Sakalauskas: Paulius Jankūnas, Lukas Lekavičius, Edgaras Ulanovas ir Brockas Motumas. Jie ne tik atsiskleidė, bet ir žaidė stabiliai per visą sezoną. Kiti žaidėjai atsiskleidė trumpam, vėliau vėl išnyko.

R.Grigas: Man labai patiko Lukas Lekavičius. Jis tikrai padarė labai didelę pažangą. Jis įgavo trenerio pasitikėjimo ir žaidė stabiliai. Jis buvo ir kelių svarbių pergalių kalviu. Malonu ir dėl to, kad tai svarbios pozicijos Lietuvos rinktinėje žaidėjas. Atsiranda pakaitalas Mantui Kalniečiui. Brockas Motumas taip pat šį sezoną buvo daug užtikrintesnis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

– Kas labiausiai nuvylė?

Š.Sakalauskas: Manau, kad šį sezoną nebuvo tokio žaidėjo, kuris būtų ypač nuvylęs ar visai netiktų Kauno „Žalgiriui“. Puikiai dirbę treneriai kiekvieną iš žaidėjų pritempė iki jų didžiausių galimybių. Sezono pradžioje buvo keletas žaidėjų, kurie nuvylė, bet jie vėliau padėjo komandai. Tai jau trenerių nuopelnas.

R.Grigas: Apmaudu, kad šį sezoną žalgiriečiai prasčiau žaidė namuose. Jei būtų pasiektos kelios pergalės namuose, matytume juos tarp aštuonių geriausiųjų. Iš žaidėjų galbūt labiausiai trūko vidurio puolėjų. Jie gerai dirbo gynyboje, bet puolime nebuvo labai stiprūs. Jie davė naudos tik epizodiškai. Sunku pasakyti, kad jie labai nuvylė, nes „Žalgiris“ buvo stiprus komandiniu žaidimu. Iš Renaldo Seibučio galbūt daugiau tikėjomės, bet, atrodo, kad jis dar nelabai radęs savęs.

Tradiciškai „Žalgiris“ daug geriau žaisdavo namuose, todėl šis sezonas keistas.

– Ko trūksta, kad patektų į ketvirtfinalį?

Š.Sakalauskas: Reikia pasakyti, kad „Žalgiris“ neturi sudėties, kuri būtų verta stipriausiųjų aštuoneto. Taip pat ir biudžeto tam. Negalima to laikyti staigmena, kai šie du svarbūs faktoriai yra neišpildomi. Šis tikslas jiems kiek per aukštas. Šį sezoną taip pat pritrūko geresnio žaidimo namuose. Išvykoje pasiektos aštuonios pergalės, namuose – šešios. Šis balansas nėra tipinis jokiame čempionate. Kodėl jos nebuvo pasiektos namuose? Tam reikia didesnės analizės. Galbūt tai psichologija, o gal neparankus tvarkaraštis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rimantas Grigas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rimantas Grigas

R.Grigas: Svarbiausia yra išlaikyti komandos branduolį. Tai pagrindinis dalykas kiekvienam klubui. Tik taip komanda gali žengti kitą žingsnį pirmyn. Reikia išlaikyti geriausius žaidėjus ir sustiprinti tas pozicijas, kuriose ko nors trūksta. Manau, kad „Žalgiris“ tai žino ir pasistiprins. Kaip ir minėjau, svarbiausia stiprinti vidurio puolėjų liniją ir geriau sužaisti namų rungtynes. Tradiciškai „Žalgiris“ daug geriau žaisdavo namuose, todėl šis sezonas keistas.

– Ar Šarūnas Jasikevičius liks Kaune?

Š.Sakalauskas: Tai žino tik pats treneris. Niekada nebūna vieno motyvo apsisprendžiant dėl karjeros. Treneris, kaip ir žaidėjai, planuoja karjerą. Jeigu Š.Jasikevičius paliks Kauną, tai nebus tik finansais paremtas sprendimas. Pagrindinis dalykas – jeigu jam Kaune bus sąlygos tobulėti, tai jis liks. Jeigu jų nebus – išvažiuos.

R.Grigas: Mano manymu, jis turi likti. Jis kartu auga su šia komanda. Tiek žaidėjai, tiek treneris. Jo stažas nėra didelis, todėl toks geras sezonas jam yra svarbus pakilimas. Manau, kad reikia su šia komanda dar metus kitus bandyti ką nors pasiekti. Išėjus į kitą klubą, jam vėl reikės ieškoti savęs ir komandos. Tai nėra taip lengva. Š.Jasikevičius sukūrė šitą komandą ir tai matyti rezultatuose. Manau, kad jis dar kitą sezoną nesiblaškys. Jam dabar svarbi praktika ir užtikrintumas. Čia namai ir sava komanda. Jis čia gali stipriai augti.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius