Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 29

„Žalgirio“ viruso apkrėstas naujokas turi patarimą, kaip nutraukti tritaškių prakeiksmą

KC Riversas į Kauną buvo atsiųstas su viena užduotimi – pataikyti į skylę. Bet, panašu, „Žalgirio“ naujokas apsikrėtė visą komandą kamuojančiu virusu. 32-ejų amerikietis Berlyne pro šalį metė visus keturis tritaškius ir nepadėjo žalgiriečiams išlipti iš penkių pralaimėjimų balos 62:69.

KC Riversas gavo atsakingą užduotį.

Po 1 metų ir 7 mėnesių pertraukos į Eurolygą sugrįžęs snaiperis jau debiutinėse rungtynėse su „Žalgirio“ apranga stojo į starto penketą.

Gynyboje jis vaikėsi tai ALBA atakų smegenis Martiną Hermannssoną, tai rezultatyviausią ir naudingiausią Berlyno ekipos žaidėją Roką Giedraitį.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./KC Riversas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./KC Riversas

Tačiau Šarūnas Jasikevičius vylėsi, kad KC Riversas atliks svarbiausią užduotį – atgaivins užrūdijusį „Žalgirio“ tritaškių aparatą. Bet pro šalį skriejo visi keturi amerikiečio tritaškiai.

Per 23 minutes KC Riversas pasižymėjo 4 taškais (2/2 dvit., 0/4 trit.), atkovojo 1 kamuolį, du kartus prasižengė ir surinko -1 naudingumo balą.

„Truputį nervinausi ir per daug save spaudžiau, kad sužaisčiau gerai. Manau, turiu būti ramesnis ir tiesiog skaityti žaidimą. Mano akimis, prastai skaičiau žaidimą, – savo debiutą Eurolygoje su žalia apranga Eurolyga.lt komentavo KC Riversas. – Padariau keletą klaidų, bet tiesiog per daug save spaudžiau. Turiu atsipalaiduoti ir žaisti savo žaidimą.

Bet tai tik vienerios rungtynės. Negaliu nieko prižadėti, bet dirbsiu ir bandysiu tobulėti. Tai dar ankstyvas sezono metas.“

VIDEO: Penktas pralaimėjimas iš eilės: „Žalgiris“ nusileido ir ALBA komandai

KC Riversas dažnai vis pasitardavo su Šarūnu Jasikevičiumi apie žaidimo planą.

Atvykėlį raginęs treneris neturėjo daug pastabų Eurolygos čempionui, tik kartais pyktelėdavo, kai šis vietoj neblogo metimo pasirinkdavo perdavimą.

Bet, ko gero, KC Riversas buvo tik menka problema, palyginus su visais „Žalgirį“ užvertusiais rūpesčiais – 18 klaidų ir vos 2 tiksliais tritaškiais iš 23.

„Tai buvo banguotos rungtynės. Agresyviai pradėjome mačą, bet prametėme daug gerų metimų, – pralaimėjimą analizavo KC Riversas. – Gynyboje vis bangavome. Trečiajame kėlinyje žaidėme labai intensyviai, pakeitėme rungtynių eigą. Bet, atrodo, mes atsipalaidavome, vos įgiję persvarą.

Mūsų atsipalaidavimas leido jiems susigrąžinti pasitikėjimą. O tada buvo sunku sugrįžti ir vėl įsiveržti į priekį.

Bandėme, bet, manau, patys sau šaudėme į koją trečio kėlinio pabaigoje ir ketvirtojo pradžioje.“

VIDEO: Žalgirio naujokas turi patarimą, kaip atsikratyti tritaškių prakeiksmo

Susitvarkęs su psichologija, KC Riversas ateityje bandys padėti „Žalgiriui“ išspręsti kol kas didžiausią komandos problemą – gerus pramestus metimus paversti taikliais.

„Žalgiris“ iš toli meta prasčiausiu procentu Eurolygoje (31,8 proc.), o per 3 iš 4 pastarųjų rungtynių pataikė vos 9 tritaškius iš 63 (14,3 proc.).

Žalgiriečiai visoje Eurolygoje susikuria mažiausiai taškų iš tolimų metimų (27,8 proc.).

Kokį patarimą šiam virusui turi juo Berlyne užsikrėtęs elitinis snaiperis?

„Mums reikia toliau mėtyti. Metikai toliau mėto, – įsitikinęs KC Riversas. – Mes turime eiti į salę, mėtyti, repetuoti, rasti balansą. Žiūrėti video, ko mums trūksta. Ir tobulėti. Tai krepšinis – tai pataikytų ir nepataikytų metimų žaidimas.

Bet svarbiausia pastangos. Trečiajame kėlinyje įdėjome didžiules pastangas, bet kitą kartą turime išlaikyti tą lygį.“

VIDEO: Š.Jasikevičius kritikavo ir save, ir žaidėjus: „Nesąmonė. Taip negali būti“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius