Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 25

„Žalgirio“ snaiperis į aikštę nesiveržia – pasisakė už Eurolygos sezono nutraukimą

Kauno „Žalgirio“ gynėjas KC Riversas tviteryje pasidalijo savo mintimis apie šio Eurolygos sezono perspektyvas. Anot amerikiečio snaiperio, visiems būtų naudingiau, jei sezonas būtų nutrauktas.

Koronaviruso pandemijos įšaldytas Eurolygos sezonas skendi nežinomybėje.

Pirmadienį klubų vadovai turėtų apsispręsti dėl sezono ateities, tačiau vienas labiausiai patyrusių žalgiriečių įsitikinęs, kad pratęsti kovų veikiausiai nepavyks.

„Jei sezonas nebus pratęstas, tai bus geriausia išeitis, nes tada kitas sezonas būtų pašėlusiai puikus. Turėsime daug gerai pailsėjusių vyrų, kovojančių kiekvieną vakarą“, – tviteryje rašė amerikietis.

„Per daug vidutiniokų mano, kad taip lengva pratęsti sezoną“, – rašė KC Riversas.

Amerikietis teigė, kad verčiau Eurolyga ruoštųsi, kaip pratęsti kitą sezoną, nei atgaivinti šį.

„Man tai taip pat galimybė ruoštis scenarijams „kas, jeigu“. Dabar turime daugiau laiko sugalvoti planą, kaip elgsimės, jeigu virusas sugrįš. Todėl nelabai tikiu skubotais sprendimais, kurie būtų naudingi kitiems. Reikia atsakingai planuotis“, – pabrėžė KC Riversas.

Jis taip pat pastebėjo, kad Eurolygos situacijos nereikėtų lyginti su NBA, kuri planuoja grįžti į aikštę ir turi krepšininkų palaiminimą pratęsti sezoną.

„Baikite lyginti šias lygas. Tai du visai skirtingi lygiai“, – mano KC Riversas.

Gegužės 21-ąją KC Riversas surengė pirmąją treniruotę krepšinio salėje. Karantino metu Kalifornijoje nebuvo leidžiama sportuoti salėse, o savo namų kieme krepšininkas neturi krepšio, todėl krepšininkas treniravosi imituodamas metimo judesius.

KC Riversas juokavo, kad jo kojų būklė buvo klaiki. Surimtėjęs, amerikietis pastebėjo, kad „fizinė forma“ nuo „krepšinio rungtynių formos“ yra du skirtingi dalykai. Kai tik neseniai krepšinio salės pravėrė duris, KC Riversas mano, kad būtų neprotinga forsuoti žaidėjus grįžti ir žaisti aukščiausiame intensyvumo taške.

„Žalgirio“ snaiperis soc. tinkluose aktyviai palaiko Maskvos CSKA lyderį Mike'ą Jamesą, kuris taip pat garsiai kalba koronaviruso temomis.

„Žmonėms draudžiama eiti valgyti į restoranus, bet jūs norite, kad žaisčiau krepšinį? Neįtikėtina. Negalima net išeiti į lauką nedėvint kaukės, bet aš turėčiau žaisti krepšį. Prašau, padėkite man tai suprasti“, – rašė M.Jamesas.

Garsiai socialiniuose tinkluose reiškiasi ir Milano „Olimpia“ gynėjas Michaelas Rollas.

„Akivaizdu, kad žmonių sveikata turėtų būti pagrindinis argumentas. Bet, kaip supratome, dabar tai nėra pagrindinis faktorius – nežinau, ar buvo, nes ar tokiu atveju mes apskritai kalbėtume apie sezono pratęsimą?“ – rašė krepšininkas.

Su „Barcelona“ išsiskyręs gynėjas Malcolmas Delaney išskyrė dar vieną neaptartą faktorių – psichologinės krepšininkų būklės. Amerikietis nesistebėjo išvydęs „Valencia“ trenerio Jaume Ponsarnau žodžius, kad kai kurie krepšininkai į treniruotes grįžo depresuoti.

„Viskas logiška. Įsivaizduokite, jeigu jus uždarytų užsienio šalyje 2 mėnesiams. Žmonės visai nekalbėjo ir apie psichologinį šios situacijos aspektą. Tai dar visai kita tema“, – teigė M.Delaney.

Tuo tarpu „Žalgirio“ legionierius KC Riversas reziumavo, kad ir kokį sprendimą pirmadienį priims Eurolyga, jis elgsis profesionaliai.

„Esu profesionalas ir elgsiuosi profesionaliai, atlikdamas darbą iki galo“, – pabrėžė KC Riversas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius