Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 30 /19:16

„Žalgirio“ treneris Saulius Štombergas: „Praradome pagarbą, o ją užsitarnauti – sunku“

Graiką Illias Zouros Kauno „Žalgirio“ trenerio poste pirmadienį pakeitęs Saulius Štombergas stebuklų nežada, tačiau rankų nuleisti taip pat neketina. Praeityje garsus krepšininkas tikisi, kad ketvirtadienį namuose kauniečiams pavyks iškovoti pirmąją pergalę Eurolygoje šį sezoną. Naujuoju strategu tiki ir komandos vidurio puolėjas Robertas Javtokas.
Saulius Štombergas
Saulius Štombergas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Žalgiriečių varžovas bus taip pat kol kas savo žaidimo nerandantis Strasbūro SIG klubas. Abi komandos yra patyrusios po du pralaimėjimus šį sezoną.

„Ruošiamės kaip visada. Treniruotę organizuojame įprastai. Aišku, kai kuriems dalykams skiriame daugiau dėmesio. Nesu stebukladarys, kad viską labai staigiai pakeisčiau. Tikrai yra problemų tiek puolime, tiek gynyboje. Darome daug klaidų, todėl ieškome būdų, kaip sumažinti jų skaičių, kaip padaryti, kad žaidėjai jaustųsi geriau, nes susižaidimo, savo žaidimo braižo dar tikrai nėra. Jie galėtų žaisti laisviau“, – prieš vakarinę treniruotę trečiadienį kalbėjo S.Štombergas.

Treneris minėjo, kad priešininkų komanda yra pavojinga, todėl lengva nebus. Tačiau strategas pirmiausia pabrėžė, kad reikia ne tiek vertinti priešininko pajėgumą, kiek analizuoti savo žaidimą: „ Mes, kaip ir varžovai, esame grupės apačioje. Esame praradę varžovų pagarbą. Visi atvažiuoja su mumis žaisti ir nugalėti. Todėl mums teks įdėti labai daug jėgų ir stengtis, jei norime patekti į kitą etapą. Užsitarnauti pagarbą yra labai sunku, prarasti – labai lengva.“

S.Štombergas atskleidė, kad ranką sezono pradžioje susilaužęs puolėjas Kšištofas Lavrinovičius jau du kartus treniravosi su komanda, tačiau ar žais, dar neaišku: „Jis stengiasi įsilieti į komandą."

R.Javtokas: „Sukrėtimai kartais paveikia teigiamai“

„Žalgirio“ vidurio puolėją R.Javtoką nustebino staigus trenerių pasikeitimas, tačiau patyręs žaidėjas neslepia, kad kartais tokie sukrėtimai komandai išeina į naudą.

„Žaidėjams nereikėtų vertinti trenerių pasikeitimo. Žaidėjų darbas yra ateiti į treniruotes, žaisti, trenerio – motyvuoti komandą, įtikinti, kad jo sukurta žaidimo sistema veikia. S.Štombergas bando tai padaryti. Kaip jam sekasi, bus matyti rytojaus varžybose“, – sakė R.Javtokas.

Jis teigė kol kad nepastebėjęs didelių permainų, pasikeitus komandos treneriams. „Kas pasikeitė? Niekas. Jis tapo vyriausiuoju treneriu (šypteli, – red. past.). Niekas stipriai nepasikeitė. Tik tiek, kad dabar Saulius turi savo žodį, jis žino, ko iš mūsų nori. Kaip įvyko taip, įvyko. Bandysime iš to ištraukti kažką teigiamo. Per porą dienų nieko nepakeisi, bet kartais sukrėtimai yra gerai“, – kalbėjo „centras“.

R.Javtoko teigimu, komanda yra nusiteikusi kovingai ir dega noru iškovoti pirmąją pergalę. „Jau turime du pralaimėjimus ir trauktis nelabai yra kur“, – sakė vidurio puolėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius