Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 13

„Žalgirio“ treneris Aleksandras Trifunovičius: dabar negalvoju, ar kitą sezoną liksiu komandoje

Po „sausai“ laimėtos LKL finalo serijos 3:0 prieš amžiną priešininką Vilniaus „Lietuvos rytą“, Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius pirmiausia padėkojo savo klubo žaidėjams, darbuotojams, sirgaliams, „Lietuvos rytui“ ir teigė kol kas negalvojantis, ar kitą sezoną vėl treniruos Kauno ekipą.
Rungtynių akimirka
Aleksandras Trifunovičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Pirmiausia reikia atšvęsti, o tada ir matysime“, – sakė A.Trifunovičius, po „Žalgirio“ arenoje rezultatu 90:84 laimėtų rungtynių prieš vilniečius. Jis pasidžiaugė, kad puikų žaidimą finale demonstravo Mantas Kalnietis ir Tomas Delininkaitis, kurie sezono eigoje kartais rungtyniaudavo blankiai.

„Tokios pergalės suteikia didžiulę motyvaciją dirbti šitą darbą. Visų pirma, noriu padėti savo visai komandai ir padėjėjams, personalui, didžiuliam sirgalių būriui, kuris yra tiesiog nepakartojamas. Sirgalių minia yra ne dirbtinai suformuota, bet natūrali.

Noriu pasveikinti ir padėkoti „Lietuvos rytui“, kuris buvo puikus, motyvuotas varžovas visą sezoną ir finalinėje serijoje. Noriu pasveikinti jaunimo Eurolygos čempionais tapusius Vilniaus klubo jaunuosius žaidėjus ir „Žalgirio“ jaunimo komandą, tai labai didelis pasiekimas tokiai mažai šaliai.

Taip pat noriu padėkoti teisėjams, su kuriais įvairių nesutarimų pasitaikydavo momentinių, tačiau jie atlieka labai svarbų darbą ir yra labai svarbi žaidimo dalis.

Kai yra rezultatas 5:0 su komanda, kuri buvo formuojama, kad patektų į Eurolygą per LKL čempionatą, t.y. jį laimėjusi, tai reiškia, kad buvo labai svarbi psichologija. Šiandien „Žalgiris“ prametė 15 baudos metimų, tai yra taip pat emocijos, psichologija, tačiau svarbiausia yra laimėta kova dėl atšokusių kamuolių 38 – 24. „Žalgiris“ įrodė savo pranašumą šioje vietoje ir tai lėmė šių rungtynių baigtį.

Viskas dar verda mano galvoje. Kaip žinote, anksčiau dirbau „Lietuvos ryte“, dabar – „Žalgiryje“, todėl laimėti LKL taurę buvo principinis dalykas.

Nepaisant ką kalbėjo įvairūs „krepšinio ekspertai“, kad Mantui Kalniečiui ir Tomui Delininkaičiui geriau būtų žaisti su kitu treneriu, man svarbiausia yra pergalė ir labai džiaugiuosi, kad šie du žaidėjai finalo serijoje rungtyniavo labai gerai.

Trečią LKL vietą iškovojo Prienų „Rūdupis“, kurio gretose nebuvo legionierių, „Šiauliuose“ jų buvo. „Žalgiris“ taip pat turėjo finale tik du legionierius, todėl džiugu, kad pergalės iškovotos remiantis vietos krepšininkais. Komandos vadovai turėtų nuspręsti kokia linkme turėtų eiti ekipa. Manau, kad „Žalgiris“ turėtų žaisti bent jau Eurolygos ketvirtfinaliuose. Trys šį sezoną laimėti titulai turėtų būti stipri motyvacija tiems žaidėjams, kurie nori ateiti ir ateis į komandą kitą sezoną į komandą.

Ar kitą sezoną būsiu „Žalgiryje“? Kol kas apie negalvoju, šiuo metu reikia atšvęsti pergalę. Man patiko čia dirbti, patinka sirgaliai, gerai sutariau su klubo darbuotojais, tačiau aš nepriimu tokių sprendimų“, – po trečiųjų lemiamų LKL finalo rungtynių surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo A.Trifunovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius